• An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
2014. augusztus 22. péntek, Ma Menyhért napja van. Ez az év 234. napja. Holnap Bence napja lesz.

 

Nyárvégi kézműves foglalkozás a Székely Nemzeti Múzeumban PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...A Román Viktor szobrászművész emlékkiállításához kapcsolódóan újra foglalkozásra várjuk a gyerekeket a Székely Nemzeti Múzeumba, augusztus 22-én, pénteken 10 órától. Ez alkalommal papírmasé babákat „szobrászkodunk”. A gyerekeket arra biztatjuk, hogy az elkészült babákat kiszáradás után népviseletbe öltöztessék-fessék, és a kész alkotásokról küldjenek fotót az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre. A legsikerültebbeket díjazzuk és a róluk készült fényképet a múzeum honlapjára (www.sznm.ro) is feltesszük. A délelőtti foglalkozás 13 óráig tart, a belépő gyerekenként 5 lejbe kerül.

 
Múzeumkerti koncertek: Kovács Linda - Fenyvesi Márton - Dés András Experimental trió PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. augusztus 22-én pénteken 20 órától a Múzeumkerti koncertsorozat keretében, a Székely Nemzeti Múzeum kertjében tart koncertet a budapesti Kovács Linda - Fenyvesi Márton - Dés András Experimental trió, mely 2011-ben, spontán módon egy felkérés eredményeképpen született meg, melynek különlegessége a felálláson kívül a hangzásban rejlik.

Bővebben...
 
Szabadtéri filmvetítés a Múzeumkertben - Robin Williams emlékére - Holt költők társasága PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

2014. augusztus 20-án szerdán 21.00 órától a Székely Nemzeti Múzeum kertjében a Szabadtéri filmvetítés keretében a közelmúltban elhunyt Robin Williams amerikai színészre emlékezünk, a Holt költők társasága című 1989-ben készült amerikai játékfilm vetítésével. A filmvetítés a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa program része, szervezői a Kónya Ádám Művelődési Ház Huszárik filmklubja és a MUKKK Kulturális és Ifjúsági Egyesület, a vetítésre a belépés ingyenes.

 

 
Bemutatóval és fesztiválmeghívással ért végett az Osonó marokkói projektje PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...A vasárnapi elő-bemutatót követően, augusztus 18-án, hétfő délután 6 órakor került sor a Fazakas Misi által rendezett Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. című előadás bemutatójára.

Bővebben...
 
III.KreaTúra-tábor Sepsibükszádon PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Kereken egy hét múlva Sepsibükszádon (augusztus 25-én) startol a III. KreaTúra-tábor, a Prospero Ifjúsági és Kulturális Egyesület szervezésében. Az idei táborban 32 diák vesz részt (V-VIII. osztályos gyerekek). Kis csoportos műhelymunkák várják a gyerekeket, a színház, az irodalom, a képzőművészet és a zene játékos és kortárs kérdéseivel, gyakorlati megközelítéseivel. Továbbá egy rövid túrával zárjuk majd a tábort.

Bővebben...
 
Székely Lovasok Székelyföldért - lovas váltó Háromszéken PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. augusztus 15-17.

Péntek hajnalban indul a Székely Lovasok Székelyföldért lovas váltó Csíkcsicsóból és a tervek szerint 54 óra alatt, Székelyföldet megkerülve vasárnap Csíksomlyón ér véget a székely lovasok közös akciója. A kezdeményezés célja: összefogni a székelyföldi lovas közösség minden ágában tevékenykedő, magyar nemzeti érzelmű lovasokat és közösen körbelovagolni Székelyföldet. Továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy Székelyföld jövője érdekében a lovas társadalom ismét megmozdul.

Bővebben...
 
Székelyföldi Blues Fesztivál Sepsiszentgyörgyön PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. augusztus 15-16.

Második alkalommal szervezik meg a Székelyföldi Blues Fesztivált a Székely Nemzeti Múzeum kertjében, 2014. augusztus 15-én és 16-án, melynek keretében koncertek lesznek illetve bor- és sajtkóstolás, vásár.  A fesztiválon résztvevő zenekarok: augusztus 15-én pénteken 19 órától a marosvásárhelyi Molnár József és a Blue Project, 20.30 órától a sepsiszentgyörgyi TT Trió, 21.30 órától a budapesti Flat Blues Drivers, augusztus 16-án pénteken 19 órától a sepsiszentgyörgyi Black Betty, 20.30 órától a székelyudvarhelyi Orpheusz, 21.30 órától a temesvári Leslie Wolf & The New Generation.

