• An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
2014. október 31. péntek, Ma Farkas napja van. Ez az év 304. napja. Holnap Marianna napja lesz.

 

Vakációs játékrend a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínháznál! PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. október 5.

A Szegény Dzsoni és Árnika című bábelőadást 2014. november 5-én (szerdán), 11 és 18 órától és november 8-án (szombaton), 11 órától játsszák a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház stúdiótermében.
Lázár Ervin gyönyörű története nekünk és rólunk szól, ezért szeretettel várjuk minden 4 évnél idősebb nézőnket, ezek szüleit és nagyszüleit is. Egy jegy ára: 5 ron/gyerek, 10 ron/felnőtt. Jegyek előfoglalását a 0740-095234-es (Urbanovici-Nagy Zsuzsa) telefonszámra várjuk. Jegyeket váltani, a helyszínen, az előadások előtt fél órával lehet.

Bővebben...
 
García Lorca háza bemutató az M Studionál PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. október 30. / Új Studió

Barta Dóra rendezésében García Lorca háza címmel mutatja be legújabb produkcióját az M Studio Mozgásszínház. A bemutatót október 30-án, csütörtökön 19 órától tartják a sepsiszentgyörgyi Új Stúdióban.

 

Bővebben...
 
Tein Teátrum: A Grönholm-módszer PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. október 26-án, vasárnap 19 órától ismét felolvasószínházi estet tartanak a sepsiszentgyörgyi Tein Teaházban. Derzsi Dezső, Kolcsár József, Kónya Ütő Bence és Pálffy Tibor előadásában egy kortárs katalán szerző, Jordi Galcerán A Grönholm-módszer című darabjával ismerkedhet meg a nagyérdemű.

 
Táncház - 2014. október 25-én PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

2014. október 25.Bővebben...

Táncház lesz október 2014. 25-én, szombaton 21 órától Sepsiszentgyörgyön, a Tamási Áron Színház előcsarnokában. A táncház házigazdái Melles Endre és Dombi Rózsa, akik 20 órától ördöngösfüzesi (Mezőség) táncokat oktatnak az Új Stúdió próbatermében. Muzsikál a Heveder zenekar és a Folker együttes.

Bővebben...
 
VIII. Animációs világnap Háromszéken PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. Október 27-28. – Sepsiszentgyörgy, Barót, Kézdivásárhely

Nyolcadik alkalommal szervezi meg Sepsiszentgyörgyön a Cabiria Egyesület az Animációs világnapot. A rendezvényre 2014. október 27-28-án kerül sor, Sepsiszentgyörgyön, Baróton és Kézdivásárhelyen.
Partnerek: Balassi Intézet Bukarest, Metrion Egyesület Nagyvárad, Lakóca Egyesület, Baróti Unitárius Nőszövetség, Erdélyi Magyar Ifjak Kézdivásárhely, Varsói Filmintézet.

A rendezvény kurátora: Melkuhn Andrea művelődésszervező

Bővebben...
 
Gombanap a Székely Nemzeti Múzeumban PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...A László Kálmán Gombászegyesület és a Székely Nemzeti Múzeum szervezésében 2014. október 25-én, szombaton, hagyományos gombanapot tartanak, melyre szeretettel várnak minden természetkedvelő családot. Az idei téma: a pereszkék. A program 8.45 órakor kezdődik sugásfürdői gombásztúrával.

Bővebben...
 
[arhitectura.6] - építészeti szemle Sepsiszentgyörgyön PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. október 24.-én 17.00 órai kezdettel az [arhitectura.6] építészeti szemle alkalmából szabadtéri kiállításmegnyitóra kerül sor Sepsiszentgyörgyön, az Erzsébet Park színház előtti sétányán.
 
Az [arhitectura.6] építészeti szemle Brassó, Kovászna, Hargita, Maros, Szeben és Vâlcea megyék építészeti alkotásait bemutató vándorkiállítás mely kétévente kerül megrendezésre a Romániai Építészkamara szervezésében, és az utóbbi két év legjobb építészeti munkáit hivatott bemutatni. A beérkezett munkák díjazásában egy öttagú, szakmailag elismert zsűri dönt, négy építész és egy színházi rendező.

