• An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow

 

Bevezetés a kortárs művészetbe – Műhelyfoglalkozás a MAGMÁban PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. február 15 – 28. | Helyszín: MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér

A Magma Kortárs Művészeti Kiállítótér rendhagyó tárlatvezetést szervez 10-18 éves diákok számára, 2016. február 15-28. között, a Szabadásg tér 2.  szám alatt, amelynek keretében a résztvevők megismerkedhetnek a kortárs művészet alapelveivel, többek közt a konceptualizmussal, a formalizmussal, a minimalizmussal. Az Eight Present Artists című csoportos kiállítás sajátos módon argumentálja a kortárs művészetszemléletet, ugyanakkor visszautal, a posztmodern eszköztárát használva, korábbi korszakalkotó művekre.

Bővebben...
 
Az emlékezet kötései - Magyari Lajos gyűjteményes verskötetének bemutatója PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. február 9. | Helyszín: Bod Péter Megyei Könyvtár

Magyari Lajos költő (1942–2015) gyűjteményes verskötete bemutatójának helyszíne lesz 2016. február 9-én, kedden, 18 órakor a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Terme.

A sepsiszentgyörgyi Artprinter Kiadónál tavaly megjelent, a lírikusi életművet átfogó könyvről és szerzőjéről a rendezvényen beszélnek: Czegő Zoltán költő, író; Kisgyörgy Zoltán geológus, újságíró; B. Kovács András újságíró; Váncsa Árpád fordító; Willmann Walter újságíró, szerkesztő.

 
Lencsén át kukkantunk a világra. Vakációs múzeumpedagógia a Székely Nemzeti Múzeumban PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. február 9. | Helyszín: Székely Nemzeti Múzeum

Február 9-én, kedden reggel 10 órától foglalkozásra várjuk az iskolás gyerekeket a Székely Nemzeti Múzeum Lovagtermébe, hogy a múzeum egykori fotósának, Fóris Pálnak a fényképeiből ihletet szerezve lássunk, alkossunk, fotózzunk.

 

Bővebben...
 
A hónap műtárgya-sorozat indult a Székely Nemzeti Múzeumban PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

2Bővebben...016. február 3.

A sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum A hónap műtárgya címmel új programot indított. 2016 januárjától kezdve a muzeológusok minden hónapban olyan tárgyakat választanak a múzeum különböző gyűjteményeiből, amelyek a múzeum állandó tárlatain nem kaptak helyet, de értéküket, különlegességüket tekintve érdemesek a kiállításra. A múzeum azoknak a kitartó látogatóknak, akik minden hónap utolsó, ingyenes csütörtöki napján meglátogatják a múzeumot és az erre a célra szánt, a hónap műtárgyát ábrázoló belépőt összegyűjtik, az év végén ajándékban részesülnek.

Bővebben...
 
Jótékonysági előadást tart Sepsiszentgyörgyön az Osonó Színházműhely PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. február 4. | Helyszín: Bod Péter Megyei Könyvtár

Egy jótékonysági esemény keretén belül, február 4-én, csütörtökön 19 órakor a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében mutatja be a független társulat az Ismeretlen barátok társasága avagy Piknik egy japán szőnyegen című,  a román és magyar fiatalok tapasztalatait feldolgozó produkciót.  

Bővebben...
 
Nyelvtörténeti műhely indul az Amőba Alapítványnál PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

2016. február 11–május 27. | Helyszín: Eurocenter Oktatási Központ

Az Amőba Alapítvány a Balassi Kulturális Intézet támogatásával 2016. február 11-május 27 között iskolán kívüli tevékenység formájában nyelvtörténeti műhelyt szervez gimnáziumi tagozatos diákoknak a magyar nyelv sajátosságairól, egyediségéről. A program célja a magyar nyelvvel kapcsolatos ismeretek bővítése, a fiataloknak a magyar nyelvhez való kötődésének megerősítése.

Bővebben...
 
A nyíló combok erdein túl - A Velemi Névtelen verseiből PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. február 3. |

2016. február 3-án, szerdán 20 órakor, a sepsiszentgyörgyi Tein tea- és kávéházban, a Bod Péter Megyei Könyvtár társszervezésében, kerül sor arra a verses-zenés estre, amelyet Győrei Zsolt magyarországi költő, író A Velemi Névtelen versei és levelesládája című kötetéből összeállított és előad a szerző és Nagy Dániel Viktor magyarországi színművész. Az előadás zeneszerzői: Nagy Dániel Viktor és Wunderlich József.

