• An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
2014. október 22. szerda, Ma Előd napja van. Ez az év 295. napja. Holnap Gyöngyi napja lesz.

 

A Karosi Júlia Quartet koncertje Sepsiszentgyörgyön PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...A sepsiszentgyörgyi Park vendéglő Di Stefano bárjában 2014. október 22-én, szerdán 20 órától Karosi Júlia Quartet koncertjére kerül sor.

Karosi Júlia saját zenekarát a Karosi Júlia Quartet-et 2009-ben alapította. A zenekar főként az énekesnő saját szerzeményeit játsza. Hangzásukon érződik a klasszikus zene és a modern jazz hatása, zenéjük érzékeny, finom, a letisztultságot keresi.

Bővebben...
 
I. világháborús sírok rendbetétele a Közös temetőben! PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. október 24-én 16 órától az I. világháborúban elhunyt katonáinkra emlékezve az elmúlt évekhez hasonlóan idén is sor kerül sírjaik megtisztítására a sepsiszentgyörgyi közös temetőben.

Bővebben...
 
„Nekünk nem szabad feledni” – Az 1956-os forradalomra emlékező ünnepi műsor a Plugor Sándor Művészeti Líceumban PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. október 22-én (szerdán), 18 órai kezdettel kerül sor a Plugor Sándor Művészeti Líceum dísztermében az 1956-os forradalomra emlékező ünnepi műsorra.

Fellépnek: Pro Musica Kamarakórus (Sepsiszentgyörgy), Környei Miklós gitárművész (Budapest), Kolcsár József színművész (Sepsiszentgyörgy)

Bővebben...
 
X. Erdélyi Hivatásos Táncegyüttesek Találkozója – Tizedik alkalommal találkoztak a profik PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. október 20.

Csíkszeredában találkoztak Erdély hivatásos táncegyüttesei a hétvégén, a Háromszék Táncegyüttes a Gábor Áron című táncdrámát mutatta be a négynapos szakmai seregszemlén. A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes szervezésében 2014. október 16-19. között Csíkszeredában került megrendezésre a X. Erdélyi Hivatásos Táncegyüttesek Találkozója.

Bővebben...
 
A magyarság emlékjelei a Bánságban – Könyvbemutató a Székely Nemzeti Múzeumban PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...
2014. október 22.

A Székely Nemzeti Múzeum és a Temesvári Magyar Nőszövetség szervezésében mutatják be október 22-én, szerdán 18 órától Szekernyés János: A magyarság emlékjelei a Bánságban című háromnyelvű kötetét, a múzeum Bartók Termében. A kiadványt Szász Enikő, a Temesvári Nőszövetség elnöke, a könyv szerkesztője és kiadója, és Szekernyés János, a szerző mutatja be, aki dedikálja is a helyszínen megvásárolható példányokat.

Bővebben...
 
Megemlékezés Sepsiszentgyörgyön az 1956-os forradalom tiszteletére PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...Sepsiszentgyörgyön már október 20-án, hétfőn elkezdődik az 56-os forradalom és szabadságharc tiszteletére szervezett megemlékezés. Hétfőn és kedden, 18 órai kezdettel, az október 23-ai eseményeket feldolgozó filmek vetítésére kerül sor a Plugor Sándor Művészeti Líceum dísztermében, elsősorban fiatalok számára, hogy egy számukra is hozzáférhető nyelven ismerkedhessenek meg egy olyan korral, amikor a szabadság nem adott volt, hanem harcolni kellett érte.

Bővebben...
 
Magyar nyelv, magyar gondolkodás - előadás Sepsiszentgyörgyön PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. október 21.

