• An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow

 

VI. Székelyföld Napok háromszéki programjai PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. október 8-18.

A Székelyföld Napok 2015-es kiadásához Háromszék számos értékközpontú programmal csatlakozik, amelyeknek továbbra is célja a közös székelyföldi identitástudat erősítése, szervezői pedig Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ. Fontosnak tartjuk a három székely megye közötti értékcserét, amelyek során e vidékek lakói minél szélesebb körben rácsodálkozhatnak egymás és tulajdonképpen - saját értékeikre.

Bővebben...
 
Kulturális Örökség Napok 2015 PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények


Bővebben...2015. október 7-17.

Földbe zárt kincseink – Legyünk régészek egy napra!

Több mint húsz éve találták ki Franciaországban, hogy legyen az évnek néhány kijelölt napja arra, hogy az emberek bemehessenek olyan épületekbe is, amelyek egyébként zártak a nagyközönség előtt. Olyan sikere lett a kezdeményezésnek, hogy pár évvel később az Európa Tanács céljául tűzte ki, hogy Európa-szerte megünnepeljék az épített örökséget. Ehhez néhány ajánlást fűzött a tagországoknak, nevezetesen, hogy jelölje egységes zászló az épületek bejáratát, homlokzatát, legyen ingyenes a bejutás, válasszanak a szervezők minden évben egy központi témát, legyen a fogadó helyeken színvonalas idegenvezetés, és hogy az eseményt szeptember1 hónapban rendezzék.

Bővebben...
 
Civil Napok ötödszörre PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. október 9-10. /

A Civilek Háromszékért Szövetség Civil Napokat szervez 2015. október 9-10. között háromszéki civil szervezetek és civil programok népszerűsítésére, szakmai kapcsolatok erősítésére és a tagszervezetek fejlesztésére.

Bővebben...
 
Kortárs svéd darabot mutat be a Tamási Áron Színház PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. október 8. / Tamási Áron Színház, Kamaraterem

2015. október 8-án este 19 órai kezdettel újabb bemutatóra kerül sor a Tamási Áron Színház Kamaratermében. A svéd szerző, Jonas Gardell Jegesmedvék című darabját Zakariás Zalán állítja színpadra.

Évszázadokkal ezelőtt Svédország a művészeteket illetően nem volt része az ún. európai fejlődésnek, a radikális reformoknak, viszont a svéd és a többi skandináv népcsoport kiemelt figyelmet fordított, hogy kiváló tengerészeket képezzen, a hajóutak által kapcsolatba kerültek Európa lényeges kikötővárosaival, így a sajátos, népi jegyekben gazdag kultúrájuk nem egy teljesen izolált környezetben fejlődött tovább.

Bővebben...
 
B Kovács András: Vándorszékely hazatalál - Boldizsár Béla élettörténetének bemutatója a Bod Péter Megyei Könyvtárban PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. október 7. / Bod Péter Megyei Könyvtár

Szerdán, 2015. október 7-én, 18 órától a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében kerül sor B. Kovács András Vándorszékely hazatalál. Egy ragaszkodás története című könyvének bemutatójára. Az idén megjelent, népi emlékiratként meghatározott kötet a kézdivásárhelyi születésű, Bélafalván élő, Sepsiszentgyörgyön dolgozó Boldizsár Béla élettörténetét foglalja magába. A bemutatón Boldizsár Béla beszélgetőtársa a könyv szerzője.

Bővebben...
 
Sepsiszentgyörgyön is bemutatkozik az Erdélyi Értéktár PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. október 9-10. / Székely Nemzeti Múzeum

2015. október 9–19. között ötödik alkalommal rendezik meg a Székelyföld Napokat, melynek keretében Hargita, Kovászna és Maros megye számos településén kerül sor olyan kulturális eseménysorozatok megszervezésére, melyek elsődleges célja a székelyföldi magyar kulturális értékek felmutatása, az együvé tartozás és a közösségi érzés erősítése.

Bővebben...
 
Csernátoni burrogtató a Haszmann Pál Múzeumban PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. október 10. / Haszmann Pál Múzeum, Csernáton

A Csernátoni burrogtató, melyre idén október 10-én kerül sor, két éve indult azzal a szándékkal, hogy évről évre megrendezendő őszi eseménye legyen a csernátoni Haszmann Pál Múzeumnak. A rendezvény elsősorban gépésztalálkozó, ahol az Erdély-szerte egyedülálló mezőgazdasági szerszám- és gépgyűjtemény érdekes darabjai kerülnek látogatóközelbe. Magyarországi és hazai gépészszakemberek közreműködésével kínálunk érdekes programot, ahol a szakmai rész mellett az egész család számára biztosítunk majd elfoglaltságot.