Bővebben...
 
Jogi Kisokos - könyvbemutató a Lábas Házban PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. február 10. | Helyszín: Lábas Ház

A Jogaink Egyesület, a Turulmadár Ifjúsági Irodával partnerségben, 2016. február 10-én, szerdán 18:00 órától, könnybemutatót szervez a Lábas Ház nagytermében, ahol bemutatásra kerül a romániai magyar fiataloknak készült Jogi Kisokos című kézikönyv. A kiadvány felnőttek számára is sok hasznos információt tartalmaz. A bemutatón jelen lesznek a kötet szerzői, akik a könyv mellett bemutatják a Jogaink Egyesület által működtetett jogi hírportált és fórumot, illetve az általuk nyújtott ingyenes jogsegélyszolgálatot.

Bővebben...
 
Hagyományos mesterségek dokumentumfilm-bemutatója Kálnokon PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. február 2. | Helyszín: Kálnokon, Kultúrotthon

A Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsa közös szervezésében 2016. február 2-án, kedden 19 órától Kálnokon, a Kultúrotthonban dokumentumfilm-bemutatót tartanak, ahol a Méhészet (Hagyományos családi méhészkedés Kálnokon) és a Mézeskalácsosság (Hagyományos mézeskalács-készítés Kézdivásárhelyen) című dokumentumfilmek kerülnek levetítésre. A filmek készítője Simon József és néprajzi szakértője dr. Kinda István.

Bővebben...
 
Minden halál más… Az elmúlás szokásvilága a székely-magyaroknál PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. február 3. | Helyszín: Bod Péter Megyei Könyvtár

Dr. Balázs Lajos előadása és könyvbemutatója a Bod Péter Megyei Könyvtárban

A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében, 2016. február 3-án, szerdán, 18 órakor Dr. Balázs Lajos csíkszeredai néprajzkutató, egyetemi tanár tart vetített képes előadást Minden halál más… Az elmúlás szokásvilága a székely-magyaroknál címmel. A Háromszéki TÉT-estek (Tudás – Élmény – Tapasztalat) sorozatba illeszkedő előadás a szerző Menj ki én lelkem a testből… című könyve új kiadásának bemutatója is egyben. A rendezvény házigazdája Szonda Szabolcs könyvtárigazgató.

Bővebben...
 
A világ búvárszemmel - beszélgetéssel egybekötött előadás Szabó Jenő búvároktatóval PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. február 2. | Helyszín: Kónya Ádám Művelődési Ház Pinceklub

A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház Pinceklubjában február 2-án kedden 18 órától az Életfa környezetvédelmi klubban A világ búvárszemmel címmel beszélgetéssel egybekötött előadás lesz a Szent Anna-tó kitakarításáról és a vízalatti környezetvédelem lehetőségeiről Szabó Jenő búvároktató részvételével, házigazda Román Katalin, a klub vezetője.

 
Budapesten és Marosvásárhelyen játszik az M Studio PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. február 3-6. | Helyszín: Budapesten (Bakelit Multi Art Center), Marosvásárhely (Kultúrpalota)

Két előadással turnézik február 3-6. között a sepsiszentgyörgyi M Studio. Budapesten a Bakelit Multi Art Centerben mutatják be a Kampf és Személyazonosság c. előadásokat, Marosvásárhelyen pedig a Személyazonosság lesz látható.

Bővebben...
 
Előadás és könyvbemutató a csernátoni Haszmann Pál Múzeumban PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. február 2. | Helyszín: Csernáton, Haszmann Pál Múzeum

2016. február 2-án, kedden 17 órától, a csernátoni Haszmann Pál Múzeumban Dr. Balázs Lajos csíkszeredai néprajzkutató, egyetemi tanár Minden halál más… Az elmúlás szokásvilága a székely-magyaroknál címmel tart vetített képes előadást, és bemutatja az újra kiadott, Menj ki én lelkem a testből… című könyvét.

