• An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
2014. szeptember 2. kedd, Ma Rebeka napja van. Ez az év 245. napja. Holnap Hilda napja lesz.

 

Véget ért a III.KreaTúra-tábor PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...Sepsibüszkád falujában, egyik nyárvégi hétfő reggelen (augusztus 25-én) másként ébredt a nap, másként csiripeltek a madarak és másként ugattak a kutyák. Hisz mindenki izgatottan várta, hogy megérkezzenek a gyerkőcök és elkezdődjék a KALAND.
Mire a nap kettőt pislogott már meg is telt a Mikes Ármin Általános Iskola udvara fürkésző tekintetű 5-8. osztályos diákokkal és segítőkész felvigyázókkal. A KreaTúra csapat állandó szakácsai (Müller Adél, Szabó Iza, Gubás Csaba) már sürögtek-forogtak a kályhák előtt és hihetetlen sebességgel aprították a zöldségeket. Én személyszerint Bartha Lóránddal, aki a drámajátékokat és színházi foglalkozásokat vezette egy vásznakból felállított sátrat építettünk. Amely Jakab Villő Hangának, Abrudbányai Melindának és az általuk vezetett irodalom foglalkozásoknak adott költői otthont.

Bővebben...
 
Még egy hétig lehet iratkozni a Tekerj egy jó célért akcióba! PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...Még egy hétig ( 2014. szeptember 6.) lehet iratkozni a biciklisnek a Tekerj egy jó célért akcióba! A mostani adománygyűjtő rendezvény keretében Egy egészségesebb, élhetőbb városért! projektért lehet tekerni. Projekt célja: serkenteni a biciklizés gyakorlatát, arra ösztönözni a városlakókat, hogy autó helyett inkább biciklit használjanak a városi közlekedésben.

Bővebben...
 
Évadnyitó bemutató előadás a Tamási Áron Színházban PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...„Az előadást elsősorban azoknak ajánlom, akik nevetni szeretnének, és van némi öniróniájuk”
Pintér Béla darabjával indítja az évadot a szentgyörgyi színház

Pintér Béla Kaisers Tv, Ungarn című darabjával indítja az új évadot a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulata, az évadnyitó bemutatóra augusztus 31-én, vasárnap este hét órától kerül sor a színház Kamaratermében. Az előadást Porogi Dorka, fiatal rendezőnő értelmezésében láthatják a nézők, annak a sorozatnak a részeként, mely fiatal alkotóknak nyújt lehetőséget a sepsiszentgyörgyi bemutatkozásra. Bár a Kaisers Tv, Ungarn. az elmúlt évad utolsó bemutatójaként készült, objektív okok miatt csak az idei évadban láthatja azt a nagyközönség.

Bővebben...
 
Szabadtéri fotósünnep a Magyar Fotográfia Napja alkalmából PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. augusztus 29.

A Magyar Fotográfia Napja alkalmából, augusztus 29-én pénteken, 15 és 19 óra között, a sepsiszentgyörgyi fotóklubok szabadtéri fotókiállítást szerveznek. Helyszín a sepsiszentgyörgyi Erzsébet-park zenepavilonja előtti sétány.

Bővebben...
 
pulzArt 2: Ötnaposra bővül a fesztivál - program PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...pulzArt kortárs összművészeti fesztivál programja
Sepsiszentgyörgy, 2014. szeptember 10–14.

Bővebben...
 
Sepsiszentgyörgyön a Pénzügyőr Zenekar PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...A magyarországi Pénzügyőr Zenekar koncertezik 2014. augusztus 29-én, pénteken 19 órától Sepsiszentgyörgyön, az Erzsébet-parkban található Zenepavilonban.

A magyarországi Pénzügyőr Zenekar országosan ismert és kedvelt hivatásos fúvószenekar. Az együttes vezető karmestere Kapi-Horváth Ferenc, karmestere Nyers Alex.  Ünnepi, jótékonysági koncertek, rádió- és televízió-közvetítések, térzenék, zenés felvonulások,  fesztiválok alkalmával a teljes zenekar szerepel, de nagy sikere van a kamaraegyüttes, a big band formáció és a tánczenei kisegyüttes színvonalas produkcióinak is.

 

 

 

Bővebben...
 
Tein Teátrum: Kacsa PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények


Bővebben...2014. augusztus  26-án, kedden 21 órától ismét felolvasószínházi estet tartanak a sepsiszentgyörgyi Tein Teaházban. Ezúttal egy lengyel szerző, Bogusław Schaeffer Kacsa című darabját mutatja be Derzsi Dezső, Kolcsár József és Pálffy Tibor, közreműködik Kónya Ütő Bence. Az előadás a teaház előtti téren zajlik, ezért a szervezők kérik a közönséget, hogy gépjárműveikkel máshol parkoljanak!