Hazatalálás, a szerves műveltség útján mottóval szervez ismeretterjesztő előadásokat a székelyudvarhelyi Human Reform Alapítvány és a sepsiszentgyörgyi EGYTUDÁS EGYETEME. Ennek keretében 2014. október 21-én, kedden 18 órától, a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház stúdiótermében Magyar nyelv, magyar gondolkodás címmel tartanak előadást Molnár Zoltán ésMolnárné Czeglédi Cecília budapesti előadók.
„A tiszta magyar nyelv kincseinek megőrzése és tanítása” című könyv szerzői egy olyan tankönyvet alkottak, amely a magyar nyelv hang-, gyök- és képzőrendszeréből indul ki. „Oktatási módszertanában is a magyar nyelv toldalékoló lényegére épít. Az itt felvázolt rendszer betekintést ad a magyar nyelv valódi sajátosságaiba, legfőkép abba hogyan kell a gyököket, s finom továbbképzéseiket oktatni.” (dr.Marácz L.)

Bővebben...
 
Színházpedagógia foglalkozással egybekötött szociális projekt az Osonónál PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. október 14-17.

A Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa partnerségével létrejött rendhagyó kulturális- szociális projekt lényege, hogy a társadalmi rétegek széles spektrumát szólítsa meg a társulat az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadással, illetve az ahhoz kapcsolódó színházpedagógiai foglalkozással. 2014. október 14-17. között 10 alkalommal játssza az Osonó az előadást, olyan társadalmi csoportoknak is, akik egyáltalán nem járnak színházba.

Bővebben...
 
Székelyföld Napok: Tájházak Napja és könyvbemutató Csernátonban PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...Az V. Székelyföld Napok rendezvénysorozat keretében október 17-én, pénteken 19 órától Vári AttilaVolt egyszer egy város című regényét mutatják be a csernátoni Haszmann Pál Múzeumban.

Szintén az V. Székelyföld Napok rendezvénysorozat keretében, október 18-án, szombaton a csernátoni Haszmann Pál Múzeumban is megtartják a Tájházak Napját.

Bővebben...
 
Magyar Festészet Napja a Székely Nemzeti Múzeumban PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. október 17 - 18.

A Székely Nemzeti Múzeum második alkalommal szervezi meg a Magyar Festészet Napját október harmadik hétvégéjén. Szent Lukács ünnepe alkalmából október 17-én, pénteken 10 órától a Plugor Sándor Művészeti Líceum festészet tagozatos diákjait hívjuk portréfestésre a múzeum Bartók Termébe. Október 18-án 10 órától a nagyközönséget várjuk az Erdélyi Művészeti Központ nemrég felavatott kiállítóterébe, a régi posta épületébe. Az EMűK hatodik kiállításán, a Felezőidő 2 - Erdélyi Magyar Művészet 1965-1975 között című tárlaton a központ vezetője, Vécsi Nagy Zoltán művészettörténész vezet tárlatot 11, illetve 13 órai kezdettel. A gyerekekkel, fiatalokkal habkarton nyomatot készítünk a kiállításon található portrék alapján.

A belépés mindkét helyszínen ingyenes.

 
Székelyföld Napok: XIII. Nemzetközi Magyar Fotópályázat kiállítása PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. október 18.

A Székelyföld Napok keretén belül Sepsiszentgyörgyön, 2014. október 18-án, szombaton 16-órától az Old Man’s Pub kávézó részében mutatják be a Magyar Fotóművészek Világszövetsége által szervezett XIII.  Nemzetközi  Magyar  Fotópályázat kiállítását.  A kiállítás romániai partnere a Camera Club Siculorum.

 
Könyvbemutató: Háromszék Természetkalendáriuma PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. október 14.

Az V. Székelyföld Napok keretében 2014. október 14-én, kedden 18 órától a Székely Nemzeti Múzeum Bartók Termében Dr. Szabó D. Zoltán biológus mutatja be a Háromszék Természetkalendáriuma című könyvet.
Szerzők: Dombi Szilvia Helga, Gaál Zsuzsanna, Majos Andrea Aranka.

Bővebben...
 
Egymillió csillag a szegényekért, 2014 PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. október 17.

Újra felragyognak az együttérzés lángjai 2014. október 17-én, pénteken este 6 órától. Jöjjön el, hívja ki a térre ismerőseit is, gyújtsanak meg egy-egy gyertyát és adományozzanak, hogy együtt segíthessünk a nehéz helyzetben lévő időseken, családokon.