Bővebben...
 
Múzeumkerti koncert: Szentgyörgy Pink Floyd Tribute zenekar PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...A Múzeumkerti koncertsorozat keretében 2014. augusztus 14-én csütörtökön 20.30 órától a Székely Nemzeti Múzeum kertjében, a Szentgyörgy Pink Floyd Tributezenekar animációs vetítéssel kisért koncert keretében bemutatja a Pink Floyd zenekar Dark Side of The Moon című albumát, illetve más zeneszámokat is játszanak a zenekartól!

Bővebben...
 
Szabadtéri filmvetítés a Múzeumkertben - Gadjo Dilo - A bolond idegen PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

2014. augusztus 13-án szerdán 21.00 órától a Székely Nemzeti Múzeum kertjében a Szabadtéri filmvetítés keretében a Gadjo Dilo - A bolond idegen című 1998-ban készült francia-román játékfilmet vetítik.

Bővebben...
 
Ismét lüktet a kultúra – pulzArt másodszor PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...A játék, a játékosság jegyében szervezik idén szeptember 11-e és 14-e között a sepsiszentgyörgyi pulzArt kortárs összművészeti fesztivált. A tavaly kezdeményezett rendezvény igazodik a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa program tematikus éveihez: 2013 a Hang és szó, az irodalom és a zene éve volt, idén a Játék éve van, ennek megfelelően a pulzArton is az színházművészet kerül a középpontba, de továbbra is fontos szempont maradt a műfaji korlátok feszegetése, a különböző művészeti ágak találkozása.  A fesztiválra többnyire olyan produkciókat hívnak meg, amelyek nehezen vagy ritkábban elérhetőek az erdélyi közönség számára, ugyanakkor a fiatal pályakezdő művészeknek is bemutatkozási lehetőséget biztosít a pulzArt.

Bővebben...
 
Tekerj egy jó célért - indul az iratkozás PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...Egy egészségesebb, élhetőbb városért fognak tekerni szeptember 19.-én Sepsiszentgyörgyön a Tekerj egy jó célért! sportakcióban résztvevők. Közel 200 résztvevőre számítunk és 20.000 lej a célösszeg, amit a biciklizéssel gyűjteni tervezünk.

A Háromszéki Közösségi Alapítvány negyedik alkalommal szervezi meg a népszerű Tekerj akciót, Sepsiszentgyörgyön harmadik alkalommal kerül rá sor (ebben az évben már volt egy Kézdivásárhelyen, 6.000 lej volt a célösszeg). Augusztus 11.-étől iratkozhatnak a biciklisek a http://tekerj.hka.ro oldalon, az iratkozóknak többek közt azt is meg kell jelölniük, mennyi kört vállalnak be, és mekkora az összeg, amit biciklizéssel gyűjteni szándékszanak. A támogatók ezen adatok alapján kínálnak fel pénzösszegeket a biciklizőknek, támogatásként a projektcél érdekében.

Bővebben...
 
Székelyföld Kerékpáros Körversenye PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...Székelyföld Kerékpáros Körversenye 2014. augusztus 7-én, csütörtökön áthalad Sepsiszentgyörgyön. A sportesemény miatt a város több pontján korlátozzák a forgalmat.

A karaván várhatóan 12:30-kor érkezik Csíkszereda felől és a következő útvonalat követi: Oltmező utca, 1918. December 1. utca, Szabadság tér, Kós Károly utca (a belváros és a dohánygyár közötti szakasz), Cigaretta utca, Grigore Bălan tábornok sugárút (a Cigaretta utcától a villanyrendőrig), 1918. December 1. utca, Păiuş David utca, Építők útja, majd az E11-es úton hagyják el a települést és Kovászna irányába tartanak. A kerékpáros versenyzők közel húsz perc alatt szelik át a várost, ez idő alatt forgalomkorlátozásra lehet számítani a fenti útvonalon.

Bővebben...
 
Múzeumkerti koncertek: Opra Balázs és barátai PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények


A Múzeumkerti koncertsorozat keretében 2014. augusztus 7-én, csütörtökön 19 órától a Székely Nemzeti Múzeum kertjében fellép az Opra Balázs és barátai nevű formáció, amely a Plugor Sándor Művészeti Líceum diákjaiból áll. A repertoáron Opra Balázs saját szerzeményei, illetve jazz standardok fognak elhangzani.

