• An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow

 

Szombaton a papírmeséké a Főtér – Családoknak szóló rendezvénysorozat veszi kezdetét Sepsiszentgyörgyön PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. július 2. | Főtér

A városi gyermeknapok sikerének lelkesítő ereje, a programok népszerűsége szülte a Családi Nap sorozatának ötletét - mondják a szervezők, akik szombaton, július 2-án egész napos rendezvényt kínálnak a Főtéren. Az elképzelés szerint, azok a szervezetek és egyesületek rendeznek programokat, akik az elmúlt években a gyermeknap lebonyolításában is részt vettek. A nyár során olyan foglalkozásokra hívnak, ahol gyermek és felnőtt együtt alkothat, játszhat és fedezhet fel újdonságokat.
Az első alkalommal Demeter Éva múzeumpedagógus szervezésében zajlanak a tevékenységek, aki 11 és 13 óra, illetve délután 16 és 18 óra között a Főtér szökőkút melletti füves részére várja a 3 és 12 év közötti gyermekeket.  A nap a japán kamishibai köré formálódik: olyan papírszínházi meséket láthatunk, melyek a színekkel és formákkal való játékra ösztönöznek. Lesz szivárvány és tengerfestés. A családi nap eső estén vasárnap lesz megrendezve.

Bővebben...
 
A kultúra júliusban is összehangol – négy rendezvénnyel indul a júliusi kulturális kínálat a Főtéren PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. július 2 – 4.

A Sepsiszentgyörgy a kultúrára épít rendezvénysorozat szombattól hétfőig újabb programokkal várja az érdeklődőket Sepsiszentgyörgy Főterére. Szombaton, július 2-án egy új, egész napos családi sorozat veszi kezdetét, este a pécsi Boja zenekar koncertezik a Tein-teraszon, vasárnap Luiza Zan és bandája hangolja át a jazz klasszikusokat, hétfőn pedig négy, Bécsben élő fuvolaművészt hallgathatunk meg a tágas Főtéren.

Bővebben...
 
A bukartesti Művészeti Akadémia diákjainak grafikai kiállítása PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. július 2. | Helyszín: OutsiderART Galéria, Írisz Ház

Az Árkosi Kulturális Központ ez év júliusában bukartesti Művészeti Akadémia diákjainak a munkáit állítja ki az OutsiderART Galériában. A fiatal művészek mellett a szakma „nagy öregjei” is kiállítanak.

A kiállítást Florin Stoiciu és Ovidiu Ionescu tanárok nyítják meg július 2-án, 18 órakor, ezt követően 19 órától kamarazene koncertet ad Octavian Leonard BONEA (zongora) a Brassói Zene Akadémia diákja.

Helyszín: OutsiderART Galéria, Írisz Ház, Gyönyvirág utca 5 sz., Sepsiszentgyörgy.

Bővebben...
 
A Turulmadár Ifjúsági Iroda új programjai sepsiszentgyörgyi fiatalok számára PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. június 29. | Közlemény

A Turulmadár Ifjúsági Iroda, az elmúlt időszakban újabb két programot indított el, a sepsiszentgyörgyi fiatalok számára. A két program The Duke of Edinburgh’s Award (DOFE) és a YEP Youth Education Program.

 

Bővebben...
 
Évadzáró mérleg az Osonó Színházműhelynél PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. június 29 | Közlemény

Az Európai Ifjúsági Nagy Károly- díj idei nemzeti győztese, az önfenntartó társulatként működő Osonó a 2015-2016-ös évadban 1 bemutatót tartott és a 3 műsoron lévő előadást összesen 115 alkalommal játszotta 13 ország 41 településén mintegy 6.600 néző számára. A színházműhely az előadások után 103 interaktív közönségtalálkozót szervezett, 3 nemzetközi fesztiválon képviselte Romániát és Kelet Európát és 2 díjat kapott. A társulat ebben az évadban vált Regisztrált Tehetségponttá.

Bővebben...
 
Új műtárgy és ingyenes belépés este kilencig, a Székely Nemzeti Múzeumban PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. június 30. | Székely Nemzeti Múzeum

Június 30-án, csütörtökön reggel kilenc és este kilenc óra között ingyenes a belépés a Szőcs Fülöp Károly, a gyűjtő című új időszakos tárlatra. Az atyhai származású fogarasi gyűjtő maga válogatta ki gazdag gyűjteményének darabjai közül a bükszádi, porumbáki üvegeket, erdélyi kerámiákat és szász hímzéseket, viseleteket, melyeket a múzeum földszinti termeiben állítottak ki.

