• An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
2014. április 21. hétfő, Ma Konrád napja van. Ez az év 111. napja. Holnap Csilla napja lesz.

 

Lejárt a Háromszéki Diáknapok előselejtezője! PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...Lejárt az idei Háromszéki Diáknapokra jelentkező sepsiszentgyörgyi csapatok előselejtezője. A meghirdetett 14 sepsiszentgyörgyi helyre 19 csapat jelentkezett, akik március 14 - április 11 közötti időszakban két feladatot teljesítettek. Egy 5 perces videóban extrém körülmények között kellett a diáknapos logót és a 10-es számot életre keltessék, valamint a 2005-2008 közötti időszak volt diáknaposait kellett „levadászni" egy közös fénykép erejéig.

 
Húsvéti koncert a Székely Nemzeti Múzeumban PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. április 22.

A Codex régizene együttes húsvéti koncertet tart a Székely Nemzeti Múzeum Bartók Termében április 22-én, kedden, 19 órától.

 
Felhívás - II. Magyar Kóruszene nap PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

2014. június 7.

A Magyar Dal amit senki el nem vehet tőlük, megvédi és minden időkre megőrzi drága anyanyelvünket, mert nyelvében él, dalában érez a nemzet.

Ennek a kincsnek a megőrzése, ápolása, megélése, a ma élő dalosokat tettekre kötelezi!

 
Civil Licit most már Sepsiszentgyörgyön is! PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. április 24. 18-20 óra között között, Új Stúdióterem Tamási Áron Színház

A Civil Licit egy társadalmi esemény amely erősíti a civil szféra-vállalkozói kör kapcsolatát, a civil programokat újabb forráslehetőségekhez juttatja, a vállalkozókban pedig növeli a felelősséget a közösségi dolgok iránt.

 
Fiatalok Feketén Fehéren - fiatal építészek vándortálata a Lábas Házban PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. április 11-én, Pénteken 17 órától, a Lábas Házban, az Engem is Érdekel az Építészet harmadik kiadása zárórendezvényeként, megnyílik a Fiatalok Feketén Fehéren című kiállítás, mely a Magyar Építőművészek Szövetsége vándorkiállítás programjának égisze alatt valósult meg.

A megnyitó vendégei Ţaric Nicolae, Brassó-Kovászna-Hargita megyék Építész kamarájának elnöke, valamint az M Stúdió színészei Gáll Katalin és Nagy Eszter.

 
Költők színháza - Kovács András Ferenc saját verseiből összeállított előadóestje PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. április 11.

Április 11-én, a magyar költészet napján, este fél kilenctől kerül sor Kovács András Ferenc Költők színháza című, saját verseiből összeállított előadóestjére az Új Stúdióban. A jeles nap alkalmából a Tamási Áron Színház vezetősége kedvezményt kínál a vers iránt érdeklődő közönségnek, az előadásra a jegyek ára egységesen: 7 lej.

 
Verskaláka - A Bod Péter Megyei Könyvtár felhívása a Magyar Költészet Napja alkalmából PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...Április 11-e, a Magyar Költészet Napja alkalmából a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár arra ösztönöz minden verskedvelőt, vegyen részt abban az akcióban, amelynek célja, hogy aznap, illetve másnap, a könyvtár nyitvatartási ideje alatt (péntek: 9–19 óra, szombat: 9–13 óra), minél több, legalább 80–100 versidézet gyűljön össze.

 
XXV. Kőrösi Csoma Sándor Napok PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. március 30 - április 12. Kovászna,

 
HORDA: fény és sötétség határmezsgyéjén PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. április 12.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és az M Studio Mozgásszínház meghívására a Közép-Európa Táncszínház érkezik városunkba. A társulat Kun Attila rendezésében, Lajkó Félix zenéjére készült HORDA című előadása április 12-én, szombaton 19 órától lesz megtekinthető az Új Stúdióban.

 
WORKING TITLE című csoportos kiállítás a Magmában PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. április 3.

A sepsiszentgyörgyi MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér tisztelettel meghívja Önt a WORKING TITLE című csoportos kiállítás megnyitójára 2014. április 3-án, csütörtökön 19 órára.

 
A Tamási Áron Színház és az M Studio Mozgásszínház 2014. áprilisi műsorrendje PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...Tamási Áron Színház
RO–520003 Sepsiszentgyörgy, Szabadság Tér, 1.
Tel/Fax: 0267 351 886 Tel: 0267 312 104, 0728 083 336
A szervezőiroda (jegypénztár) nyitvatartási rendje
Hétfőtől csütörtökig 11–16, pénteken 11–13 óra között,
valamint előadásnapokon egy órával a kezdési időpont előtt.

 
Tein Teátrum III. – American Buffalo PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. március 31-én, hétfőn 19 órától ismét felolvasószínház lesz a Ponopol Egyesület, Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa és a Tein Teaház szervezésében. David Mamet - American Buffalo (Bölényfejes ötcentes) című darabját Derzsi Dezső, Kolcsár József és Pálffy Tibor színművész olvassa fel, közreműködik Éltes Áron szaxofonon.

 
A Bartók Béla 44 Duó hangversenye a Kónya Ádám Művelődési Házban PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. április 2.