Bővebben...
 
A Karosi Júlia Quartet koncertje Sepsiszentgyörgyön PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...A sepsiszentgyörgyi Park vendéglő Di Stefano bárjában 2014. október 22-én, szerdán 20 órától Karosi Júlia Quartet koncertjére kerül sor.

Karosi Júlia saját zenekarát a Karosi Júlia Quartet-et 2009-ben alapította. A zenekar főként az énekesnő saját szerzeményeit játsza. Hangzásukon érződik a klasszikus zene és a modern jazz hatása, zenéjük érzékeny, finom, a letisztultságot keresi.

Bővebben...
 
I. világháborús sírok rendbetétele a Közös temetőben! PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. október 24-én 16 órától az I. világháborúban elhunyt katonáinkra emlékezve az elmúlt évekhez hasonlóan idén is sor kerül sírjaik megtisztítására a sepsiszentgyörgyi közös temetőben.

Bővebben...
 
„Nekünk nem szabad feledni” – Az 1956-os forradalomra emlékező ünnepi műsor a Plugor Sándor Művészeti Líceumban PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. október 22-én (szerdán), 18 órai kezdettel kerül sor a Plugor Sándor Művészeti Líceum dísztermében az 1956-os forradalomra emlékező ünnepi műsorra.

Fellépnek: Pro Musica Kamarakórus (Sepsiszentgyörgy), Környei Miklós gitárművész (Budapest), Kolcsár József színművész (Sepsiszentgyörgy)

Bővebben...
 
X. Erdélyi Hivatásos Táncegyüttesek Találkozója – Tizedik alkalommal találkoztak a profik PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. október 20.

Csíkszeredában találkoztak Erdély hivatásos táncegyüttesei a hétvégén, a Háromszék Táncegyüttes a Gábor Áron című táncdrámát mutatta be a négynapos szakmai seregszemlén. A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes szervezésében 2014. október 16-19. között Csíkszeredában került megrendezésre a X. Erdélyi Hivatásos Táncegyüttesek Találkozója.

Bővebben...
 
A magyarság emlékjelei a Bánságban – Könyvbemutató a Székely Nemzeti Múzeumban PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...
2014. október 22.

A Székely Nemzeti Múzeum és a Temesvári Magyar Nőszövetség szervezésében mutatják be október 22-én, szerdán 18 órától Szekernyés János: A magyarság emlékjelei a Bánságban című háromnyelvű kötetét, a múzeum Bartók Termében. A kiadványt Szász Enikő, a Temesvári Nőszövetség elnöke, a könyv szerkesztője és kiadója, és Szekernyés János, a szerző mutatja be, aki dedikálja is a helyszínen megvásárolható példányokat.

Bővebben...
 
Megemlékezés Sepsiszentgyörgyön az 1956-os forradalom tiszteletére PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...Sepsiszentgyörgyön már október 20-án, hétfőn elkezdődik az 56-os forradalom és szabadságharc tiszteletére szervezett megemlékezés. Hétfőn és kedden, 18 órai kezdettel, az október 23-ai eseményeket feldolgozó filmek vetítésére kerül sor a Plugor Sándor Művészeti Líceum dísztermében, elsősorban fiatalok számára, hogy egy számukra is hozzáférhető nyelven ismerkedhessenek meg egy olyan korral, amikor a szabadság nem adott volt, hanem harcolni kellett érte.

Bővebben...
 
Magyar nyelv, magyar gondolkodás - előadás Sepsiszentgyörgyön PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. október 21.

Hazatalálás, a szerves műveltség útján mottóval szervez ismeretterjesztő előadásokat a székelyudvarhelyi Human Reform Alapítvány és a sepsiszentgyörgyi EGYTUDÁS EGYETEME. Ennek keretében 2014. október 21-én, kedden 18 órától, a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház stúdiótermében Magyar nyelv, magyar gondolkodás címmel tartanak előadást Molnár Zoltán ésMolnárné Czeglédi Cecília budapesti előadók.
„A tiszta magyar nyelv kincseinek megőrzése és tanítása” című könyv szerzői egy olyan tankönyvet alkottak, amely a magyar nyelv hang-, gyök- és képzőrendszeréből indul ki. „Oktatási módszertanában is a magyar nyelv toldalékoló lényegére épít. Az itt felvázolt rendszer betekintést ad a magyar nyelv valódi sajátosságaiba, legfőkép abba hogyan kell a gyököket, s finom továbbképzéseiket oktatni.” (dr.Marácz L.)

