Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila
2010. június 17.

mizantrop_3A korábban meghirdetett műsortól eltérően június 17-én, csütörtökön lesz a Tamási Áron Színház 2009/2010-es évadának záróelőadása. J. B. P. Molière A mizantróp című darabját Bocsárdi László rendezte, az előadás a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház és a budapesti Égtájak Iroda közös produkciójaként jött létre. Az évadzáró előadást este 19 órától tekinthetik meg a színház Nagytermében, a jegyek ára: 2 lej.

A mizantróp az erkölcs és az érdekek harcáról szól. Örök dilemmánk, hogy az erkölcs előírásainak vagy érdekeinknek rendeljük-e alá cselekedeteinket. A lelkiismeret az őszinteséget, igazságosságot, önzetlen szeretetet tartja a legfontosabb erényeknek, de a tapasztalat azt mutatja, hogy a hétköznapokban, ahol az érvényesülés tűnik a legfőbb célnak, többnyire az önzés, irigység és szívtelenség irányítja cselekedeteinket. Vajon van-e közöttünk olyan, aki érdekei kísértéseinek ellenállva, minden helyzetben meg tud maradni őszintének, tisztának? Vajon van-e közöttünk olyan, akinek a lelkiismerete minden esetben ösztönei fölé tud kerekedni? Vajon vannak-e közöttünk szentek?

 mizantrop_3.jpg  mizantrop_3.jpg  mizantrop_3.jpg

Fotó: Barabás Zsolt

Az előadás szereplői: Pálffy Tibor, Mátray László, Szakács László, Kicsid Gizella, Szalma Hajnalka, Gajzágó Zsuzsa, Diószegi Attila, Nagy Alfréd, D. Albu Annamária, Erdei Gábor, Nemes Levente. Az előadás színpadra állításában közreműködött még Bartha József díszlettervező, Dobre Kóthay Judit jelmeztervező és Bányai Tamás világítástervező. A rendező asszisztense Kovács Zsuzsánna, dramaturgiai munkatársa pedig Czegő Csongor volt. A videomunkák Sebesi Sándor munkái.

 

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.