Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

meghivo kapocs2016. július 2 - 3. | Csernáton, Haszmann Pál Múzeum

A KaPoCs, amely összeköt – Élő népművészet a Kárpát-medencében elnevezésű programot néhány éve indította útjára a csernátoni Haszmann Pál Közművelődési Egyesület a pécsi Határokon Túli Magyarságért Alapítvány. Ennek keretében, július 2-án és július 3-án kétnapos rendezvénnyel várják az érdeklődőket a csernátoni Haszmann Pál Múzeumban.

 

kapocsJúlius 2-án, szombaton 17 órától megnyitják az Isten veletek és velem című kiállítást, mely a hasonló című pécsi kiállításból válogatva kapcsolódik a Haszmann Pál Múzeum gyűjteményéből összeállított I. világháborús tárlathoz, megmutatva, hogyan élték meg a katonák és szeretteik a hosszú háborús éveket.

A csernátoni kiállítást pécsi, vajdasági és drávaszögi személyes történetek, elbeszélések, napló- és levélrészletek, korábban ismeretlen, magángyűjteményekből előkerült fotók, képeslapok egészítik ki, megidézve élettörténeteket, kortörténetet.
A megnyitón a pécsi Boja zenekar katonadalokból összeállított műsora lesz hallható.

kapocs1Július 3-án, vasárnap családi napot tartanak a múzeumban, 15 órától a Hangerdő Társulat A szamárfüles varázskönyv című mesejátékát mutatja be, mely után a Míves Mag Műhely játszóházat tart az érdeklődő gyerekeknek, felnőtteknek.
Mindezzel párhuzamosan, péntektől hétfőig megtekinthető lesz a csernátoni múzeumkertben a Határokon Túli Magyarságért Alapítvány Szakrális értékeink a Kárpát-medencében című vándorkiállítása is.

A programok ingyenesek, mindenkit nagy szeretettel várnak!

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.