• An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow

 

Ujvárossy László 1+1=? – KULTÚRPUZZLE című kiállítása a MAGMA Kiállítótérben PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. május 26. / MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér

A sepsiszentgyörgyi MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér tisztelettel meghívja Önt Ujvárossy László 1+1=? – KULTÚRPUZZLE című kiállításának megnyitójára 2015. május 26-án, kedden 19 órára. Megnyitóbeszédet mond  Kányádi Iréne művészettörténész, a kiállítás kurátora.
A kiállítás 2015. június 20-ig látogatható hétfő kivételével naponta 11-19 óra között.

 
Klubbeszélgetés az Erzsébet park átalakításáról PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. május 26. / Kónya Ádám Művelődési Ház

A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház Pinceklubjában, 2015. május 26-án kedden 18 órától, az Életfa környezetvédelmi klub szervezésében kerül sor az Erzsébet park átalakításáról szóló beszélgetésre, Közös kincsünk az Erzsébet park címmel, meghívottak Czimbalmos Kozma Csaba városmenedzser és Zsigmond Pál a „sárkánydomb” tervezőcsapatának vezetője, házigazda Román Katalin-Viola, a klub vezetője.

Bővebben...
 
Lukács Sándor - Lucky Jól leköltöztünk című karikatúra kiállítása a Bisztróban PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. május 22. / Bisztró

2015. május 22-én 18 órától, a Bisztró udvarterében kerül sor Lukács Sándor (Lucky) Jól leköltöztünk című karikatúra kiállítására. A kiállítást megnyitja László Károly (Puki bácsi) nyugalmazott Pro Urbe díjas színművész.

 

 
A rétyi fűrészüzem és az erdőpusztítások ellen tiltakozunk Sepsiszentgyörgyön PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...

2015. május 16-án, Sepsiszentgyörgyön, valamint az ország több nagyvárosában újra utcára vonulunk az erdőpusztítások és a rétyi Schweighofer fenyőüzem engedélyeztetési eljárása ellen!

Követeljük, hogy a végleges bírósági döntések meghozataláig, a rétyi Holzindustrie Schweighofer fűrészüzem, és a területén felépített hőerőmű számára, semmilyen további engedélyt ne állítsanak ki a szakhatóságok!

Bővebben...
 
A magyarországi Ávéd János Quartet nyitja a Múzeumkerti koncertek sorozatát PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. május 15. / Di Stefano Bár (Park Vendéglő)

A Park Vendégől Di Stefano Bárjában kerül sor a  Múzeumkerti koncertek nyitó eseményére 2015. május 15-én pénteken 21 órától, melynek keretében fellép a budapesti Ávéd János Quartet.

Bővebben...
 
Művészetis diákok koncertje a hangversenyévadban PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. május 22. / Krisztus Király-templom

A Plugor Sándor Művészeti Líceum hat együttese: a DoReMi gyerekkórus, a Reménység kamarazenekar, a Campanella gyerekkórus, az Eufónia ifjúsági vegyeskar, a Művészeti Líceum fúvószenekara és a Szerenád kamarazenekar egyéni és közös produkcióiból áll össze a sepsiszentgyörgyi hangversenyévad soron következő koncertje. Az est létrejöttében közel háromszáz diák vesz részt közvetve és közvetlenül, ugyanis nemcsak a zenei oktatásban részesülő diákok teljesítményéből nyújtanak ízelítőt, hanem képzőművészeti tárlatot rendeznek be a Krisztus Király templom előterében, a drámatagozatosok pedig élő szoborparkot alakítanak ki.  

Bővebben...
 
Átfogó műhelylátogatás - Zágoni Aladár építészeti kiállítása PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. május 13. / Köntés Pincegaléria

Átfogó műhelylátogatás  címmel nyílik Zágoni Aladár építészeti kiállítása, 2015. május 13-án 18 órakor, a sepsiszentgyörgyi Köntés Pincegalériában.(Csíki utca 5a szám).

