Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

szntIzsák Balázs, Árus Zsolt és Dabis Attila a walesi kapcsolatépítés után skót politikusokkal tárgyalt folyó év november hetedikén Glasgowban és Edinburghban. A glasogowi városházán a város alpolgármesterét, Bailie Gerald Leonardot tájékoztatták a régiók egyenlőségéért és a regionális kultúrák fenntarthatóságáért indítandó polgári kezdeményezésről, arról, hogy európai önkormányzatok partneri támogatására számítanak. A jövőben a glasgowi önkormányzat elé fog kerülni a Székely Nemzeti Tanács fentiekre vonatkozó hivatalos kérése, az alpolgármester úr pedig támogatásáról biztosította a kezdeményezőket.

 

 

sznt glasgowSzintén a glasgowi városházán került sor egy találkozóra Susan Aitken képviselő asszonnyal, a Skót Nemzeti Párt tagjával, aki megígérte, hogy az európai polgári kezdeményezésre vonatkozó javaslatot eljuttatja pártja vezetőinek és kifejezte személyes meggyőződését, hogy az általa megismert dokumentumokban megjelölt célok beleillenek a Skót Nemzeti Párt felfogásába.

Délután a küldöttség Edinburghban, Skócia parlamentjében képviselőkkel találkozott, akikkel a kölcsönös ismerkedés után a lehetséges együttműködés formáiról tárgyaltak. A házigazdák felvetették testvér-települési kapcsolatok kiépítésének a gondolatát és a kapcsolattartás technikai-szervezési módozataira tettek javaslatot.

A Székely Nemzeti Tanács Sajtószolgálata
Glasgow – Sepsiszentgyörgy, 2012. november 8.


A képen az SZNT küldöttsége, Glasgow alpolgármestere és két helyi képviselõ látható.


Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.