• An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow

 

Morgan and Freeman - budapesti vendégjáték az M Studionál PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. május 10. / Új Stúdió

Vasárnap, május 10-én Fehér Ferenc Morgan and Freeman című előadása lesz látható Sepsiszentgyörgyön. A kortárs mozgásművészet kiemelkedő alakja visszatérő vendége az M Studiónak.

Fehér Ferenc mozgásművész, koreográfus, a magyar kortárs táncművészet meghatározó alakja, produkciói Kínától New Yorkig ismertek. Ő a jelenkori magyar táncművészet egyik legmegbecsültebb figurája külföldön. Alkotói stílusa a freestyle és a különféle harcművészetek mozgásvilágának ötvözésében körvonalazódik.

Bővebben...
 
Iskolai kudarc - vagy az iskola kudarca? - Dr. Kónya Zoltán előadása PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. május 7. / Bod Péter Megyei Könyvtá, Bábor Áron terem

A Kolozsváron élő Dr. Kónya Zoltán gyermekorvos és családterapeuta tart előadást 2015. május 7-én, csütörtökön este 6 órától a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében Iskolai kudarc - vagy az iskola kudarca? címmel.

Bővebben...
 
Tein Teátroom: Költészet.Itt.Ott PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. április 30. / Tein Teaház

2015. április 30-án, csütörtökön 19 órától a Háromszéki Mikes Kelemen Egyesület, Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa és a Tein Teaház szervezésében ismét jelentkezik a Tein Teátroom, amelynek idei negyedik témája a költészet. Az elkövetők ez alkalommal is Derzsi Dezső, Kolcsár József, Kónya Ütő Bence és Pálffy Tibor, a Tamási Áron Színház művészei, hangosít Kertész János.

Bővebben...
 
Turulmadár Ifjúsági Iroda: Berde Mózsa kör - tábor Sepsibesenyőn PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. április 27. / Közlemény

A Turulmadár Ifjúsági Iroda, 2012-ben indította útjára délutáni oktatóprogramját gyermekeknek, Berde Mózsa kör néven. Jelenleg a kör tevékenységeibe 52 gyermek kapcsolódik be, hét szakember vezetésével. 2015. április 24-26. között került sor a kör történetében az első közös táborozásra, Sepsibesenyőn, a Norvég Civil Alap Románia, Kovászna Megye Tanácsa és a Nemzeti Tehetség Program támogatásával. A háromnapos tevékenység alatt számos foglalkozásra került sor, amelyek elsősorban a gyermekek különböző készségeit voltak hivatottak fejleszteni. Csapatmunkán és az egymásra való odafigyelésen volt a hangsúly, de jelentős szerepet kapott a sport és a környezetvédelem is.

Bővebben...
 
A Csillagászat Napja Sepsiszentgyörgyön PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. április 25.

A Vega Csillagvizsgáló szervezésében Csillagászat mindenkinek címmel került sor a Csillagászat napjának megünneplésére 2015. április 25-én a Mikes Kelemen Líceum udvarán.

Bővebben...
 
A tánc világnapja - Nyitott kapuk a Háromszék Táncegyüttesnél PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. április 29. / Új Stúdió

A tánc világnapjának alkalmából tart nyílt napot a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes április 29-én. Az érdeklődők betekintést nyerhetnek az együttes háttértevékenységeibe a kiállítások, előadások és próbák helyszínéül szolgáló Háromszék Táncstúdióban (Új Stúdió).

 

Bővebben...
 
Újabb sikeres Civil Licit Sepsiszentgyörgyön PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

 Bővebben...2015. április 24. / Közlemény

Nagy sikerrel zárult tegnap, április 23-án a Háromszéki Közösségi Alapítvány szervezésében, körülbelül ötven résztvevővel a második sepsiszentgyörgyi Civil Licit akció, a Tamási Áron Szjnház Új Stúdió termében. A The Funding Network londoni testvérszervezet módszertana alapján zajló esemény több, mint két órát tartott, és magában foglalt projektbemutatókat, licitálást és eredmény összegzést.

Bővebben...
 
Ünnepi, 375. előadás és színházpedagógia foglalkozás az Osonó Színházműhelynél PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. április 25. / Osonó Bázison

2015. április 25-én, szombat délután 5 órakor az Osonó Bázison kerül sor az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című produkció ünnepi előadására. Az előadást, Részben én is tükrözöm… címmel színházpedagógiai foglalkozás követi Prezsmer Boglárka vezetésével.

Bővebben...
 
MAGMA 5 // Give me five! - születésnapi kiállítás PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. április 28. / MAGMA kiállítótér

2015. április 1-én 5 évet töltött a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér, melynek nyitása óta mintegy 250 művésszel és elméleti szakemberrel kerültünk kapcsolatba, dolgoztunk együtt és értük el mindazt ami ma a MAGMA. Ebből az alkalomból szeretettel várjuk a  „Give me five!” című csoportos kiállítás megnyitójára a 2015. április 28-án, kedden 19 órától, hogy képzőművészekkel, nézőinkkel, támogatóinkkal, partnereinkkel együtt ünnepeljünk.

A kiállítás 2015. május 22-ig látogatható, hétfő kivételével, naponta 11-19 óra között.

Bővebben...
 
A Kürtőskalács ünnepe Sepsiszentgyörgyön PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. május 9.

Kovászna Megye Tanácsa, a Europe Direct Információs Központ és a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület a Nemzetközi Kürtőskalács Szaktestület kezdeményezésére 2015. május 9-én, Sepsiszentgyörgy központjában Kürtőskalács ünnepet szervez. A rendezvény szakmai támogatója a Szabadtűzi Lovagrend Erdélyi Rendje.