Bővebben...
 
Színházpedagógia foglalkozással egybekötött szociális projekt az Osonónál PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. október 14-17.

A Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa partnerségével létrejött rendhagyó kulturális- szociális projekt lényege, hogy a társadalmi rétegek széles spektrumát szólítsa meg a társulat az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadással, illetve az ahhoz kapcsolódó színházpedagógiai foglalkozással. 2014. október 14-17. között 10 alkalommal játssza az Osonó az előadást, olyan társadalmi csoportoknak is, akik egyáltalán nem járnak színházba.

Bővebben...
 
Székelyföld Napok: Tájházak Napja és könyvbemutató Csernátonban PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...Az V. Székelyföld Napok rendezvénysorozat keretében október 17-én, pénteken 19 órától Vári AttilaVolt egyszer egy város című regényét mutatják be a csernátoni Haszmann Pál Múzeumban.

Szintén az V. Székelyföld Napok rendezvénysorozat keretében, október 18-án, szombaton a csernátoni Haszmann Pál Múzeumban is megtartják a Tájházak Napját.

Bővebben...
 
Magyar Festészet Napja a Székely Nemzeti Múzeumban PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. október 17 - 18.

A Székely Nemzeti Múzeum második alkalommal szervezi meg a Magyar Festészet Napját október harmadik hétvégéjén. Szent Lukács ünnepe alkalmából október 17-én, pénteken 10 órától a Plugor Sándor Művészeti Líceum festészet tagozatos diákjait hívjuk portréfestésre a múzeum Bartók Termébe. Október 18-án 10 órától a nagyközönséget várjuk az Erdélyi Művészeti Központ nemrég felavatott kiállítóterébe, a régi posta épületébe. Az EMűK hatodik kiállításán, a Felezőidő 2 - Erdélyi Magyar Művészet 1965-1975 között című tárlaton a központ vezetője, Vécsi Nagy Zoltán művészettörténész vezet tárlatot 11, illetve 13 órai kezdettel. A gyerekekkel, fiatalokkal habkarton nyomatot készítünk a kiállításon található portrék alapján.

A belépés mindkét helyszínen ingyenes.

 
Székelyföld Napok: XIII. Nemzetközi Magyar Fotópályázat kiállítása PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. október 18.

A Székelyföld Napok keretén belül Sepsiszentgyörgyön, 2014. október 18-án, szombaton 16-órától az Old Man’s Pub kávézó részében mutatják be a Magyar Fotóművészek Világszövetsége által szervezett XIII.  Nemzetközi  Magyar  Fotópályázat kiállítását.  A kiállítás romániai partnere a Camera Club Siculorum.

 
Könyvbemutató: Háromszék Természetkalendáriuma PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. október 14.

Az V. Székelyföld Napok keretében 2014. október 14-én, kedden 18 órától a Székely Nemzeti Múzeum Bartók Termében Dr. Szabó D. Zoltán biológus mutatja be a Háromszék Természetkalendáriuma című könyvet.
Szerzők: Dombi Szilvia Helga, Gaál Zsuzsanna, Majos Andrea Aranka.

Bővebben...
 
Egymillió csillag a szegényekért, 2014 PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. október 17.

Újra felragyognak az együttérzés lángjai 2014. október 17-én, pénteken este 6 órától. Jöjjön el, hívja ki a térre ismerőseit is, gyújtsanak meg egy-egy gyertyát és adományozzanak, hogy együtt segíthessünk a nehéz helyzetben lévő időseken, családokon.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 12

Kapcsolódó cikkek

 

 

     
 
[ Sepsiszentgyörgy | Helytörténet | Programajánló | Képes Krónika | Képeslapküldő | TérképTár | Virtuális Galéria ]
[ Sepsiszentgyörgy Info | Minden jog fenntartva | Honlapkészítés, Karbantartás, Keresőoptimizálás
: Digital Studio ]