• An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow

 

Mesebirodalomba utazhatunk gyermeknapkor PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. június 1. Helyszín: Főtér

Az új főtér lesz június 1-én a mesés birodalom és a gyermekek vigasságainak helyszíne. A szervezők kicsiknek szóló felhívásában ez áll: „Lépd át a mesebirodalom kapuját és tarts velünk a nagy utazáson!”

Bővebben...
 
Baróton a Háromszék Táncegyüttes legújabb gyermekelőadása PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. júnisu 1. | Helyszín: Barót, Városi Művelődési Ház

A Háromszék Táncegyüttes a gyermeknap alkalmából Baróton mutatja be Szerencsekrajcár c. legújabb gyermekelőadását. A Benedek Elek meséje nyomán készült táncos mesejáték június 1-jén, szerdán 10 és 12 órától tekinthető meg a Városi Művelődési Ház nagytermében.

Bővebben...
 
Kilencszáz hektárnyi megújított erdő PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016.| Közlemény

Több mint 3,6 millió csemetét ültetett idén tavasszal a 15 székelyföldi magánerdészet a kezelt erdőterületeken. Az erdészetek erdei iskola program kínálatait kihasználva a csemeteültetéshez több civil szervezet és iskola is csatlakozott a régióból, az önkéntesek száma elérte az 1800-at. A csemeteültetés hozadéka 900 hektárnyi megújított erdő.

Bővebben...
 
Hangban a hangulat – a Neumarkt Brass Quintet koncertje Sepsiszentgyörgy Főtérén PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. május 29. | Helyszín: Főtér

A komolyzenét kínáló szabadtéri események Sepsiszentgyörgy új Főterét már az átépítés alatt zenei színpaddá alakították. Az időszakosan jelentkező hangversenylánc civil kezdeményezésre született, az egy év óta sikeresen tartó sorozat pedig szervesen beépült Sepsiszentgyörgy rendszeres kulturális kínálatába. A Főtér tágas, világos környezetében vasárnap, május 29-én, 13 órától a marosvásárhelyi Neumarkt Brass Quintet vendégzenekar tart koncertet.

Bővebben...
 
Új műtárgy és kilenctől kilencig tartó nyitva tartás a Székely Nemzeti Múzeumban PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. május 26. | Helyszín: Székely Nemzeti Múzeumba

Május 26-án, csütörtökön reggel kilenc és este kilenc óra között újra ingyenes belépéssel várják a látogatókat a Székely Nemzeti Múzeumba, ahol a Dzsingisz kán öröksége című időszakos tárlatot lehet díjmentesen megtekinteni. A tárlat ezen a napon látható utoljára.

Bővebben...
 
Mesék a világ minden részéről - színházi nevelési program az Andrei Muresanu Színházban PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. június 1. | Helyszín: Andrei Muresanu Színház

Június 1-én, a Nemzetközi Gyereknap alkalmából az „Andrei Mureșanu” Színház, egy egyedi színházi nevelési jellegű előadást ajánl az érdeklődök figyelmébe: Mesék a világ minden részéről címmel, hat Kovászna megyei iskola diákjainak részvételével.

Bővebben...
 
Korniss Péter, a magyar fotográfia legnagyobbikának tárlata nyílik Sepsiszentgyörgyön PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. május 24. | Helyszín: Lábas Ház

„A képen annak lenyomatát őrizzük, ami volt”
A vizualitás meghatározza a mindennapokat, érdemes odafigyelni arra, hogy mit látunk a világból – vélik a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa sorozat negyedik állomásának, a Kép évének szervezői. Az év mottója – képesnek lenni képben látni és láttatni – szépen összecseng a magyar fotográfia legnagyobbjaként számon tartott Korniss Péter ars poeticájával. Korniss személyes hangon, sok együttérzéssel beszél egy olyan világról, amelynek fényképezésére több mint negyven évet szentelt. Életművének gyöngyszemeit mutatja be a Lábas Házban berendezett kiállítás, amely a budapesti Várfok Galériával együttműködésben jön létre. Május 24-én, kedden este 19 órától Tóth Gödri Iringó művészettörténész nyitja meg a tárlatot, melyet a művész jelenlétével is megtisztel.

Bővebben...
 
