Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Osono2016. április 6. | Közlemény

A díjat az Európai Parlament és az Aachen-i Nemzetközi Nagy Károly-díj Alapítvány közösen ítéli oda azon szervezetek számára, amelyek a legaktívabb módon segítik a különböző hátterű, kultúrájú és etnikumú fiatalok párbeszédét, egymáshoz való közeledését. Idén 330 jelentkező pályázat közül az Osonó lett Románia nemzeti győztese. A tavaly, Kolozsvár 2015- Európa Ifjúsági Főváros projekt volt a nemzeti győztes.

Oláh Kata, az Osonó pályázati felelőse által összeállított dokumentáció a társulat 2015-ös évi tevékenységét mutatta be. Az Európai Parlament által közzétett indoklás szerint, a zsűri értékelte, hogy az Osonó Romániában és az Európai Unió országaiban több olyan előadást hozott létre és mutatott be, amely a fiatalok életét dolgozza fel. Az alkotások kiindulási pontja a fiatalok saját személyes történetei. A társulat dokumentarista és fórumszínházi előadások által beszél egy sor, a fiatalok helyzetét érintő kérdésről, valódi párbeszédet és kommunikációt indítva be. A színház, oktatás és szociális projektek kulcsszavakra épülő tevékenység keretén belül számos ifjúsági programot, színházpedagógiai foglalkozást, osztálytermi előadást, műhelyfoglalkozást, képzést és tábort szervezett az Osonó, 2 kontinens 15 országában, az alkotásaival mintegy valódi találkozóhelyet hozva létre, ezzel is hozzájárulva a fiatalok tapasztalatcseréjéhez, nemzeti- és felekezeti hovatartozástól függetlenül.

A díj egy fontos elismerés a független, önfenntartó társulat számára, hiszen egy visszaigazolás a tevékenységére és irányvonalára, azaz, hogy az Osonó egy európai szintű és színvonalú ifjúsági projektként működik. Ennek ellenére tavaly a társulat költségvetéséhez csak 3 százalékával járult hozzá Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, és a társulatnak évek óta nincs sem székhelye sem raktárhelyisége. A társulat állandó támogatója a magyarországi Tiszta Formák Alapítvány.

2016. május 2. és 5. között Aachenben kerül megszervezésre a Győztesek hetének nevezett díjátadó, ahová a 28 tagállam nemzeti győztesei vannak meghívva, köztük a Romániát képviselő Osonó is.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.