• An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow

 

AIDS Világnapja Sepsiszentgyörgyön PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

2014. november 30.

A Kovászna Megyei Vöröskereszt az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megszervezi az AIDS világnapját, mely eseményre 2014. november 30-án kerül sor, Sepsiszentgyörgyön.
Az esemény helyszíne Sepsiszentgyörgyön az Erzsébet parkban található Gróf Mikó Imre szobor előtti tér lesz, a szervezet önkéntesei 12.00 órától kezdődően egészen 15.00 óráig várják majd az akció után érdeklődőket.

Bővebben...
 
The Nobody Elses – Koncert a Kultúrteaházban PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. november 28 / Tein Teaház

2014. november 28-án, pénteken este 9 órától a Tein Teaházban a csíkszeredai The Nobody Elses együttes koncertezik. A belépés díjtalan. Szervezi a Háromszéki Mikes Kelemen Egyesület, Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa és a Tein Teaház, a BGA Zrt támogatásával.

Bővebben...
 
Adventi hétvégék - a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház és a Gyulafehérvári Caritas közös szervezésében PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. november 30 – december 21.
 
A Cimborák Bábszínház és a Gyulafehérvári Caritas közös együttműködéséből született meg az Adventi hétvégék című rendezvénysorozat, amely a várakozás, a felkészülés időszakára kínál tartalmas programokat, a sepsiszentgyörgyi családok aprajának, nagyjának. A rendezvénysorozat november 30-án, Advent első vasárnapján, a Cimborák Bábszínház új betlehemes bemutatójával „Az Ég ölelkezett ím akkor a Földdel...” című előadással indul, amelyet az ünnepváró időszakban, vasárnaponként és Advent utolsó szombatján lehet majd megtekinteni.

Bővebben...
 
Tein Teátrum XI: A két Korea újraegyesítése PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. november 29. / Tein Teaház

2014. november 29-én, szombaton 20 órától ismét felolvasó színházi estet tartanak a sepsiszentgyörgyi Tein Teátrumban. Ez alkalommal Joël Pommerat francia író, rendező, színházigazgató A két Korea újraegyesítése című darabját olvassa fel: Derzsi Dezső, Kolcsár József, Kónya Ütő Bence és Pálffy Tibor, hangosít Kertész János. Szervezi a Háromszéki Mikes Kelemen Egyesület, Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa és a Tein Teaház, a BGA Zrt támogatásával.

Bővebben...
 
Kónya Ádám könyvbemutató a Székely Nemzeti Múzeumban PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. november 28. / Székely Nemzeti Múzeum

A Székely Nemzeti Múzeum Bartók Termében november 28-án, pénteken 18 órától bemutatják Kónya Ádám helytörténésznek, a múzeum egykori igazgatójának Háromszéki színes szőttes című könyvét. A szerző írásait közreadó, fényképeivel és rajzaival illusztrált, a kolozsvári Korunk—Komp-Press Kiadó gondozásában megjelent kötet bemutatójának házigazdája Vargha Mihály, a múzeum igazgatója.

Bővebben...
 
Könyvbemutató a Székely Nemzeti Múzeumban - Okos Márton Negyed százada gyalog vittük Erdélyt Európába PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. november 25 / Székely Nemzeti Múzeum

Okos Márton Negyed százada gyalog vittük Erdélyt Európába című könyvének bemutatójára kerül sor november 25-én, kedden, 18 órától a Székely Nemzeti Múzeum Bartók Termében.

A rendezvény támogatója Kovászna Megye Tanácsa és a Székely Nemzeti Múzeum.

 
„Az Ég ölelkezett ím akkor a Földdel..." - új bemutató a Cimborák Bábszínháznál! PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. november 30. / Bábszínház stúdióterme

A CIMBORÁK BÁBSZÍNHÁZ új előadásának bemutatóját 2014. november 30-án, 18 órától játsszák a bábszínház stúdiótermében. „Az Ég ölelkezett ím akkor a Földdel...” című előadás, betlehemes játék bábokkal, amelynek megtekintését, az alkotók minden 3 év fölötti nézőnek szeretettel ajánlják. 

Bővebben...
 
Közszolgálat régen és ma - 45 éves a romániai magyar televíziózás PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. november 23-án, a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium konferenciatermében került sor a 45 éves romániai magyar televíziózás évfordulós ünnepségére, Közszolgálat régen és ma címmel.

Bővebben...
 
Katalin-napi táncház - 2014. november 21. PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. november 21.

Katalin-napi táncházat tartanak 2014. november 21-én, pénteken a Háromszék Táncstúdióban (Új Stúdió). A táncház egy órás ördöngösfüzesi táncoktatással kezdődik 20:30-tól. A házigazdák Melles Endre és Dombi Rózsa, muzsikál a Heveder zenekar és a Folker együttes. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Bővebben...
 
Karácsonyi játékgyűjtő akció a Kovászna Megyei Vöröskeresztnél PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...A Kovászna Megyei Vöröskereszt Karácsonyi játékgyűjtő akciót szervez a nehéz sorsban élő gyermekekért november 10 – december 19 periódusban, Sepsiszentgyörgyön és Bodzafordulón.

