• An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow

 

Liliomot mutat be a Tamási Áron Színház PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2015. május 10. | Helyszín: Tamási Áron Színház

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház 2016. május 10-én, kedden 19 órai kezdettel bemutatja Molnár Ferenc Liliom című produkcióját Bocsárdi László rendezésében. Bocsárdi László a Tamási Áron Színházban Tamási Áron kivételével többnyire a világirodalom klasszikusainak műveit állította színpadra. Shakespeare és Moliére rendszerint az emberi sors minden lehetséges kilengését megragadják. Ezekkel a művekkel való találkozás, az újraértelmezésük és kibontásuk vezette el a rendezőt és a társulatot a Nyugaton is elismert magyar szerző, Molnár Ferenc legvitatottabb művéhez, a Liliomhoz.

Bővebben...
 
Jánó Mihály-könyvbemutatója a csernátoni Haszmann Pál Múzeumban PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. május 6. | Helyszín: Csernáton, Haszmann Pál Múzeum

Május 6-án, pénteken 19 órától, a csernátoni Haszmann Pál Múzeumban Jánó Mihály művészettörténész vetített képes előadás keretében mutatja be A gelencei műemléktemplom (2013), valamint A kézdiszentléleki Szent István-kápolna (2016) című köteteit.

 
Cimborák Bábszínház: Cyber Cyrano - netdráma PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. május 5., május 10., május 12.| Helyszín: Andrei Mureseanu Színház / Háromszék Táncstúdió

A sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház 2016. május 5-én, csütörtökön 19 órától és május 10-én, kedden 19 órától, a Művész teremben (Andrei Mureseanu Színház), valamint május 12-én, 11 és 14 órától, a Háromszék Táncstúdióban játssza Tasnádi István: Cyber Cyrano című előadását. Az előadás ajánlott életkora 13+. A jegyek előfoglalását, szervezett csoportok bejelentkezését a 0755-335400-as (Csüdöm Eszter) telefonszámra várjuk. Jegyeket váltani az előadások előtt fél órával lehet a helyszínen. Egy jegy ára: 7 ron. Szervezett csoportok esetén a kísérő pedagógusok belépése ingyenes. 

 

Bővebben...
 
Tanulj és szórakozz a VII. Büdös-hegy Napján! PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. május 7. | Helyszín: Bálványos

2016. május 7-én a Vinca Minor Egyesület, a Csomád-Bálványos Natura2000 terület Gondnoksága hetedik alkalommal rendezi meg a „Tanulj és szórakozz a Büdös-hegy Napján!” című eseményt Bálványosfürdőn V-VIII osztályos diákoknak.
A hagyományteremtő jelleggel bíró, egész napos rendezvény célja idén is a Csomád-Bálványos védett terület természeti értékeire való figyelemfelhívás, alternatív tantárgyversenyek, játékos gyerekprogramok, tájékozódási futás, illetve további izgalmas vetélkedők formájában. A déli bográcsolás után kezdődnek az igen népszerű, játékos, szórakoztató programok.

Bővebben...
 
Skirt Bike – Bringás felvonulás Sepsiszentgyörgyön PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. április 29. | Helyszín: Sepsiszentgyörgy

Sepsi Bike Egyesület és a Turulmadár Ifjúsági iroda közös akciójaként 2016. április 29-én először szervezték meg Sepsiszentgyörgyön a Skirt Bike kerékpáros felvonulást. „A rendezvény „lényege”, hogy a résztvevők – akár a férfiak is – lehetőség szerint szoknyában kerekezzenek, és célja, hogy bátorítsa a hölgyeket a mindennapi biciklihasználatra.”

Bővebben...
 
Az év vadvirága a legújabb hónap műtárgya a Székely Nemzeti Múzeumban PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. április 29. | Helyszín: Székely Nemzeti Múzeum

A sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum A hónap műtárgya címmel új programot indított. 2016 januárjától kezdve a muzeológusok minden hónapban olyan tárgyakat választanak a múzeum különböző gyűjteményeiből, amelyek a múzeum állandó tárlatain nem kaptak helyet, de értéküket, különlegességüket tekintve érdemesek a kiállításra.

