• An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
2014. augusztus 1. péntek, Ma Boglárka napja van. Ez az év 213. napja. Holnap Lehel napja lesz.

 

70 éve történt - Úz völgyi történetek, könyvbemutató a Bod Péter Megyei Könyvtárban PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

2014. augusztus 1-én (pénteken) 17 órától kerül sor a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében a 70 éve történt – Úz völgyi történetek (könyvbemutató és filmvetítés) c. rendezvényre.

Bővebben...
 
Filmvetítés és koncert a múzeumkertben PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...A Szabadtéri filmvetítések keretében július 30-án, szerdán 21.30 órától a Székely Nemzeti Múzeum kertjében vetítik a Londoni küldetés című 2010-ben készült bolgár-angol-magyar-macedón-svéd játékfilmet. A belépés ingyenes.

A Múzeumkerti koncertsorozat keretében augusztus 1-jén pénteken 20 órától a Székely Nemzeti Múzeum kertjében a budapesti 1705 nevű, Kaltenecker Zsolt (zongora) - Piri Béla (nagybőgő) - Dés András (ütőhangszerek) trió fog fellépni.
Belépőjegyek ára: 5 lej diákoknak és nyugdíjasoknak, 10 lej felnőtteknek, 20 lej családi jegy.

Bővebben...
 
Tein Teátrum hetedszer - Monológok, bilógok, trilógok PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. július 31-én, csütörtökön 21 órától Jean-Michel Ribes francia drámaíró Monológok, bilógok, trilógok című darabját adja elő Derzsi Dezső, Kolcsár József és Pálffy Tibor színművész a sepsiszentgyörgyi Tein Teázóban. A felolvasószínházat a Háromszéki Mikes Kelemen Egyesület, Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa és a Tein Teaház szervezi, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt támogatásával.

 

 
HOT Pixels - videoművészeti kiállítás a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. július 29.

HOT Pixels címmel videoművészeti kiállítás nyílik kedden, 2014. július 29-én, 19 órakor a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben.

Kiállító művészek: BARTHA József, BUKTA Imre, CSIKI Csaba, CSONTÓ Lajos, IZSÁK Előd, KISPÁL Attila, KISSPÁL Szabolcs, KOZMA Éva, MARTINI Yvette, Simona HOMORODEAN, SZABÓ Péter, VÁNCSA Domokos
A kiállítás 2014., augusztus 15-ig látogatható, hétfő kivételével, naponta 11-19 óra között.
www.magmacm.ro

Bővebben...
 
Guba Ilka és Kuthy Dóra, a bécsi iparművészeti egyetem hallgatóinak kiállítása a Lábas Házban PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. július 18.

Guba Ilka és Kuthy Dóra, a bécsi iparművészeti egyetem hallgatói Messze még a tenger című képzőművészeti kiállítását ma 19 órakor Damokos Csaba nyitja meg a sepsiszentgyörgyi Lábas Házban. A tárlat augusztus 7-ig látogatható.

Bővebben...
 
HerceGhurca a Székölykökön PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...A Katrosa völgyében idén negyedszerre szervezik meg a Székölykök fesztivált, Erdély egyetlen kimondottan családoknak szóló fesztiválját. A tevékenységek mindig egy téma köré szerveződnek, míg 2011-ben a népi mesterségek, 2012-ben a régi népi játékok, a 2013-as évben a tanya volt a téma, idén a „herceghurca” alcímen fut a  fesztivál. Augusztus 8-a és 10-e között hercegek és hercegnők lakják be a Katrosa völgyét, a fesztivál forgatókönyve már sokak számára megszokott: a műhelyfoglalkozásokon a gyerekek úgy vehetnek részt, hogy előtte "megdolgoznak érte": a népmesék próbáira épülő ügyességi játékokban vesznek rész, az ott szerzett "pénzzel" beléphetnek az általuk kiválasztott műhelytevékenységbe, így a felelős döntések kötődnek az alkotás, a játék öröméhez.

Bővebben...
 