Bővebben...
 
KaPoCs, amely összeköt – Élő népművészet a Kárpát-medencében PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. július 2 - 3. | Csernáton, Haszmann Pál Múzeum

A KaPoCs, amely összeköt – Élő népművészet a Kárpát-medencében elnevezésű programot néhány éve indította útjára a csernátoni Haszmann Pál Közművelődési Egyesület a pécsi Határokon Túli Magyarságért Alapítvány. Ennek keretében, július 2-án és július 3-án kétnapos rendezvénnyel várják az érdeklődőket a csernátoni Haszmann Pál Múzeumban.

 

Bővebben...
 
Székely hagyományokról szóló monográfiát és dokumentumfilmet mutatnak be Sepsiszentgyörgyön PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. június 28. | Helyszín: Székely Nemzeti Múzeum

Kedden, június 28-án a Székely Nemzeti Múzeumban mutatják be a Székely hagyományok -  betekintés a romániai székelység kultúrájába című könyvet és dokumentumfilmet. Az esemény keretében kerül sor egy kötetlen beszélgetésre a könyv szerzőivel, Pozsony Ferenc etnológussal - aki a Babeş-Bolyai Tudományegyetem professzora - valamint Kinda István néprajzos szakemberrel - , majd a könyv mellékleteként számontartott azonos című dokumentumfilm alkotóival: Erdély Andrással (riporter), Várkonyi Eszterrel (rendező) és Vargyasi Leventével (vágó/operatőr).

Bővebben...
 
Múzeumok éjszakája az Erdélyi Művészeti Központban PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. június 25.| Helyszín: Erdélyi Művészeti Központ

Szombaton 17 órától 21 óráig az Erdélyi Művészeti Központ földszinti kiállítótermében Péter Eszter textilművész origami foglalkozással várja az érdeklődőket, a Próbafülke program keretében pedig a látogatók magukra ölthetik a Jánosi Ágnes Anikó divattervező által tervezett sportöltözékeket.

 

Bővebben...
 
Végleges a 2. Színjátékosok Találkozójának programja PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. június 25-26. | Helszín: Háromszék Táncstúdió

A hétvégén második alkalommal kerül sor a Színjátékosok Találkozójára, amelyet az Osonó Színházműhely a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskolával közösen szervezett meg. A Kovászna Megye Tanácsának támogatásával létrejött esemény nem versenyjellegű, kiemelt célja a csoportok közti kapcsolat megerősítése és egy Kovászna Megyei Amatőr Színjátszó Szervezet beindítása. A Csomakőrösről, Kézdiszentkeresztről, Illyefalváról, Sepsiszentgyörgyről, Székelyudvarhelyről, Marosvásárhelyről és Nagykárolyból érkező csoportok a nagyközönség számára a Háromszék Táncstúdióban mutatják be előadásaikat, a belépés ingyenes.

Bővebben...
 
Múzeumok Éjszakája tizedik alkalommal a Székely Nemzeti Múzeumban PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. június 25. | Helyszín: Székely Nemzeti Múzeum

Június 25-én, szombaton délutántól éjfélig ingyenes nyitva tartással és családi programokkal várjuk a látogatókat a Múzeumok Éjszakájának tizedik kiadásán a Székely Nemzeti Múzeumban.

Bővebben...
 
Fehér labirintus – Jánosi Ágnes Anikó és Péter Eszter kiállítása az Erdélyi Művészeti Központban PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. június 21. | Helyszín: Erdélyi Művészeti Központ földszinti kiállítóterme

A sepsiszentgyörgyi Erdélyi Művészeti Központ földszinti kiállítótermében kerül sor Jánosi Ágnes Anikó és Péter Eszter Fehér labirintus című kiállításának megnyitójára 2016. június 21-én, kedden 17 órakor.

Bővebben...
 
Zongota – a Tamási Áron Színház, a Gyulai Várszínház és a Háromszék Táncegyüttes közös produkciója PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. június 20. | Közlemény

A Tamási Áron Színház névadójának állít emléket 2015/2016-os évadának legutolsó bemutatójával, a Zongotával Sardar Tagirovsky rendezésében. Az évforduló alkalmából készülő előadás Tamási Áron Zöld ág című regényének a továbbgondolása és egyben a Tamási Áron Színház, a Gyulai Várszínház és a Háromszék Táncegyüttes közös produkciója.

