• An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow

 

Angyalváró előadás Szenteste a Cimborák Bábszínháznál PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. december 24. / Tamási Áron Színház Új Stúdió terme

A Cimborák Bábszínház társulatának várakozásait felülmúlta az a részvételi arány, amelyről az adventi időszakban, a sepsiszentgyörgyi és a környékbeli óvodák és iskolák tanúbizonyságot tettek.
A társulat 2014 december 2-19 között, „Az Ég ím akkor ölelkezett a Földdel...” című betlehemes előadását 24 alkalommal játszotta szervezett csoportoknak, közel 1300 gyermekhez és több tucat pedagógushoz eljuttatva a karácsony üzenetét, miszerint évről-évre lehetőséget kapunk, hogy megszülethessen mindannyiunkban a Szeretet.

Bővebben...
 
Könyvbemutató – Keöpeczi Sebestyén József, a címerművész PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. december 22. / Tortoma Könyvesházban

Keöpeczi Sebestyén József halálának (dec. 27.) 50 éves évfordulójára jelentette meg a Tortoma Könyvkiadó Szekeres Attila István heraldikus Keöpeczi Sebestyén József, a címerművész című kötetét. A könyvet december 22-én, hétfőn 18 órai kezdettel mutatják be Sepsiszentgyörgyön a Tortoma Könyvesházban (Csíki utca 5/A).

Bővebben...
 
Átmenetben - Henning János új kiállítása PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. december 23. / Új Stúdió

Újabb kiállítással jelentkezik Henning János fotóművész, aki a Játék évében készült fotósorozatában a színészi állapot köztes arcait villantja fel. Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa program ebben az évben a játékra, a színházra, az előadó-művészetre fektette a hangsúlyt, a tárlat pedig az idei tematikus év lezárásának is tekinthető. Az Átmenetben című sorozat a Thália metamorfózisa megnevezést is viselhetné. A fényképész az öltöző árnyékából figyeli, amint a Tamási Áron Színház társulatának tagjai újra felöltik hétköznapi önmagukat: a tárlat anyaga a közönség számára ismeretlen és hozzáférhetetlen térben, az öltözőben készült. A kiállítás megnyitóját december 23-án, kedden 19 órától az Új Stúdió előcsarnokában tartják.

Bővebben...
 
Színházi túra – túra a színházban PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. december 19. / Tamási Áron Színház

Klasszikusnak álcázott, de valójában rendhagyó színházi túrát szerveznek a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház művészei a Játék Évében. Ki lehet próbálni, milyen a világot jelentő deszkákon állni, mi zajlik egy előadás alatt a kulisszák mögött, megnyílnak a nagyközönség számára ismeretlen színházi helyszínek.

Bővebben...
 
Evilági Csodaváró - Ünnepi adománygyűjtő koncert a Bod Péter Megyei Könyvtárban PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. december 22., 19 óra /  Bod Péter Megyei Könyvtár

A Szeretet ünnepére készülődve, lelkünket is felkészítve!

Az Evilági zenekar elindulását követően számos koncertet adott, köztük a 2013-as, hétmegállós Csodaváró sorozatot is. Egy évvel a koncertsorozatot követően jelent meg Csodaváró című lemezük, amely a korábban megszervezett ünnepi műsor kibővített változata. Az ünnepi adománygyűjtő koncert alkalmával repertoáron lesznek az ezen a lemezen fellelhető dalaik, ugyanakkor korábbi művekkel is megörvendeztetik a jelenlevőket a karácsonyvárás ünnepi hangulatában.

Az esemény a YouthBank program keretén belül jön létre, amely a helyi fiatalok közösségbe való bevonását támogatja. A begyűlt összegekből a helyi fiatalság közösségépítő projektjeit, valamint iskolás osztályok tanulóinak helyismereti kirándulásait finanszírozzák. Támogassa jelenlétével Ön is a helyi fiatalok közösségépítő rendezvényeit, kirándulásait!

Bővebben...
 
salonvideo_SUBmissions archív-kiállítás a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótében PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. december 17. / MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér

A SALON VIDEO és a sepsiszentgyörgyi MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér tisztelettel meghívja Önt a salonvideo_SUBmissions archív-kiállítás megnyitójára, melyre december 17-én, szerdán 19 órakor kerül sor.
Megnyitóbeszédet mond: Luminița Apostu. Továbbá 20 órától az ART INStITUt keretén belül Daniela Pălimariu bemutatja a SALON VIDEO művészeti projektet.

Bővebben...
 
Romcsíptető – Albert Levente szabadtéri kiállítása PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. december 15. / Erzsébet park

2014. december 15-én, 17 órakor az Erzsébet parkban nyílik meg Albert Levente Romcsiptető című fotókiállítása. A Hármas Alapítvány és a Sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal együttműködése révén megvalósuló tárlat harminc darab nagyméretű fotókollázs segítségével, korántsem szokványos módon mutatja be a rendszerváltás időszakát.

Bővebben...
 
Ingyenes vizsgafelkészítők a 2015-ben érettségizőknek PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...Az Amőba Alapítvány, partnerségben a Nemzetstratégiai Kutatóintézettel, ingyenes érettségi felkészítőt szervez matematikából és román nyelv és irodalomból.

Bővebben...
 