Elkezdődött az Osonó Színházműhely Nemzetközi Drámatábora PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...A társulat által megszervezett, már hagyományosnak számító nemzetközi drámatábor július 15. és 20. között zajlik. A kökösi alkotótábor mottóját az 5 éve elhunyt Pina Bausch német koreográfus egyik gondolata adta: „Én abban hiszek, hogy közelebb kellene kerülnünk egymáshoz”- mondta a tizenhét országból verbuvált művészeket tömörítő wuppertali társulat vezetője.

 

 

Bővebben...
 
Cseh Tibor emlékkönyvtár avató és könyvbemutató a csernátoni Haszmann Pál Múzeumban PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. július 19-én, szombaton 17 órától a csernátoni Haszmann Pál Múzeumban mutatják be Cseh Tibor Csernátontól a Reménység taváig. Válogatott írások című könyvét. A kötetet Cseke Péter irodalomtörténész és Ludányi András politológus professzor, a könyv szerkesztője ismerteti. A könyvbemutatóval egy időben felavatják a Cseh Tibor emlékkönyvtárat.

Bővebben...
 
Román Viktor szobrászati kiállítása a Székely Nemzeti Múzeumban PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. július 17.

A sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum Tolerancia Termében 2014. június 17-én, csütörtökön 18 órakor megnyílik Román Viktor (1937–1995) szobrász Homoródtól Párizsig című emlékkiállítása. A kiállítást Márton Árpád festőművész (Csíkszereda) és Sántha Imre Géza művészettörténész, a kiállítás kurátora méltatja. A rendezvény házigazdája Vargha Mihály múzeumigazgató.

Bővebben...
 
Székelyföldi körúton a Jogaink Romániában magyarul PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...Hét székelyföldi helyszínen mutatják be az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) Jogaink Romániában magyarul című, hiánypótló kiadványát, amely magyar nyelven, közérthető formában tartalmaz alapvető jogi ismereteket, a mindennapjainkat érintő hatályos törvényeket és kisebbségi anyanyelvhasználati jogainkat. A könyvet az egyik szerző, Kis Júlia ügyvéd és az EMI elnöke, Sorbán Attila Örs mutatja be az érdeklődőknek. A könyvbemutató után ingyenesen hozzá lehet jutni az idén megjelent kiadványhoz.

Bővebben...
 
Magyar Örökség esték a Tortoma Könyvesházban PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. július 9-11.

A baróti Magyar Örökség, I. Erdővidéki Honismereti Szabadegyetem és Tábor idején, 2014. július 9-11. között, Sepsiszentgyörgyön a Tortoma Könyvesházban (Csíki utca 5/A) négy előadásra kerül sor neves előadók közreműködésével:

 

Bővebben...
 
7. Magyar Református Világtalálkozó, Sepsiszentgyörgy, 2014. július 10. PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...7. Magyar Református Világtalálkozó keretében avatják fel 2014. július 10-én, csütörtökön 13 órától a Vártemplom előtt a Kálvin-szobrot. Az előkészületek miatt 9 és 17 óra között lezárják az autós forgalmat a Kálvin téren. A Vár utcát a Vojkán utcán keresztül lehet megközelíteni, ahol ideiglenesen visszaáll a kétirányú forgalom. A Borvíz utcába pedig az Őrkő negyeden keresztül lehet behajtani.

Bővebben...
 
Székely Nemzeti Múzeum - Gyerekprogram a rovaros kiállítás záróeseménye PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...Vasárnap délutánig még látogatható a minden korosztálynak szóló, rovarvilágot bemutató interaktív tárlat a Székely Nemzeti Múzeumban. A budapesti Magyar Természettudományi Múzeumból érkező, Variációk hat lábra című vendégkiállítás július 13-ig tárja az érdeklődők elé a hatlábúak birodalmának látványosságait, érdekességeit. A kiállítást kísérő tárlaton, Csata Zoltán makrofotóin szó szerint testközelbe kerülnek az egyébként miniatűr ízeltlábúak.

Bővebben...
 
Ezer Székely Leány Napja - háromszéki résztvevőkkel PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...Ezer Székely Leány Napja - 2014. július 5. Csíksomlyó

Háromszékről 345 székely leány vesz részt a találkozón Zaboláról, Csernátonból, Gelencéről Pákéból, Barátosról, Bibarcfalváról, Mikóújfaluból, Sepsibükszádról, Erdőfüléből, Bardócról, Olasztelekről, Barót, Vargyas és Székelyszáldobosról. A szervezett utazást a Kovászna Megyei Művelődési Központ és a Kovászna Megye Tanácsa biztosítja.