Bővebben...
 
Az aradi vértanúkra emlékeznek Sepsiszentgyörgyön PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. október 6. / A Bod Péter Megyei Könyvtár mögötti tér

A Székely Mikó Kollégium diákjainak A 13-ak emlékezete című műsorával és a Református Kollégium Refsonor kórusának közreműködésével emlékeznek idén Sepsiszentgyörgyön az aradi vértanúkra, kedden, október 6-án, 16 órától a Bod Péter Megyei Könyvtár mögötti téren, az aradi vértanúk emlékére felállított kopjafáknál, ahol minden kedves érdeklődő egy szál virággal tiszteleghet a tizenhármak emléke előtt. A megemlékezés után az ünneplő tömeg átvonul az Erzsébet parkba, az 1848–49-es honvédemlékműhöz.

Áldást mond Szabó Lajos római-katolikus kanonok-plébános. Közreműködik Nagy Zoltán, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának munkatársa.

Bővebben...
 
Drámai megközelítések Sepsiszentgyörgy színpaddá vált főterén és zenei kalandozások a Tein Teázóban PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. október 3. / Sepsiszentgyörgy Európa Kulturális Fővárosa

A Sepsiszentgyörgy a kultúrára épít rendezvénysorozat második kiadása, az i2021 kezdeményezés részeként, a Tein Teátroom felolvasószínházzal, a Pro Musica Kamarakórus koncertjével, a Mácsafej zenekar verses-zenei előadásával és a magyar népmese napjának ünneplésével zajlott szeptember 25., 27., illetve 29. és 30-án Sepsiszentgyörgy épülő főterén és a Tein Teázóban.

Bővebben...
 
A 15. Filmtetfeszt - Erdélyi Magyar Filmszemle filmjei Sepsiszentgyörgyön PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. október 2-4./ Kónya Ádám Múvelődési Ház

A 15. Filmtetfeszt - Erdélyi Magyar Filmszemle rövid-, dokumentum-, ifjúsági és nagyjátékfilmek vetítésére kerül sor 2015. október 2 - 4. között a Kónya Ádám Művelődési Ház nagytermében.

Bővebben...
 
Mesekunyhó – Meseszerű vetélkedő, mesebeli nyereményekkel Háromszék falusi közösségeinek! PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. október 1.

A Magyar Népmese Napján útjára indul a Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsa által kezdeményezett megyei vetélkedő, amely háromszéki falusi környezetben élő és dolgozó non-formális csoportoknak, közösségeknek, civil szervezeteknek és alapítványoknak volt meghirdetve.

Bővebben...
 
Benedek Elek szoboravató Sepsiszentgyörgyön, a Magyar Népmese Napján PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. szeptember 30.

Sepsiszentgyörgyön az Olt utcai Benedek Elek Napközi Otthon udvarán, 2015. szeptember 30-án a Magyar Népmese Napján, ünnepélyes keretek között felavatták, Varga Gábor dombóvári szobrászművész és keramikus által készített Benedek Elek-kerámiaszobrot.

Bővebben...
 
Magyar népmesék szaxofonnal és Road Six Sax szaxofon quartet koncertje PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. szepotember 30. / Főtér, Tein Teaház

A Sepsiszentgyörgy a kultúrára épít eseménysorozat folytatódik:2015. szeptember 30-án, szerdán 19.30 órakor a főtéren (rossz időben a Teinben) a Magyar Népmese Napja alkalmából Tóth Viktor budapesti jazz zenész Magyar népmesék alá szaxofonozik, vagyis zenével kíséri útjukra a mese szereplőit, hangokkal meséli el a történéseket! Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt ajánlott program!

Bővebben...
 
Mesés villámcsődület a Magyar Népmese Napján! PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. szeptember 30. /

2015. szeptember 30-án, a Magyar Népmese Napja alkalmából sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház kezdeményezésére, Sepsiszentgyörgy közterein és közintézményeiben mesés villámcsődületre kerül sor. A magyar népmesék népszerűsítését célzó akción 10 színész és bábszínész vesz részt, akik szerdán, 11-17 óra között a következő helyszíneken bukkannak fel: Erzsébet Park, Központi Piac, Sugás Áruház előtti tér, adóhivatal, benzinkutak, vonatállomás, buszmegállók, városi buszok, Pénzügy, Profi stb.)