 

 
Hagyományos mesterségek dokumentumfilm-bemutatója Bölönpatakon PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. január 29. | Helyszín: Bölönpatak, Szociális Központ

A Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsa közös szervezésében 2016. január 29-én, pénteken 13 órától Bölönpatakon, a Szociális Központban dokumentumfilm-bemutatót tartanak, ahol a Kosárfonás és seprűkötés Bölönpatakon  (A háromszéki romák egy hagyományos mestersége) és a Pásztorkodás (Hagyományos sajtkészítés Zabolán) című dokumentumfilmek kerülnek levetítésre.
A filmek készítője Simon József és néprajzi szakértője dr. Kinda István.

Bővebben...
 
Kilenctől kilencig. Ingyenes csütörtök és a hónap műtárgya a Székely Nemzeti Múzeumban PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. január 28. | Helyszín: Székely Nemzeti Múzeum

2016. január 28-án, csütörtökön, reggel kilenc és este kilenc óra között ingyenesen látogatható a Székely Nemzeti Múzeum legújabb időszakos tárlata, a múzeum egykori fotósa, Fóris Pál (1934-2014) emlékére rendezett kiállítás. (Fotó: Fóris Pál)

Bővebben...
 
Zenei Workshop Tóth Viktor jazz zenész vezetésével PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. február 19-21. | Helyszín: Kónya Ádám Művelődési Ház

Tóth Viktor budapesti jazz zenész workshopot tart február 19-21 között Sepsiszentgyörgyön a Kónya Ádám Művelődési Házban.
A workshop részvételi díja 120 lej.

További részletek az esemény facebook oldalán:
https://www.facebook.com/events/1051343658220189/

 
Felszállás - Szvoren Edina, Babiczky Tibor, Totth Benedek irodalmi estje PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. január 28. | Helyszín: Tein teaház

Felszállás címmel várja irodalmi estre a literatúrakedvelőket, könyvtárunk társszervezésében, a sepsiszentgyörgyi Tein teaház és kávézó 2016. január 28-án, csütörtökön 19 órára.

A kortárs magyar irodalom fiatal vonulatának három jónevű szerzőjével, Szvoren Edinával, Babiczky Tiborral és Totth Benedekkel beszélget Murányi Sándor Olivér író. A rendezvény különmeghívottja Kéri Piroska, a Szépírók Társaságának alelnöke.

Bővebben...
 
Jégkarnevál a főtéri korcsolyapályán PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. február 5. | Helyszín: Főtéri korcsolyapálya

A Háromszéki Közösségi Alapítvány ifjúsági programja a YouthBank program keretén belül az önkéntes fiatalokból álló 13 fős csapat az idén is megszervezi az immár hagyományosnak számító Jégkarnevált 2016. február 5-én, 16 órától a főtéri korcsolyapályán.

Bővebben...
 
Eight Present Artists című, csoportos kiállítás a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. január 29. | Helyszín: MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér

A sepsiszentgyörgyi MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér tisztelettel meghívja Önt Eight Present Artists című, csoportos kiállításának megnyitójára 2016. január 29-én, 19 órakor.
Kiállító művészek: ADORJÁNI Márta & MIKLÓS Szilárd, Christina HARTL-PRAGER, BARTHA József, Vlad NANCĂ, Cristi POGĂCEAN, MONOTREMU művészpáros.
Megnyitóbeszédet mond Laura BOROTE és BARTHA József, a kiállítás kurátorai.

Bővebben...
 
Legyen egy Zöld Napod – kötetlen interaktív beszélgetés a környezettudatosságról PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. január 26. | Helyszín: Kónya Ádám Művelődési Ház Pinceklubja

A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház Pinceklubjában január 26-án, kedden 18 órától az Életfa környezetvédelmi klubban Legyen egy Zöld Napod címmel, kötetlen interaktív beszélgetés lesz a környezettudatosságról. Meghívott előadó Ráduly Attila a Zöld Nap Egyesület elnöke.

 

 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 2


Kapcsolódó cikkek

 

 

     
 
[ Sepsiszentgyörgy | Helytörténet | Programajánló | Képes Krónika | Képeslapküldő | TérképTár | Virtuális Galéria ]
[ Sepsiszentgyörgy Info | Minden jog fenntartva | Honlapkészítés, Karbantartás, Keresőoptimizálás
: Digital Studio ]
 
   
     
 
 
     
Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.