Bővebben...
 
Jazzkoncertek a Múzeumkertben - 8. Jazz és Improvizációs zenei tábor PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. július 6-13. között kerül sor a 8. Jazz és Improvizációs zenei táborra Sepsiszentgyörgyön, melynek során a Székely Nemzeti Múzeum kertje koncerteknek lesz a színhelye.

A várható időjárásra való tekintettel, a koncertek helyszíne a Tamási Áron Színház Új Studió terme!

 

Bővebben...
 
TransNatura Nemzetközi Természetfotó kiállítás Sepsiszentgyörgyön PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. július 4.

A Vadon Egyesület által meghirdetett TransNatura Nemzetközi Természetfotó kiállítás megnyitójára pénteken, 2014. július 4-én kerül sor 18.00 órakor az Erzsébet parkban. A díjátadási ünnepség 19.00 órától a Bod Péter Megyei Könyvtár, Gábor Áron teremben lesz megtartva, ezt követően 19.30–tól Kövi Szabolcs előadóművész Csillagok, csillagok című vetítéssel egybekötött bemutató koncertjére kerül sor.

Bővebben...
 
Kilyén Katalin akvarell-kiállítása a csernátoni Haszmann Pál Múzeumban PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. július 5-én, szombaton 17 órakor nyitják meg a csernátoni Haszmann Pál Múzeumban Kilyén Katalin akvarell-kiállítását.

Kilyén (Bajka) Katalin 1951-ben született Felsőcsernátonban, Marosvásárhelyen magyar–román szakon végzett pedagógiai főiskolát, 1981-ig Felsőcsernátonban tanított. 1983-tól családjával Ausztriában (Amstetten) él. Pár éve kezdett kedvtelésből festeni. Képei témáit a természet csodálatos sokszínűségéből ragadja ki, de nem fotórealisztikusak, elmondása szerint sok mindent a véletlenre bíz. Volt már több csoportos kiállítása Ausztriában. 2011 júliusában Kézdivásárhelyen egyéni, jótékonysági tárlata nyílott, októberben pedig egy csoportos kiállításon is részt vett, melyek lebonyolításában a Kézdivásárhelyi Nők Egyesületének tagjai segítették.

 

 
Székely Akadémia: A második orosz hadjárat Há­romszék ellen 1849 nyarán PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. július 2.

A sepsiszentgyörgyi Székely Nem­zeti Múzeum Bartók Termében szerdán, 19 órától Bordi Zsigmond Lóránd régész-történész A második orosz hadjárat Há­romszék ellen 1849 nyarán (uzon–kökösi csata, Gábor Áron halála, a sepsiszentgyörgyi Eprestetőn vívott ütközet) címmel tart előadást.

Házigazda: Kádár Gyula történész.

 
Évadzáró előadás a Tamási Áron Színházban PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. július elsején, kedden délután hat órától kerül sor a Tamási Áron Színház évadzáró előadására. Kárpáti Péter Akárki című darabját Radu Afrim rendezésében játssza a társulat, akik még nem látták az előadást, ezúttal még megtekinthetik.

Bővebben...
 
Meszesek, néprajzi dokumentumfilm vetítés a múzeumkertben PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. június 27-én, pénteken 21,30-tól a Székely Nemzeti Múzeum kertjében vetítik Vargyasi Levente és Kinda István Meszesek című néprajzi dokumentumfilmjét. A két alkotó, a filmes-fotográfus Vargyasi Levente és a néprajzkutató Kinda István heteken keresztül dokumentálta a hagyományos erdei ipart, az erdőlést, bányászatot és kohászatot ötvöző mészégetést.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 8

Kapcsolódó cikkek

 

 

     
 
[ Sepsiszentgyörgy | Helytörténet | Programajánló | Képes Krónika | Képeslapküldő | TérképTár | Virtuális Galéria ]
[ Sepsiszentgyörgy Info | Minden jog fenntartva | Honlapkészítés, Karbantartás, Keresőoptimizálás
: Digital Studio ]