Szerencsekrajcár – Új gyermekelőadás készül a Háromszék Táncegyüttesnél PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. május 25. | Helyszín: Háromszék Táncstúdió

Ivácson László rendezésében mutatja be a Háromszék Táncegyüttes legújabb gyermekelőadását, a Szerencsekrajcárt.  A Benedek Elek meséje nyomán készült táncos mesejáték bemutatójára május 25-én 12 órától kerül sor a Háromszék Táncstúdióban.

Bővebben...
 
Megnyitott a felújított néprajzi alapkiállítás a Székely Nemzeti Múzeumban PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. méjus 23. | Helyszín: Székely Nemzeti Múzeum

Még felöltözködöm innepi gúnyámba. Viselet, textil, hozomány a Székelyföldön címmel megnyitotta ajtóit a Székely Nemzeti Múzeum felújított, új elemekkel kibővített második emeleti néprajzi alapkiállítása. A kiállítás a múzeum nyitvatartási programja szerint hétköznapokon 9–16., hétvégén 9–14. óra közt látogatható, hétfőn zárva.

 
Lehet jelentkezni a Vidéki Színjátszók Találkozójára PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. június 25-26.

A Sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola az Osonó Színházműhellyel közösen színjátszó találkozót szervez Sepsiszentgyörgyön, 2016. június 25-26-án. A Vidéki Színjátszók Találkozója nem versenyjellegű és első sorban Kovászna megyei csoportok bemutatkozásának ad teret. Az esemény egyik kiemelt célja a csoportok közti kapcsolat megerősítése és egy Kovászna Megyei Amatőr Színjátszó Szervezet beindítása.

Bővebben...
 
Beiratkozás és felvételi a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum drámaosztályba PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. május 26. | Helyszín: Plugor Sándor Művészeti Líceum

Az Osonó társulatvezető-rendezője által 2000-ben alapított és vezetett, Románia egyetlen magyar nyelvű, akkreditált drámatagozata a következő tanévtől egy újabb kilencedikes színészosztályt indít. A felvételire május 23-án és 24-én lehet beiratkozni a Plugor Sándor Művészeti Líceum titkárságán, míg a vizsga május 25-én, szerdán 16 órakor lesz a líceum Visky Árpád drámatermében. Ezt megelőzően, május 21-én, szombat délután 16 órakor kerül sor az utolsó felvételi felkészítőre.

Bővebben...
 
Miniévad a Tamási Áron Színházban PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. május 30. és június 5. között kerül sor a Tamási Áron Színház Miniévadára, amelyen előadják a Tamási Áron Színház társulatának és az M Studionak a 2015/2016-os évadban bemutatott előadásainak nagy részét.

Bővebben...
 
Madarak és Fák Napja ötödször a Múzeumkertben PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. május 21. | Helyszín: Székely Nemzeti Múzeum

Május 21-én, szombaton 11 órától a Székely Nemzeti Múzeumban ötödik alkalommal tartják meg a Madarak és Fák Napját. A családi nap 11 órakor Dombi Helga és Mihály József kerti kalauzolásával kezdődik, ők a kertben felbukkanó madarak hangjával ismertetik meg a látogatókat. 12 órától kezdődően Toró Attila avatja be a gyerekeket a természetfotózásba. Ezt követően színes, madaras kézműves foglalkozásokkal folytatják a programot egészen 15 óráig.
A családi nap létrejöttében Gaál Zsuzsa és a 14. dr. Kovács Sándor cserkészcsapat, illetve Hosszú Zoltán képzőművész és felesége segítettek.

A program ideje alatt a Tein teaház büfét üzemeltet.

 
Adománygyűjtő kampány az erdeink védelméért! PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. május 18.

Harmadik napja zajlik, a május 16-20. között tartó, adománygyűjtés a sepsiszentgyörgyi központi parkban a rétyi üzem elleni perköltségek fedezésére. A kezdeményező civil szervezetek (Neuer Weg, EuropeanNatureTrust) a küzdelemben való aktív részvételre ösztönzik a lakosságot, hogy az ügy széles támogatottságot nyerjen és ezzel is erősítse az akció sikerét. Járuljon hozzá egy kávé árával erdeink védelméhez! hirdetik a plakátok, szórólapok.

Bővebben...
 