Bővebben...
 
Vita Sándor könyvbemutató a Székely Nemzeti Múzeumban PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. április 29. | Helyszín: Székely Nemzeti Múzeum

2016. április 29-én, pénteken 18 órától a Székely Nemzeti Múzeum Bartók Termében bemutatják Vita Sándor Erdélyi gazdaság – erdélyi politika. Tanulmányok, cikkek, dokumentumok (1933–1946) című kötetét.

Vita Sándor a két világháború közötti Erdély egyik legkiemelkedőbb gazdasági szakírója volt. Tanulmányai napjainkban is a korszak egyik legjobb forrásai, összefoglalói. Az itt tárgyalt témák, úgy mint Erdély és Székelyföld gazdasága, a szövetkezeti típusok vagy az erdélyi magyar társadalom és politikai közösséghez kapcsolódó kérdések ma is komoly aktualitással bírnak.

Bővebben...
 
Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa köszöntötte Molnár Edét PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. április 29. Közlemény

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa köszöntötte Molnár Edét, aki újból Románia bajnoka lett. Miután 2014-ben az országos MTB-bajnokságon, a 17-18 évesek korosztályá­ban bajnoki címet szerzett, a sepsiszentgyörgyi Molnár Ede idén áprilisban újfent bebizonyította, hogy mire képes a kerékpáros sportágban. Az április 9-én zajlott országos MTB XCE bajnokságról Molnár Ede újabb aranyéremmel tért haza.
(fotó: Vargyasi Levente)

 
III. Székelyföldi Legényesverseny – Pitti bácsi táncaival versenyeznek PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. május 13. | Helyszín: Háromszék Táncstúdió

Harmadik alkalommal rendezik meg a Székelyföldi Legényesversenyt május 13-án Sepsiszentgyörgyön. A vetélkedő idén a györgyfalvi legényes táncokat helyezi középpontba és egész Erdély területéről várják a jelentkezőket.

A Lajtha László Alapítvány szervezésében harmadik alkalommal rendezik meg a Székelyföldi Legényesversenyt Sepsiszentgyörgyön, a vetélkedőre május 13-án kerül sor a Háromszék Táncstúdióban. A verseny a legényes táncfolklór meglehetősen gazdag hagyományát igyekszik feltárni, szem előtt tartva annak improvizatív jellegét és utat adva a szabad és egyéni táncalkotásnak is.

Bővebben...
 
Mesés turnéra indul a Háromszék Táncegyüttes PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...206. május 4 – 10. | Helyszínek: Nagyvárad, Szatmárnémet, Nagybánya, Nagykároly, Kassa, Sárospatak

A Háromszék Táncegyüttes május 4-10. között  hat helyszínen mutatja be a Furik Rita rendezésében készült Az én mesém c. gyermekelőadását valamint a Böjttől böjtig c. táncszínházi produkciót. A turné keretében erdélyi, magyarországi és felvidéki helyszíneken is bemutatkoznak.

Bővebben...
 
Vakációzáró múzeumpedagógia a Székely Nemzeti Múzeumban PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. április 29. | Helyszín: Székely Nemzeti Múzeum

2016. április 29-én, pénteken 11 és 14 óra között vakációzáró múzeumpedagógiai foglalkozásra kerül sor a Székely Nemzeti Múzeumban.
T. Kovács Áron építész vezetésével a múzeumépület bejárati kapuzatának makettjét fogják összerakni a résztvevők.

A tevékenység időtartama másfél óra, ajánlott korosztály: 10-16 év. A belépés 5 lejbe kerül.
Ez alkalomból megtekinthető egy népi épületekből összeállított dioráma is, valamint Házacska termékek is megvásárolhatók.
A kivágandó lapokat és a szükséges munkaeszközöket a szervezők biztosítják. Jelentkezni a 0733065080-as telefonszámon lehet.

 
Új műtárgy és egész napos ingyenes belépés a múzeumban PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. április 28. | Helyszín: Székely Nemzeti Múzeum

Április 28-án, csütörtökön reggel kilenc és este kilenc óra között újra ingyenes belépéssel várják a látogatókat a Székely Nemzeti Múzeumba, ahol a Dzsingisz kán öröksége című időszakos tárlatot lehet díjmentesen megtekinteni.