Bővebben...
 
Turnéval és bemutatóval zárja évadát a Tamási Áron Színház PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. június 17-25. | Kisvárda, Művészetek Háza

A május 30. és június 5. között megrendezett miniévadot követően a Tamási Áron Színház a Sardar Tagirovsky által rendezett Úrhatnám polgár című előadásával lép fel a Magyar Színházak XXVIII. Kisvárdai Fesztiválján. Az idén megrendezett kisvárdai fesztivál június 17. és 25. között zajlik. Társulatunk június 20-án este 20 órai kezdettel a Művészetek Házában mutatja be produkcióját a versenyelőadások kategóriájában.

Bővebben...
 
Kolozsváron tartja évadzáró előadását az Osonó Színházműhely PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. június 18. | Kolozsvár, János Zsigmond Unitárius Kollégium

Június 18-án, szombat este 7 órakor a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégiumban, a Nyitott kapuk a kolozsvári unitáriusoknál eseménysorozat részeként lesz látható az Ismeretlen barátok társasága avagy Piknik egy japán szőnyegen című, a román és magyar fiatalok személyes történeteit feldolgozó előadás.

Bővebben...
 
Ellenzékben és ellenszélben – Nagy Benedek könyvének bemutatója a könyvtárban PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. június 21. | Helyszín: Bod Péter Megyei Könyvtár

Nagy Benedek csíkszeredai közíró Ellenzékben és ellenszélben. Politikusi feljegyzések – oldalnézetből (1989. december – 1993. január) I. című, a csíkszeredai Pallas-Akadémia Könyvkiadónál idén, frissen megjelent könyvének bemutatója lesz a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében, 2016. június 21-én, kedden, 17 órától.

Bővebben...
 
Székelyföldi tehetségnap Sepsiszentgyörgyön PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. június 18. | Helyszín: Sapientia EMTE, Sepsiszentgyörgy

A Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács (SZTT) szervezésében Sepsiszentgyörgyön a Sapientia EMTE épületében szombaton 10 órától tartják a Székelyföldi tehetségnapot. A rendezvény célja a székelyföldi tehetségek és mentorok bemutatása, társadalmi elismerésük növelése. A rendezvény alkalmából, az Eurocenter Amőba Oktatási Központ udvarán, ma 17 órától ünnepélyesen felavatják Csutak Vilmos mellszobrát.

Bővebben...
 
Néptánc- és kézműves-tábor oktatóknak PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. július 4-9. | Réty
 
Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ tizenegyedik alkalommal szervez pedagógusoknak, oktatóknak néptánc- és kézműves-tábort Rétyen. Az idei módszertani tábort július 4-9. között tartják, a szállást és az étkezést a rétyi Antos János Általános Iskola épületében biztosítják, az oktatás pedig a helyi művelődési házban zajlik.

Bővebben...
 
Az Országos Erdészeti Egyesület 118 év után ismét Erdélyben tart Vándorgyűlést PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. június 22-25. | Helszn: Sepsiszentgyörgy

118 év után a magyarországi Országos Erdészeti Egyesület ismét Erdélyben szervezi meg vándorgyűlését június 22. és 25. között. Ezer Kárpát-medencei erdész gyűl össze ünnepelni Erdélyben, illetve emlékezik meg az erdész szakma egyik legkiemelkedőbb személyiségéről jubileumi vándorgyűlés keretében. Az egyesület 150 éve alakult, Európa és Magyarország egyik legrégebbi, folyamatosan működő egyesülete, az egyesület kiadványa, az Erdészeti Lapok a mai napig rendszeresen havonta megjelenik.

Bővebben...
 
A rest legényről – A sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház új előadása PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. június 19. | Helyszín: Háromszék Táncstúdió

Hogyan lehet valaki teljes értékű tagja a társadalomnak úgy, hogy az ő létigazsága nem egyezik meg az elfogadott szabályokkal és elvárásokkal?! Ez a mese, a másság elfogadásáról szól. Jankó a világ szemében rest, mégis egyetlen jó cselekedettel olyan tudás birtokába jut, amivel bármit megtehet. Ő mégsem él vissza ezzel a helyzettel, ettől válik igazi mesehőssé.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 10

Hirdetesek

platz

Kapcsolódó cikkek

 

 

     
 
Sepsiszentgyörgy Info | Minden jog fenntartva
Honlapkészítés, Karbantartás, Keresőoptimizálás
: Digital Studio