Bővebben...
 
Nyárvégi kézműves foglalkozás a Székely Nemzeti Múzeumban PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...A Román Viktor szobrászművész emlékkiállításához kapcsolódóan újra foglalkozásra várjuk a gyerekeket a Székely Nemzeti Múzeumba, augusztus 22-én, pénteken 10 órától. Ez alkalommal papírmasé babákat „szobrászkodunk”. A gyerekeket arra biztatjuk, hogy az elkészült babákat kiszáradás után népviseletbe öltöztessék-fessék, és a kész alkotásokról küldjenek fotót az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre. A legsikerültebbeket díjazzuk és a róluk készült fényképet a múzeum honlapjára (www.sznm.ro) is feltesszük. A délelőtti foglalkozás 13 óráig tart, a belépő gyerekenként 5 lejbe kerül.

 
Múzeumkerti koncertek: Kovács Linda - Fenyvesi Márton - Dés András Experimental trió PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. augusztus 22-én pénteken 20 órától a Múzeumkerti koncertsorozat keretében, a Székely Nemzeti Múzeum kertjében tart koncertet a budapesti Kovács Linda - Fenyvesi Márton - Dés András Experimental trió, mely 2011-ben, spontán módon egy felkérés eredményeképpen született meg, melynek különlegessége a felálláson kívül a hangzásban rejlik.

Bővebben...
 
Szabadtéri filmvetítés a Múzeumkertben - Robin Williams emlékére - Holt költők társasága PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

2014. augusztus 20-án szerdán 21.00 órától a Székely Nemzeti Múzeum kertjében a Szabadtéri filmvetítés keretében a közelmúltban elhunyt Robin Williams amerikai színészre emlékezünk, a Holt költők társasága című 1989-ben készült amerikai játékfilm vetítésével. A filmvetítés a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa program része, szervezői a Kónya Ádám Művelődési Ház Huszárik filmklubja és a MUKKK Kulturális és Ifjúsági Egyesület, a vetítésre a belépés ingyenes.

 

 
Bemutatóval és fesztiválmeghívással ért végett az Osonó marokkói projektje PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...A vasárnapi elő-bemutatót követően, augusztus 18-án, hétfő délután 6 órakor került sor a Fazakas Misi által rendezett Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. című előadás bemutatójára.

Bővebben...
 
III.KreaTúra-tábor Sepsibükszádon PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Kereken egy hét múlva Sepsibükszádon (augusztus 25-én) startol a III. KreaTúra-tábor, a Prospero Ifjúsági és Kulturális Egyesület szervezésében. Az idei táborban 32 diák vesz részt (V-VIII. osztályos gyerekek). Kis csoportos műhelymunkák várják a gyerekeket, a színház, az irodalom, a képzőművészet és a zene játékos és kortárs kérdéseivel, gyakorlati megközelítéseivel. Továbbá egy rövid túrával zárjuk majd a tábort.

Bővebben...
 
Székely Lovasok Székelyföldért - lovas váltó Háromszéken PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. augusztus 15-17.

Péntek hajnalban indul a Székely Lovasok Székelyföldért lovas váltó Csíkcsicsóból és a tervek szerint 54 óra alatt, Székelyföldet megkerülve vasárnap Csíksomlyón ér véget a székely lovasok közös akciója. A kezdeményezés célja: összefogni a székelyföldi lovas közösség minden ágában tevékenykedő, magyar nemzeti érzelmű lovasokat és közösen körbelovagolni Székelyföldet. Továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy Székelyföld jövője érdekében a lovas társadalom ismét megmozdul.

Bővebben...
 
Székelyföldi Blues Fesztivál Sepsiszentgyörgyön PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. augusztus 15-16.

Második alkalommal szervezik meg a Székelyföldi Blues Fesztivált a Székely Nemzeti Múzeum kertjében, 2014. augusztus 15-én és 16-án, melynek keretében koncertek lesznek illetve bor- és sajtkóstolás, vásár.  A fesztiválon résztvevő zenekarok: augusztus 15-én pénteken 19 órától a marosvásárhelyi Molnár József és a Blue Project, 20.30 órától a sepsiszentgyörgyi TT Trió, 21.30 órától a budapesti Flat Blues Drivers, augusztus 16-án pénteken 19 órától a sepsiszentgyörgyi Black Betty, 20.30 órától a székelyudvarhelyi Orpheusz, 21.30 órától a temesvári Leslie Wolf & The New Generation.

Bővebben...
 