Bővebben...
 
Képes történetek - vetélkedőfelhívás háromszéki 5-8. osztályosoknak PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. május 21.

A csernátoni Haszmann Pál Múzeum és a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár kreativitási és műveltségi vetélkedőt szervez Képes történetek címmel, háromszéki 5–8. osztályos diákoknak.

Bővebben...
 
Bergen – Sepsiszentgyörgy kapcsolat épül PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. április 26. | Közlemény

Kétnapos partnerségi látogatáson vett részt a Turulmadár Ifjúsági Iroda április 21-22-én, Bergen városában, Norvégiában. A bergeni Vitalitetsenteret Frivilligsentral önkéntes központtal való találkozás céljai, a Turuliroda, főként EEA Grants támogatásokból megvalósított programjainak a megismertetése, a bergeni szervezet önkéntes programjainak megismerése, jó gyakorlatok és tapasztalatok cseréje.

Bővebben...
 
Páll Ágostonról szóló könyv bemutatója a Székely Nemzeti Múzeumban PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. április 26. | Helyszín: Székely Nemzeti Múzeum

Az Unesco Élő Szellemi Örökség díjjal kitüntetett Páll Ágoston korondi fazekasmesterről szóló könyvet mutatnak be kedden, 2016. április 26-án 18 órától a Székely Nemzeti Múzeum Bartók Termében.

Bővebben...
 
Több budapesti helyszínen tart előadásokat az Osonó Színházműhely PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. április 26 - 29.

2016. április 26 - 30. között a Bakelit Multi Art Center, az RS9 Színház, az S4 Háló Közösségi és Kulturális Központ valamint két budapesti gimnázium ad otthont az Ismeretlen barátok társasága avagy Piknik egy japán szőnyegen című, a román és magyar fiatalok személyes történeteit feldolgozó előadásnak. Előtte, április 25-én a gyulai Nicolae Bălcescu Román Gimnáziumban mutatja be a társulat a Fazakas Misi által rendezett fórumszínházi produkciót.

Bővebben...
 
Engem is érdekel az építészet – kiállítás és előadás a Lábas Házban PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. április 22. | Lábas Ház

Április 22-én, pénteken, 17 órától a Nyárádmente egyesület jóvoltából, kettős kiállítás lesz megtekinthető a Lábas házban: Csűrjeink újrahasznosítása és A falusi ház bővítése címmel. A kiállítás szerzői, Esztány Győző és Tövissi Zsolt építészek, vetített előadása bővíti a megnyitó programját.

Bővebben...
 
Bukarestben tart előadásokat az Osonó Színházműhely PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. április 18 - 21.

Április 18. és 21. között öt alkalommal lesz látható a fővárosban az Ismeretlen barátok társasága avagy Piknik egy japán szőnyegen című, a román és magyar fiatalok személyes történeteit feldolgozó előadás. A Giulești úton található Komikus Gyerekoperaház (Opera Comică pentru Copii) minden délelőtt 11 órakor, illetve április 20-án, szerda este 7 órakor ad otthont a Fazakas Misi által rendezett fórumszínházi produkciónak.

Bővebben...
 
II. Berde Mózsa tábor PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...2016. április 18. | Közlemény

2016. április 16-17-én zajlott a Berde Mózsa kör második tábora, bikfalvi Téglás panzióban, sepsiszentgyörgyi, cófalvi, bibarcfalvi és kökösi gyermekek részvételével. A kétnapos összejövetel keretében a hangsúly a csoportmunka és a gyermekek személyiségének fejlesztésén, valamint egymás jobb megismerésén volt. Az összejövetelen, összesen 60 gyermek és 12 önkéntes oktató vett részt a négy településről.

Bővebben...
 
Fotóriport: Szent György Napok 2016 PDF Nyomtatás E-mail
2016 - Rendezvények

Bővebben...Szent György Napok
2016. április 16 - 24.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 7


Kapcsolódó cikkek

 

 

     
 
Sepsiszentgyörgy Info | Minden jog fenntartva
Honlapkészítés, Karbantartás, Keresőoptimizálás
: Digital Studio