Románia legszebb fái – előadás az Életfa környezetvédelmi klubban PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. május 17. | Helyszín: Kónya Ádám Művelődési Ház

A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház Pinceklubjában május 17-én kedden 18 órától az Életfa környezetvédelmi klubban Románia legszebb fái - egy kutatási-nevelési projekt előzetes eredményei címmel előadás és beszélgetés lesz, a meghívott Tamás Réka, a Pogány-havas Kistérségi Társulás biológusa. Az előadás során bemutatásra kerül egy öreg fákat összegyűjtő adatbázis, emellett az öreg fák ökológiai és társadalmi-kulturális értékeiről is szó lesz, házigazda Román Katalin, a klub vezetője.

 
Még két alkalommal lesz látható ebben az évadban az Osonó Színházműhely és az Andrei Mureșanu Színház koprodukciója PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. május 19. | Helyszín: Andrei Mureșanu Színház Arta terme

Május 19-én és 20-án, csütörtök illetve péntek este 7 órakor kerül sor az évad utolsó két Bányavakság előadására Sepsiszentgyörgyön. Az Osonó Színházműhely és az Andrei Mureșanu Színház koprodukcióját Catinca Drăgănescu állította színpadra, a rendező munkatársa Fazakas Misi volt. Az előadásokat az Andrei Mureșanu Színház Arta termében tekinthetik az érdeklődők.

Bővebben...
 
Adománygyűjtő kampány az erdeink védelméért! PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. május 16-20. | Helyszín: Erzsébet park, Kónya Ádám Művelődési Ház

2016. május 16-20. között, nagyszabású adománygyűjtési akcióba kezdenek a civilek, az erdők védelmében.  Ennek érdekében, a meghirdetett napokon adománygyűjtő asztal lesz felállítva az Erzsébet parkban, a Mikó Imre szobor közelében, ahol 11-17 óra között egyéni adományokat, valamint 2%-os adófelajánlásokat várnak. A gyűjtésben a Wild Kingdomprogram önkéntesei vesznek részt. A kampány részeként filmvetítésekre kerül sor Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen, ahol Hans Hedrich, a Neuer Weg Egyesület alelnöke személyesen tájékoztat a küzdelem eredményeiről és a további lépésekről.

Bővebben...
 
A csíkszeredai Studio9 alkotócsoport kiállítása a sepsiszentgyörgyi Erdélyi Művészeti Központban PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. május 11. | Helyszín: Erdélyi Művészeti Központ

​A sepsiszentgyörgyi Erdélyi Művészeti Központ emeleti kiállítótermében kerül sor, 2016. május 11-én, szerdán 18 órakor, a csíkszeredai Studio9 alkotócsoport kiállításának megnyitójára.

Kiállító művészek: Bara Barnabás, Botár László, Gergely Zoltán, Mezey Ildikó, Nagy Ödön, Szabó Árpád, Turcza László, Váncsa Mónika, Xantus Géza.

Bővebben...
 
A székelység története – Kádár Gyula Emlékverseny PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

2016. május 7. | Helyszín: Bod Péter Megyei Könyvtár

Szombaton, május 7-én tartották Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében A székelység történeteKádár Gyula Emlékverseny döntőjét, melybe tizenegy csapat jutott be az első fordulót követően.

Keresztes László
ötletgazda, a kezdeményező Székely Mikó Kollégium Alapítvány alelnöke és Incze Sándor nyugalmazott református lelkipásztor, volt esperes, az alapítvány elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd a zsűri elnöke a verseny a névadója Kádár Gyula (1953–2015) illyefalvi-sepsiszentgyörgyi történész alakját és munkásságát elevenítette fel.

Bővebben...
 
Természetfotó- és tűgobelin kiállítás Sepsiszentgyörgyön PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. május 10. | Helyszín: Vadász múzeum (Bene-ház)

Kedden, 2016. május 10-én 18.00 órakor, Molnár Lídia, nyugalmazott biológia tanár „Fák-Fények-Madarak” című kiállítása nyílik meg Sepsiszentgyörgyön a Bene-házban. (Gróf Mikó Imre utca 11 szám.)

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 8

Hirdetesek

platz

Kapcsolódó cikkek

 

 

     
 
Sepsiszentgyörgy Info | Minden jog fenntartva
Honlapkészítés, Karbantartás, Keresőoptimizálás
: Digital Studio