Múzeumkerti koncert: Szentgyörgy Pink Floyd Tribute zenekar PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...A Múzeumkerti koncertsorozat keretében 2014. augusztus 14-én csütörtökön 20.30 órától a Székely Nemzeti Múzeum kertjében, a Szentgyörgy Pink Floyd Tributezenekar animációs vetítéssel kisért koncert keretében bemutatja a Pink Floyd zenekar Dark Side of The Moon című albumát, illetve más zeneszámokat is játszanak a zenekartól!

Bővebben...
 
Szabadtéri filmvetítés a Múzeumkertben - Gadjo Dilo - A bolond idegen PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

2014. augusztus 13-án szerdán 21.00 órától a Székely Nemzeti Múzeum kertjében a Szabadtéri filmvetítés keretében a Gadjo Dilo - A bolond idegen című 1998-ban készült francia-román játékfilmet vetítik.

Bővebben...
 
Ismét lüktet a kultúra – pulzArt másodszor PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...A játék, a játékosság jegyében szervezik idén szeptember 11-e és 14-e között a sepsiszentgyörgyi pulzArt kortárs összművészeti fesztivált. A tavaly kezdeményezett rendezvény igazodik a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa program tematikus éveihez: 2013 a Hang és szó, az irodalom és a zene éve volt, idén a Játék éve van, ennek megfelelően a pulzArton is az színházművészet kerül a középpontba, de továbbra is fontos szempont maradt a műfaji korlátok feszegetése, a különböző művészeti ágak találkozása.  A fesztiválra többnyire olyan produkciókat hívnak meg, amelyek nehezen vagy ritkábban elérhetőek az erdélyi közönség számára, ugyanakkor a fiatal pályakezdő művészeknek is bemutatkozási lehetőséget biztosít a pulzArt.

Bővebben...
 
Tekerj egy jó célért - indul az iratkozás PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...Egy egészségesebb, élhetőbb városért fognak tekerni szeptember 19.-én Sepsiszentgyörgyön a Tekerj egy jó célért! sportakcióban résztvevők. Közel 200 résztvevőre számítunk és 20.000 lej a célösszeg, amit a biciklizéssel gyűjteni tervezünk.

A Háromszéki Közösségi Alapítvány negyedik alkalommal szervezi meg a népszerű Tekerj akciót, Sepsiszentgyörgyön harmadik alkalommal kerül rá sor (ebben az évben már volt egy Kézdivásárhelyen, 6.000 lej volt a célösszeg). Augusztus 11.-étől iratkozhatnak a biciklisek a http://tekerj.hka.ro oldalon, az iratkozóknak többek közt azt is meg kell jelölniük, mennyi kört vállalnak be, és mekkora az összeg, amit biciklizéssel gyűjteni szándékszanak. A támogatók ezen adatok alapján kínálnak fel pénzösszegeket a biciklizőknek, támogatásként a projektcél érdekében.

Bővebben...
 
Székelyföld Kerékpáros Körversenye PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...Székelyföld Kerékpáros Körversenye 2014. augusztus 7-én, csütörtökön áthalad Sepsiszentgyörgyön. A sportesemény miatt a város több pontján korlátozzák a forgalmat.

A karaván várhatóan 12:30-kor érkezik Csíkszereda felől és a következő útvonalat követi: Oltmező utca, 1918. December 1. utca, Szabadság tér, Kós Károly utca (a belváros és a dohánygyár közötti szakasz), Cigaretta utca, Grigore Bălan tábornok sugárút (a Cigaretta utcától a villanyrendőrig), 1918. December 1. utca, Păiuş David utca, Építők útja, majd az E11-es úton hagyják el a települést és Kovászna irányába tartanak. A kerékpáros versenyzők közel húsz perc alatt szelik át a várost, ez idő alatt forgalomkorlátozásra lehet számítani a fenti útvonalon.

Bővebben...
 
Múzeumkerti koncertek: Opra Balázs és barátai PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények


A Múzeumkerti koncertsorozat keretében 2014. augusztus 7-én, csütörtökön 19 órától a Székely Nemzeti Múzeum kertjében fellép az Opra Balázs és barátai nevű formáció, amely a Plugor Sándor Művészeti Líceum diákjaiból áll. A repertoáron Opra Balázs saját szerzeményei, illetve jazz standardok fognak elhangzani.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 9

Kapcsolódó cikkek

 

 

     
 
[ Sepsiszentgyörgy | Helytörténet | Programajánló | Képes Krónika | Képeslapküldő | TérképTár | Virtuális Galéria ]
[ Sepsiszentgyörgy Info | Minden jog fenntartva | Honlapkészítés, Karbantartás, Keresőoptimizálás
: Digital Studio ]