Bővebben...
 
Szabadtéri filmvetítés a Múzeumkertben - Gadjo Dilo - A bolond idegen PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények


2014. augusztus 6-án, szerdán 21.30 órától a Székely Nemzeti Múzeum kertjében a Szabadtéri filmvetítés keretében a Gadjo Dilo - A bolond idegen című 1998-ban készült francia-román játékfilmet vetítik.

Bővebben...
 
Zenei dupla-fröccs és a SzalonSpicc PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. augusztus 6-án, szerdán  21 órától a Tein Teázó teraszán a sepsiszentgyörgyi közönség által már jól ismert SzalonSpicc (Éltes Áron, Pakot István, Lőfi Gellért) egy zenei dupla-fröccsel telítődik: a formációhoz csatlakozik Gáspár Csaba hegedű- és Vitályos Lehel nagybőgő játékával. Műsoron sanzon, operett, musical, filmzene, vagyis az andalító nyári esték műfajai.

Bővebben...
 
Szobrászkodás gyerekeknek a Székely Nemzeti Múzeumban PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. augusztus 5.

A Székely Nemzeti Múzeum délelőtti szobrászkodásra vár minden fiatal érdeklődőt augusztus 5-én, kedden, 10 és 13 óra között.

A homoródszentmártoni születésű, Párizsban sikereket elérő szobrászművész, Román Viktor emlékkiállításához kapcsolódva papírmasé figurákat lehet majd készíteni Vinceffy Orsolya múzeumpedagógussal.
A foglalkozás ára gyerekenként 5 lejbe kerül.

 

 

 
70 éve történt - Úz völgyi történetek, könyvbemutató a Bod Péter Megyei Könyvtárban PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

2014. augusztus 1-én (pénteken) 17 órától kerül sor a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében a 70 éve történt – Úz völgyi történetek (könyvbemutató és filmvetítés) c. rendezvényre.

Bővebben...
 
Filmvetítés és koncert a múzeumkertben PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...A Szabadtéri filmvetítések keretében július 30-án, szerdán 21.30 órától a Székely Nemzeti Múzeum kertjében vetítik a Londoni küldetés című 2010-ben készült bolgár-angol-magyar-macedón-svéd játékfilmet. A belépés ingyenes.

A Múzeumkerti koncertsorozat keretében augusztus 1-jén pénteken 20 órától a Székely Nemzeti Múzeum kertjében a budapesti 1705 nevű, Kaltenecker Zsolt (zongora) - Piri Béla (nagybőgő) - Dés András (ütőhangszerek) trió fog fellépni.
Belépőjegyek ára: 5 lej diákoknak és nyugdíjasoknak, 10 lej felnőtteknek, 20 lej családi jegy.

Bővebben...
 
Tein Teátrum hetedszer - Monológok, bilógok, trilógok PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. július 31-én, csütörtökön 21 órától Jean-Michel Ribes francia drámaíró Monológok, bilógok, trilógok című darabját adja elő Derzsi Dezső, Kolcsár József és Pálffy Tibor színművész a sepsiszentgyörgyi Tein Teázóban. A felolvasószínházat a Háromszéki Mikes Kelemen Egyesület, Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa és a Tein Teaház szervezi, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt támogatásával.

 

 
HOT Pixels - videoművészeti kiállítás a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben PDF Nyomtatás E-mail
Rendezvények

Bővebben...2014. július 29.

HOT Pixels címmel videoművészeti kiállítás nyílik kedden, 2014. július 29-én, 19 órakor a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben.

Kiállító művészek: BARTHA József, BUKTA Imre, CSIKI Csaba, CSONTÓ Lajos, IZSÁK Előd, KISPÁL Attila, KISSPÁL Szabolcs, KOZMA Éva, MARTINI Yvette, Simona HOMORODEAN, SZABÓ Péter, VÁNCSA Domokos
A kiállítás 2014., augusztus 15-ig látogatható, hétfő kivételével, naponta 11-19 óra között.
www.magmacm.ro

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 8

Kapcsolódó cikkek

 

 

     
 
[ Sepsiszentgyörgy | Helytörténet | Programajánló | Képes Krónika | Képeslapküldő | TérképTár | Virtuális Galéria ]
[ Sepsiszentgyörgy Info | Minden jog fenntartva | Honlapkészítés, Karbantartás, Keresőoptimizálás
: Digital Studio ]