Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

06 Huszarvagas Orban Balazs MCC 2024. január 13-án, szombaton mutatták be Orbán Balázs Huszárvágás – A konnektivitás magyar stratégiája című kötetét a Székely Nemzeti Múzeum Bartók Béla termében.

Az eseményen a szerzővel Farcádi Botond, a Háromszék napilap főszerkesztője beszélgetett.

 

 

„Az MCC Press gondozásában megjelenő mű alapállítása szerint a 21. század során új, a korábbinál kiegyenlítettebb világrend jön létre. A hidegháborút követően szuperhatalmi státuszba került Amerikai Egyesült Államok egyeduralma meginog, riválisai megerősödnek, a geopolitika eddig ismert viszonyai összekuszálódnak – új játszma indul, új nyertesekkel. Orbán Balázs úgy véli, a dominanciáját elveszítő Nyugat rosszul reagál ezekre a kihívásokra: bezárkózik, az összekapcsolódás helyett a szétválasztás mellett tör lándzsát. A szerző szerint ez a politika nem szolgálja sem a Nyugat, sem pedig Magyarország érdekeit.
Mit tehetünk akkor, ha épp legközvetlenebb szövetségeseink terelnek minket az alapvető érdekeinkkel ellentétes irányba? Ilyenkor van szükség igazi magyaros vezércselre, amely egy csapásra fordít a helyzeten. Ennek a stratégiának a lényegét tárja elénk a Huszárvágás, illetve ezt a kérdést járja körül a szerző könyvbemutató előadása és az utána következő beszélgetés.

Orbán Balázs jogász, politológus, országgyűlési képviselő, Orbán Viktor miniszterelnök politikai igazgatója. Korábban a Századvég Alapítvány kutatási igazgatója és a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára volt. A Mathias Corvinus Collegium Alapítvány kuratóriumának, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Tanácsadó Testületének az elnöke, továbbá a Magyar Külügyi Intézet munkájának kormányzati felügyeletét is ellátja. Első önálló könyve, A magyar stratégiai gondolkodás egyszeregye magyarul több kiadást megélt, emellett angolul, németül, franciául, olaszul és lengyelül is megjelent.” (Mathias Corvinus Collegium - Erdély)

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.