 

 
Háromszéki Diáknapok 11. PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. május 15-17. / Sepsiszentgyörgy

A hétvégén újra diákcsapatoktól lesz hangos a város, hiszen pénteken 12 órakor rajtol a Háromszéki Diáknapok tizenegyedik kiadása.

A Kovászna Megyei Művelődési Központ, Kovászna Megye Tanácsa és a Regös Ifjúsági és Közművelődési Egyesület által szervezett háromnapos vetélkedő az elmúlt 11 évben több száz 14–25 éves háromszéki fiatalnak teremtett lehetőséget a szabadidő hasznos és értelmes eltöltésére, közösséget épített, a közösség érdekeit előremozdító egyéni- és kis csapatos munka pedig a személyiségformálás, a közösségbe való beilleszkedés hatékony műhelyének bizonyult, emellett rátermett csapatvezetőket, diákszervezőket nevelt ki – ezáltal is megvalósítva kitűzött céljait.

Bővebben...
 
Vadon Egyesület programjai a Madarak és Fák napja alkalmából PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. május 8. / Erzsébet park, Bene-Ház

A Vadon Egyesület, a Székelyföldi Vadászati Kiállítás működtetője, a Madarak és Fák napja alkalmából pénteken, 2015. május 8-án a következő programokat szervezi:

Bővebben...
 
Madarak és Fák Napja negyedszer a Székely Nemzeti Múzeumban PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. május 10. / Székely Nemzeti Múzeum

2015. május 10-én, vasárnap 11 órától újra a madaraké a főszerep a Székely Nemzeti Múzeumban. A természetet ünneplő családi napot Köllő Zsolt biológus előadása indítja, amely az év madarait, a búbosbankát és kuvikot hozza testközelbe.

Bővebben...
 
Outsider Music Fest a sepsiszentgyörgyi Írisz Házban PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. május 9. / Írisz Ház

Negyedik alkalommal szervezi meg az Outsider Music Fest-et, Sepsiszentgyörgyön, az Írisz Ház! A rendezvényre 2015. május 9-én 12 órától kerül sor az Írisz Ház Gyöngyvirág utcai székhelyén.

Bővebben...
 
Morgan and Freeman - budapesti vendégjáték az M Studionál PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. május 10. / Új Stúdió

Vasárnap, május 10-én Fehér Ferenc Morgan and Freeman című előadása lesz látható Sepsiszentgyörgyön. A kortárs mozgásművészet kiemelkedő alakja visszatérő vendége az M Studiónak.

Fehér Ferenc mozgásművész, koreográfus, a magyar kortárs táncművészet meghatározó alakja, produkciói Kínától New Yorkig ismertek. Ő a jelenkori magyar táncművészet egyik legmegbecsültebb figurája külföldön. Alkotói stílusa a freestyle és a különféle harcművészetek mozgásvilágának ötvözésében körvonalazódik.

Bővebben...
 
Iskolai kudarc - vagy az iskola kudarca? - Dr. Kónya Zoltán előadása PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...

2015. május 7. / Bod Péter Megyei Könyvtár, Gábor Áron terem

A Kolozsváron élő Dr. Kónya Zoltán gyermekorvos és családterapeuta tart előadást 2015. május 7-én, csütörtökön este 6 órától a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében Iskolai kudarc - vagy az iskola kudarca? címmel.

Bővebben...
 
Tein Teátroom: Költészet.Itt.Ott PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. április 30. / Tein Teaház

2015. április 30-án, csütörtökön 19 órától a Háromszéki Mikes Kelemen Egyesület, Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa és a Tein Teaház szervezésében ismét jelentkezik a Tein Teátroom, amelynek idei negyedik témája a költészet. Az elkövetők ez alkalommal is Derzsi Dezső, Kolcsár József, Kónya Ütő Bence és Pálffy Tibor, a Tamási Áron Színház művészei, hangosít Kertész János.