Világegyetem kicsiben és nagyban: műhelybemutató és előadás a Bod Péter Megyei Könyvtárban PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. december 11. / Bod Péter Megyei Könyvtár

A Bod Péter Megyei Könyvtár Háromszéki TÉT (Tudás – Élmény – Tapasztalat) estek rendezvénysorozatában, Világegyetem kicsiben és nagyban címmel tudományos műhelybemutató és előadás színhelye lesz a könyvtár Gábor Áron terme 2014. december 11-én, csütörtökön 18 órától.

Bővebben...
 
A budapesti Juhász Gábor Trió koncertje Sepsiszentgyörgyön PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. december 10. / Di Stefano bár (Park vendéglő)

A sepsiszentgyörgyi Park vendéglő Di Stefano bárjában 2014. december 10-én 20 órától a budapesti Juhász Gábor Trió koncertezik.

Bővebben...
 
Budapesten a Művészetek Palotájában is fellép a Háromszék Táncegyüttes PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. december 8-12.

Öt helyszínen, köztük a budapesti Művészetek Palotájában mutatja be A tékozló fiú című előadását 2014. december 8-12. között a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes.

A turné első helyszíne Nyírbátor, december 8-án, hétfőn 18 órától a Nyírbátori Kulturális Központban mutatják be A tékozló fiút. A turné keretében kerül sor a táncszínházi sorsjáték budapesti premierjére, a Nemzeti Táncszínház meghívására december 9-én, kedden 19 órától a Művészetek Palotájában lép színpadra a társulat. A budapesti premiert követően december 10-én Abonyban, 11-én Szatmáron, 12-én pedig Nagybányán látható majd az előadás.

Bővebben...
 
Hagyományos karácsonyi vásár a Székely Nemzeti Múzeumban PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. december 13-14. / Székely Nemzeti Múzeum

Igényes kézműves portékákra és meghitt hangulatra számíthatnak azok, akik idén is ellátogatnak az immár hatodik alkalommal megrendezett karácsonyi vásárra a Székely Nemzeti Múzeumba. A december 13-14-én sorra kerülő hagyományos vásár mindkét napon délelőtt 10 és délután 18 óra között tart nyitva, vasárnap 15 órától István Ildikó és a Folker együttes muzsikál.

Bővebben...
 
Előadás: Dr. Kádár Annamária: Útravaló kényes nevelési helyzetekhez PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. december 14. / Székely Mikó Kollégium

Útravaló kényes nevelési helyzetekhez címmel tart előadást Sepsiszentgyörgyön 2014. december 14-én 18 órától a Székely Mikó Kollégium, konferenciatermében Dr. Kádár Annamária. A Mesepszichológia (2012) című könyve megjelenésétől hosszú ideig vezette a könyveladási listákat. A Tipe Tupa Egyesület meghívására érkező pszichológusnő nemcsak Erdélyben, de Magyarországon is elismert, ünnepelt előadó.

Bővebben...
 
Éltes Barna szobrászművész kiállítása a Lábas Házban PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...A sepsiszentgyörgyi Lábas Ház emeleti kiállítóterében 2014. december 4-én, csütörtökön 18 órakor Hosszú Zoltán szobrászművész megnyitja Éltes Barna szobrászművész kiállítását. Énekel: Erőss Réka, a Mikes Kelemen Líceum diákja; házigazda: Damokos Csaba képzőművész.

Bővebben...
 
A Plugor Sándor Művészeti Líceum kiállítása az Erdélyi Művészeti Központban PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. december 3-án 18 órától a sepsiszentgyörgyi Erdélyi Művészeti Központban (Olt utca 2 szám) megnyílik az alapításának 25. évfordulóját ünneplő Plugor Sándor Művészeti Líceum kiállítása. A tárlatot Vargha Mihály szobrászművész, a Székely Nemzeti Múzeum igazgatója nyitja meg.

Bővebben...
 
A Tamási Áron Színház és az M Studio Mozgásszínház 2014 decemberi műsorrendje PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...Tamási Áron Színház
RO–520003 Sepsiszentgyörgy, Szabadság Tér, 1.
Tel/Fax: 0267 351 886, Tel: 0267 312 104, 0728 083 336

A szervezőiroda (jegypénztár) nyitvatartási rendje: Hétfőtől csütörtökig 11–16, pénteken 11–13 óra között, valamint előadásnapokon egy órával a kezdési időpont előtt.

Bővebben...
 
A tékozló fiú - a Háromszék Táncegyüttes előadása PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. december 4. / Új Stúdió

A Háromszék Táncegyüttes 2014. december 4-én, csütörtökön 19 órától az Új Stúdióban A tékozló fiú című előadását játssza, Ivácson László rendezésében.

Bővebben...
 
MÁRKOS Tünde kolozsvári képzőművész kiállítása a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. december 3. / MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér

MÁRKOS Tünde kolozsvári képzőművész Az eldobott kő című stúdió kiállításának megnyitójára kerül sor 2014. december 3-án, szerdán 19 órakor a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben. A kiállítást megnyitja Alexandru Polgár.

A kiállítás 2015. január 11-ig látogatható, hétfő kivételével, naponta 11-19 óra között.
Bővebb információ: www.magmacm.ro

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 14

Kapcsolódó cikkek

 

 

     
 
[ Sepsiszentgyörgy | Helytörténet | Programajánló | Képes Krónika | Képeslapküldő | TérképTár | Virtuális Galéria ]
[ Sepsiszentgyörgy Info | Minden jog fenntartva | Honlapkészítés, Karbantartás, Keresőoptimizálás
: Digital Studio ]