Bővebben...
 
Székelyföld Napok: a Hot Jazz Band, a Csíki Kamarazenekar és a Georgius Kamarazenekar közös hangversenye PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. október 10-én az V. Székelyföld Napok keretén belül került sor a Tamási Áron Színház nagytermében a Hot Jazz Band, a Csíki Kamarazenekar és a Georgius Kamarazenekar közös hangversenyére.

Bővebben...
 
V. SZÉKELYFÖLD NAPOK PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. október 9-19. között Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ partnerségben a Hargita és marosszéki önkormányzatokkal, kulturális intézményei közreműködésével, továbbá civilszervezetekkel közösen szervezi meg az V. Székelyföld Napokat.

Háromszék számos értékközpontú programmal színesíti a rendezvényt, amelyeknek továbbra is célja a közös székelyföldi identitástudat erősítése, a székely megyék, illetve az ott élők közötti értékcsere. Az érdeklődők számos kulturális és szabadidős programból, koncertek, tájházak napja, vásárok, irodalmi és dokumentumfilm estek közül válogathatnak.

Bővebben...
 
Őszi Vásár – Program és hasznos információk PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. október 11-12.
Erős gasztronómiai vonal és tartalmas gyerekfoglalkozások az idei Őszi Vásáron

Idén először tömörül négy rendezvény az Őszi Vásárba, így a XII. Háromszéki Kolbászparádé, a III. Káposztafesztivál és a Nemzetiségi Néptáncegyüttesek Találkozója. Az Őszi Vásár elengedhetetlen része, a kézműves és terményvásár mellett, a gyerekfoglalkozások és a Tökfesztivál, illetve a népi muzsika.

Bővebben...
 
Civil Sétány Sepsiszentgyörgyön PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. október 10.

A Civilek Háromszékért Szövetség idén is megszervezi 2014. október 10-én Sepsiszentgyörgyön a Civil Sétányt, az elmúlt évekhez hasonlóan, a Civil Napok keretén belül, holnap reggel 10 órától kezdődően.
(A felvétel a 2013-as Civil Sétány alkalmával készült)

Bővebben...
 
Indul a Berde Mózsa Kör PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. október 10-én, pénteken, délután 16 órától kerül sor a Berde Mózsa Kör megnyitójára, a Lábas Ház 8-as teremében. Ide várjuk továbbra is a gyermekek jelentkezését, akik részt szeretnének venni a kör tevékenységeiben.

Bővebben...
 
A budapesti Jónás Vera Experiment koncertje Sepsiszentgyörgyön PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. október 8.

A sepsiszentgyörgyi Park vendéglő Di Stefano bárjában 2014. október 8-án, szerdán 20 órától alternatív dzsessz-koncert lesz, melyen fellép a budapesti Jónás Vera Experiment zenekar.

Bővebben...
 
Barangolás a mesék világában - a sepsiszentgyörgyi Erzsébet Parkban PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. október 8.

Közhírré tétetik, hogy 2014. október 8-án délután az Erzsébet park az Óperenciás tengeren túli csodálatos Mesebirodalommá változik. Meseország királya mindenkit szeretettel hív, hogy eme rendkívüli alkalommal egy óra erejéig országának vendégei, a mesehősök segítői, végül pedig birodalma titkainak őrzői és védelmezői legyenek. A Birodalomba 2014. október 8-án pontban 18 órakor lehet belépni. Meseország királya a parkban lévő játszótér melletti kerekerdőben várja a bátor jelentkezőket.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 11

Kapcsolódó cikkek

 

 

     
 
[ Sepsiszentgyörgy | Helytörténet | Programajánló | Képes Krónika | Képeslapküldő | TérképTár | Virtuális Galéria ]
[ Sepsiszentgyörgy Info | Minden jog fenntartva | Honlapkészítés, Karbantartás, Keresőoptimizálás
: Digital Studio ]