Bővebben...
 
Turulmadár Ifjúsági Iroda: Berde Mózsa kör - tábor Sepsibesenyőn PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. április 27. / Közlemény

A Turulmadár Ifjúsági Iroda, 2012-ben indította útjára délutáni oktatóprogramját gyermekeknek, Berde Mózsa kör néven. Jelenleg a kör tevékenységeibe 52 gyermek kapcsolódik be, hét szakember vezetésével. 2015. április 24-26. között került sor a kör történetében az első közös táborozásra, Sepsibesenyőn, a Norvég Civil Alap Románia, Kovászna Megye Tanácsa és a Nemzeti Tehetség Program támogatásával. A háromnapos tevékenység alatt számos foglalkozásra került sor, amelyek elsősorban a gyermekek különböző készségeit voltak hivatottak fejleszteni. Csapatmunkán és az egymásra való odafigyelésen volt a hangsúly, de jelentős szerepet kapott a sport és a környezetvédelem is.

Bővebben...
 
A Csillagászat Napja Sepsiszentgyörgyön PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. április 25.

A Vega Csillagvizsgáló szervezésében Csillagászat mindenkinek címmel került sor a Csillagászat napjának megünneplésére 2015. április 25-én a Mikes Kelemen Líceum udvarán.

Bővebben...
 
A tánc világnapja - Nyitott kapuk a Háromszék Táncegyüttesnél PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. április 29. / Új Stúdió

A tánc világnapjának alkalmából tart nyílt napot a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes április 29-én. Az érdeklődők betekintést nyerhetnek az együttes háttértevékenységeibe a kiállítások, előadások és próbák helyszínéül szolgáló Háromszék Táncstúdióban (Új Stúdió).

 

Bővebben...
 
Újabb sikeres Civil Licit Sepsiszentgyörgyön PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

 Bővebben...2015. április 24. / Közlemény

Nagy sikerrel zárult tegnap, április 23-án a Háromszéki Közösségi Alapítvány szervezésében, körülbelül ötven résztvevővel a második sepsiszentgyörgyi Civil Licit akció, a Tamási Áron Szjnház Új Stúdió termében. A The Funding Network londoni testvérszervezet módszertana alapján zajló esemény több, mint két órát tartott, és magában foglalt projektbemutatókat, licitálást és eredmény összegzést.

Bővebben...
 
Ünnepi, 375. előadás és színházpedagógia foglalkozás az Osonó Színházműhelynél PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. április 25. / Osonó Bázison

2015. április 25-én, szombat délután 5 órakor az Osonó Bázison kerül sor az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című produkció ünnepi előadására. Az előadást, Részben én is tükrözöm… címmel színházpedagógiai foglalkozás követi Prezsmer Boglárka vezetésével.

Bővebben...
 
MAGMA 5 // Give me five! - születésnapi kiállítás PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. április 28. / MAGMA kiállítótér

2015. április 1-én 5 évet töltött a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér, melynek nyitása óta mintegy 250 művésszel és elméleti szakemberrel kerültünk kapcsolatba, dolgoztunk együtt és értük el mindazt ami ma a MAGMA. Ebből az alkalomból szeretettel várjuk a  „Give me five!” című csoportos kiállítás megnyitójára a 2015. április 28-án, kedden 19 órától, hogy képzőművészekkel, nézőinkkel, támogatóinkkal, partnereinkkel együtt ünnepeljünk.

A kiállítás 2015. május 22-ig látogatható, hétfő kivételével, naponta 11-19 óra között.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 6

>

Kapcsolódó cikkek

 

 

     
 
[ Sepsiszentgyörgy | Helytörténet | Programajánló | Képes Krónika | Képeslapküldő | TérképTár | Virtuális Galéria ]
[ Sepsiszentgyörgy Info | Minden jog fenntartva | Honlapkészítés, Karbantartás, Keresőoptimizálás
: Digital Studio ]