Bővebben...
 
Kárpát-medencei Agrárfejlesztési Fórum Sepsiillyefalván PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. április 24. / LAM Alapítvány, Sepsiillyefalva

A LAM Alapítvány 2015. április 24-én konferenciát szervez Kárpát-medencei Agrárfejlesztési Fórum címmel. A konferencia fő témája az ökológiai gazdálkodás.

A konferencia részeként egy szántóföldi gépbemutatóra is sor kerül a LAM Alapítvány tangazdaságában

 

 

 

Bővebben...
 
A sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola színházfesztivál felhívása PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. április 17. / Közlemény

Mindig voltak JÁDZÓ emberek, akik sírni és nevettetni akarták a közösségeiket, de csakis azért, hogy ezzel gyógyító energiákat sugározzanak feléjük. Ebből a gondolatból kiindulva, a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola meghirdeti a Vidéki Színjátszók Találkozóját, amelyre 2015. június 6-án és 7-én kerül sor, Sepsiszentgyörgyön.

Bővebben...
 
M Studio: García Lorca háza és Euripidész Alkésztisz PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. április 21., április 24. / Új Stúdióban

Az M Studio 2015. április 21-én, kedden a García Lorca háza című előadását (rendező: Barta Dóra) játssza 19 órától az Új Stúdióban. Április 24-én, pénteken az Euripidész Alkésztisz c. drámája nyomán készült Egyszer élünk című produkciót (rendező: Tom Dugdale) lehet megtekinteni 19 órától ugyanott.

Bővebben...
 
Civil Licit második alkalommal Sepsiszentgyörgyön PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. április 23. / Új Stúdió

Második alkalommal kerül megszervezésre a Civil Licit a Háromszéki Közösségi Alapítvány által, 2015. április 23-án 18.00 órától az Új Stúdióban, melynek célja a civil szféra és a vállalkozói kör kapcsolatának erősítése, új forráslehetőségek megteremtése a civil szervezetek számára, a vállalkozók szempontjából a felelősségérzet növelése a közösségi értékek iránt.

Bővebben...
 
Petrovits István kiállítása a Köntés Pince-Galériában PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. április 15. / Köntés Pince-Galéria

Petrovits István közelgő 70. születésnapja alkalmából kerül megrendezésre a képzőművész egyéni szobrászati és rajz-kiállítása, 2015. április 15-én, szerdán 18 órától a Köntés Pince-Galériában.
A kiállítást Vécsi Nagy Zoltán művészettörténész nyitja meg.

Bővebben...
 
Előadás és koncert: Tűrt! Tiltott! Támogatott! A magyar rockzene a kommunizmusban PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. április 17. / Bod Péter Megyei Könyvtár - Hostelben (Ex Charta)

A Parittya Egyesület szervezésében kerül sor 2015. április 17-én 18 órakor a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében, a Tűrt! Tiltott! Támogatott! A magyar rockzene a kommunizmusban című előadásra. Az előadó Fodor János, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem kolozsvári doktorandusz lesz, aki egy igen gazdag előadással várja az érdeklődőket!

Bővebben...
 
A fösvény – a Tamási Áron Színház vendégjátéka Miskolcon és Budapesten PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. április 13. / Közlemény

A fösvény című előadással 2015. április 24-én a Miskolci Nemzeti Színházban, míg 26-án a Budapesti Nemzeti Színház színpadán vendégszerepel a Tamási Áron Színház társulata.

Bővebben...
 
Két díjat kapott az Osonó a marokkói nemzetközi színházfesztiválon PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. április 13. / Közlemény

A Sidi Kacem-ben megrendezett fesztiválon a legjobb női mellékszereplő díját Daragics Bernadettenek, míg a legjobb csapatnak járó fesztiváldíjat a Fazakas Misi által rendezett Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. című koprodukciónak ítélte oda a zsűri.

 

Bővebben...
 
Könyvbemutató: Akcióművészet Székelyföldön PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...2015. április 13. / Erdélyi Művészeti Központ

2015. április 13-án, hétfőn 18 órától a sepsiszentgyörgyi Erdélyi Művészeti Központban (Olt utca, 2. szám) bemutatják Ütő Gusztáv Akcióművészet Székelyföldön című könyvét. A kötetet Vécsi Nagy Zoltán művészettörténész, az Erdélyi Művészeti Központ vezetője méltatja. 

Bővebben...
 
Pódium kávézó: Kovács Linda és Bögöthy Ádám a Park Vendéglő Di Stefano bárjában PDF Nyomtatás E-mail
2015 - Rendezvények

Bővebben...

2015. április 10. / Park Vendéglő Di Stefano bár

A Park Vendéglő Di Stefano bárjában, a Pódium kávézó koncertsorozatban 2015. április 10-én pénteken 21 órától, a kézdivásárhelyi Jazz Bistroban2015. április 11-én szombaton 21 órától tart koncertet a budapesti Kovács Linda (ének) és Bögöthy Ádám (nagybőgő) duó, akiknek a repertoárján saját dalok és dzsesszsztenderdek szerepelnek sajátos feldolgozásban. A koncertekre a belépés ingyenes.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 6

>

Kapcsolódó cikkek

 

 

     
 
[ Sepsiszentgyörgy | Helytörténet | Programajánló | Képes Krónika | Képeslapküldő | TérképTár | Virtuális Galéria ]
[ Sepsiszentgyörgy Info | Minden jog fenntartva | Honlapkészítés, Karbantartás, Keresőoptimizálás
: Digital Studio ]