Bővebben...
 
Metszet - Hlavathy Károly fotókiállítása a Köntés Pincegalériában PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. október 2. / Köntés Pincegaléria

A sepsiszentgyörgyi Köntés Pincegalériában 2015. október 2-án, 18 órakor nyílik Hlavathy Károly sepsiszentgyörgyi fotóművész, Metszet című kiállítása.

Bővebben...
 
„Én sem volnék, ha nem volnál...” - a Sebő együttes, Jordán Tamás és Fűzfa Balázs irodalmi-zenés előadása PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. október 1. / Haszmann Pál Múzeum, Bod Péter Megyei Könyvtár

A Sebő együttes, Jordán Tamás színművész és Fűzfa Balázs irodalomtörténész „Én sem volnék, ha nem volnál..." című irodalmi-zenés előadással lesz jelen szeptember végén, október elején Erdélyben.

A csernátoni Haszmann Pál Közművelődési Egyesület és a Bod Péter Megyei Könyvtár által szervezett újabb körútjuk során ezúttal Kányádi Sándor és erdélyi magyar költőtársai líráját hozzák közönségközelbe.

A sepsiszentgyörgyi előadás helyszíne a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron terme, 2015. október 1-jén, csütörtökön 19 órától. A belépés ingyenes.
Ugyanaznap 12 órától a meghívottakat és a produkciót a csernátoni Haszmann Pál Múzeum látja vendégül.

Bővebben...
 
Egyed Péter könyvbemutatója a Bod Péter Megyei Könyvtárban PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. szeptember 29. / Bod Péter Megyei Könyvtár

2015. szeptember 29-én, 17 órai kezdettel könyvbemutató és beszélgetés színhelye lesz a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Terme. A rendezvény meghívottja Egyed Péter kolozsvári egyetemi tanár, író, költő, filozófus, az Irodalmi rosta című, válogatott kritikákat, tanulmányokat, esszéket tartalmazó könyv (Polis, Kolozsvár, 2014) szerzője.

Bővebben...
 
II. TransNatura nemzetközi természetfotó kiállítás Sepsiszentgyörgyön PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. szeptember 25. / Székelyföldi Vadászati Múzeum

A sepsiszentgyörgyi Vadon egyesület szervezésében kerül sor 2015. szeptember 25-én, 18 órakor a II. TransNatura nemzetközi természetfotó kiállítás megnyitójára.

Helyszín a Székelyföldi Vadászati Múzeum.

Bővebben...
 
Emberközelben - az Exposia Alkotócsoport kiállítása a sepsiszentgyörgyi Lábas Házban PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. szeptember 25. / Lábas Ház

Az Exposia Alkotócsoport Emberközelben című tematikus és teljességében monochrom képekből álló tárlatát Székelyudvarhely után most Sepsiszentgyörgyön is megtekinthetik az érdeklődők. A kiállításnak a Romániai Képzőművészek Szövetségének (UAP) sepsiszentgyörgyi kiállítóterme, a Lábas Ház biztosít helyszínt és 2015. szeptember 24-én, csütörtökön 19 órától Páll Antal sepsiszentgyörgyi fotóművész nyitja meg, méltatja az anyagot.

Bővebben...
 
Újra a kultúráé lesz a főtér! - Felolvasószínház, Pro Musica Kamarakórus, Mácsafej zenekar PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. szeptember 25.,27.  és 29. / Főtér

Folytatódik a Sepsiszentgyörgy a kultúrára épít eseménysorozat: szeptember 25, 27. és 29-én Godot-ra hangolt felolvasószínházzal, a Pro Musica Kamarakórus és a Mácsafej zenekar előadásával ismét megnyitja közönségének az épülő főtér kapuit a Sepsiszentgyörgy - Európa Kulturális Fővárosa 2021-ben pályázat csapata.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 11

>

Kapcsolódó cikkek

 

 

     
 
[ Sepsiszentgyörgy | Helytörténet | Programajánló | Képes Krónika | Képeslapküldő | TérképTár | Virtuális Galéria ]
[ Sepsiszentgyörgy Info | Minden jog fenntartva | Honlapkészítés, Karbantartás, Keresőoptimizálás
: Digital Studio ]