Az akció első szakaszába partnereinknél elhelyezett gyűjtődobozaink segítségével folyamatosan gyűjtjük a már nem használt, megunt játékokat: „Ha szeretnéd, hogy minél több, nehéz sorsba élő gyermeknek mosolyogva teljen a Karácsony, támogasd játékgyűjtő akciónkat!” mottóval.

Bővebben...
 
A budapesti Windsingers vokálegyüttes koncertje Sepsiszentgyörgyön PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. november 20.

A sepsiszentgyörgyi Park Vendéglő Di Stefano bárjában 2014. november 20-án 20 órától a budapesti Windsingers vokálegyüttes pop- és dzsessz-feldolgozásokat, illetve saját dalokat ad elő.

Bővebben...
 
Gyalogosan Törökországban - könyvbemutató a Tortoma Könyvesházban PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. november 20-án 18 órától Sepsiszentgyörgyön, a Tortoma Könyvesházban bemutatásra kerül Beder Tibornak a csíkszeredai Pro-Print Kiadónál megjelent Gyalogosan Törökországban című kötete. A szerzővel Melkuhn Andrea, a Háromszéki Szabadidőkalauz munkatarsa beszélget.

A könyv megvásárolható a Pro-Print kiadónál: http://proprint.ro/index.php?b=20

 

 
A „Gábor Áron 200.” című irodalmi pályázat díjkiosztó ünnepsége PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

2014. november 24-én 19 órától kerül sor Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében, a „Gábor Áron 200.” című irodalmi pályázat díjkiosztó ünnepségére.
A díjkiosztó ünnepséget Pruzsinszky Sándor drámaíró I. helyezést elért „Vasmenyasszony” c. egyfelvonásos színművének felolvasószínházi bemutatója követi.
A színművet sepsiszentgyörgyi és kézdivásárhelyi színművészek egy csoportja mutatja be, Kolcsár József rendezésében.

Bővebben...
 
Székely Nemzeti Múzeum – Szerzeményeink 2009–2014 PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. november 19.

A Székely Nemzeti Múzeum az utóbbi öt esztendő többezres gyarapodásából tesz közzé reprezentatív válogatást szerdán, 2014. november 19-én 19 órakor az intézmény Tolerancia Termében. A kiállítás térben és időben túlmutat a történelmi Székelyföld keretein: a kisborosnyói ásatás többezer éves csodálatos kerámiáitól francia majolikáig, felvidéki habán táltól észak-olasz intarziás asztalig ível a sor.

Bővebben...
 
Muszka Sándor és az Evilági együttes közös könyvbemutatója a Bod Péter Megyei Könyvtárban PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. november 20.

Bő egy év után megjelent Muszka Sándor Magányos nőknek, bukott fiúknak című kötete, melynek hanglemezmellékletét az Evilági készítette. 2014. november 20-án, 19 órától, a Bod Péter Megyei Könyvtárban kerül bemutatásra az alkotás a szerzők által. Minden érdeklődőt szeretettel várva!

Bővebben...
 
Civil Konferencia – A szimbólum ereje a kommunikációban PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. november 14.

A Civilek Háromszékért Szövetség szervezésében kerül sor 2014. november 14-én, pénteken 10 órától, a sepsiszentgyörgyi Lábas Ház nagytermében, A szimbólum ereje a kommunikációban címmel az immár hagyományossá vált Civil Konferenciára.

Bővebben...
 
Magma Kiállítótér - Nita MOCANU // NAPLÓ EGY OKTATÁSRÓL SZÓLÓ BESZÉLGETÉSRŐL ÉS EGYEBEK PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. november 13.

A sepsiszentgyörgyi MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér tisztelettel meghívja Önt Nita MOCANU NAPLÓ EGY OKTATÁSRÓL SZÓLÓ BESZÉLGETÉSRŐL ÉS EGYEBEK című kiállításának megnyitójára 2014. november 13-án, csütörtökön 19 órára.
A kiállítás december 7-ig látogatható, hétfő kivételével, naponta 11-19 óra között.
www.magmacm.ro

Bővebben...
 
Vendégelőadások a Cimborák Bábszínháznál! PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. november 24-28.

2014. november 24-28 között, Sepsiszentgyörgyön turnézik a kolozsvári Váróterem Projekt!

Bővebben...
 
Újra Marokkóban az Osonó Színházműhely PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...Marokkóba utazik vasárnap, november 9-én a társulat négy tagja - Fazakas Misi, Mucha Oszkár, Daragics Bernadette és Bernát Szilárd –, ahol a nyári színházprojekt folytatására, az augusztusban bemutatott Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. című koprodukció marokkói turnéjára, illetve egy nemzetközi fesztiválfellépésre kerül sor.

Bővebben...
 
Beszélgetés a vizuális nevelésről PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. november 10.

Szeretettel várjuk mindazon rajztanárokat, művészeti oktatókat és érdeklődőket a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérbe egy tartalmas beszélgetésre 2014. november 10-én 17 órára, melynek témája a vizuális nevelés a romániai tanügyi rendszerben.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 13

Kapcsolódó cikkek

 

 

     
 
[ Sepsiszentgyörgy | Helytörténet | Programajánló | Képes Krónika | Képeslapküldő | TérképTár | Virtuális Galéria ]
[ Sepsiszentgyörgy Info | Minden jog fenntartva | Honlapkészítés, Karbantartás, Keresőoptimizálás
: Digital Studio ]