A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Házban április 2-án szerdán 18 órától hangverseny lesz, Bartók Béla 44 duó hegedűre és azok tiszta forrása címmel, előadják a kolozsvári Béres Melinda és Márkos Albert - hegedűn, közreműködnek Bárdos Réka - népdalénekesnő és Benkő Judit Emese - műsorvezető.

Jegyeket az előadás előtt a helyszínen lehet váltani, felnőtteknek 10 lejért, diákoknak és nyugdíjasoknak 5 lejért.

 
A Pro Waldorf Egyesület képességfejlesztő foglalkozást szervez PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

A sepsiszentgyörgyi Pro Waldorf Egyesület képességfejlesztő foglalkozást szervez a város 5-6 éves gyermekeinek a Bod Péter Megyei Könyvtárban 2014. március 29-én, szombaton 11 órától.
A foglalkozást Kolcsár Linda waldorfpedagógus tartja. A program: sok-sok játék, rajz, asztali bábjáték és mese.
Ezzel egy időben megbeszélésre várják azokat a szülőket is, akik érdeklődnek a Waldorf-pedagógia iránt, és szívesen adnák gyermeküket az idén induló waldorf előkészítő osztályba.
A beszélgetés a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében lesz 11 órától.

 
Program: Színházi világnap Sepsiszentgyörgyön PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. március 27.

Egész napos rendezvénysorozattal ünneplik meg Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosában a március 27-ei színházi világnapot. A Játék évében közösen szervezi a színházi világnapot a Tamási Áron Színház, az Andrei Mureşanu Színház, az M Studio, a Cimborák Bábszínház, a Háromszék Táncegyüttes és Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala.

 
Történelem a tárgyakban – múzeumpedagógiai foglalkozás PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...Vajon mi kapcsolhat össze egy értékes, üvegből készült poharat, egy lovaglóostort, egy ceruzavéget, egy szivarszipkát és egy apró noteszt? Hogyan kerülhetnek ezek a tárgyak régi térképek, fotók, metszetek mellé egy kiállításba? Mindez kiderül a Székely Nemzeti Múzeum legújabb, A szabadságharc ereklyéi című tárlata alkalmából szervezett múzeumpedagógiai foglalkozáson, amelyre I-VIII. osztályos diákok jelentkezését várjuk március 28. és április 25. között, a múzeum nyitvatartási idejében. A szokásos, játékosan tanító tárlatvezetés után a kisebbekkel lovashuszárt és emlékplakettet készítünk, a nagyobbakat pedig versjátékra hívjuk. (fotó: Székely Nemzeti Múzeum)

 
Nagyjaink – Háromszék jeles szülötteiről PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. március 26.

A hét elején, a sepsiszentgyörgyi Tortoma Könyvesház ünnepélyes megnyitóján mutatták be a frissen megjelent Nagyjaink kötetet, amely az elmúlt öt évben számbavett, háromszéki szellemtörténeti nagyjainkról készült kötetek anyagát összesítő, bővített és javított kiadása.

Fotó: Vargyasi Levente

 
Színház kétkeréken – összekötjük a színház és a biciklizés iránti érdeklődést PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. március 27.

Egész napos rendezvénysorozattal ünneplik meg Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosában a március 27-ei színházi világnapot. A Játék évében közösen szervezi a színházi világnapot a Tamási Áron Színház, az Andrei Mureşanu Színház, az M Studio, a Cimborák Bábszínház, a Háromszék Táncegyüttes és Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala.

 
Bodor Ádám Sepsiszentgyörgyön PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. március 28.

Literatúrakedvelőknek való kivételes, ritka csemege: Bodor Ádám Kossuth-díjas író, a kortárs magyar irodalom nyilvános szereplést ritkán vállaló, halk szavú mestere Murányi Sándor Olivér íróval lép fel március 28-án, pénteken 18 órától a sepsiszentgyörgyi Tein Teaházban.

Bodor Ádámtól szóban és írásban minden mellébeszélés idegen, a tartózkodó alkat ugyanakkor igen színes és hiteles személyiséget takar. Könyveiben – a legendás Sinistra körzetben, Az érsek látogatásában, a Verhovina madaraiban és a többiben – a lehető legtömörebb kifejtésre szorítkozik, mintha csupán a vázát írná meg valaminek. E visszafogott, puritán kifejezésmód azonban mai irodalmunk egyik leggazdagabb, klasszikus értékű, maradandó szerzői világát építi fel.

 
Csomád-Bálványos Natura 2000 terület bemutatása PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. március 26.

Az Ismerjük meg Naturánkat! sorozatunk keretében az Életfa környezetvédelmi klub vendégei március 26-án a Csomád-Bálványos Natura 2000 terület munkatársai. A gondnokság munkájának bemutatásával, filmvetítéssel és kiállítással várunk minden érdeklődőt, szerdán 18-20 óráig, a Kónya Ádám Művelődési Ház Pince termében.

 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 3

Kapcsolódó cikkek

 

 

     
 
[ Sepsiszentgyörgy | Helytörténet | Programajánló | Képes Krónika | Képeslapküldő | TérképTár | Virtuális Galéria ]
[ Sepsiszentgyörgy Info | Minden jog fenntartva | Honlapkészítés, Karbantartás, Keresőoptimizálás
: Digital Studio ]