Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

eloadokep pal ferenc2012. november 30.

A Nyitott Akadémia legjobb előadója újra Sepsiszentgyörgyön!

November 30-án kihagyhatatlan program várja a lélek dolgai iránt érdeklődő közönséget Sepsiszentgyörgyön, ugyanis tavalyi felejthetetlen előadásai után közkívánatra visszatér Erdélybe sokunk kedvence, Pál Ferenc.

2011 őszén zsúfolt teltház és szűnni nem akaró vastaps köszöntötte Sepsiszentgyörgyön a neves magyarországi papot és mentálhigiénés szakembert, akit azóta olyan sokan és olyan kedvesen hívtak vissza Erdélybe, hogy kevés szabadidejének dacára is elvállalt egy újabb székelyföldi körutat.

(foto: Nyitott Akadémia)

Pál Ferenc – vagy ahogy a legtöbben szólítják, Pál Feri – papi pályafutásának kezdetétől heti rendszerességgel tart lélektani témájú előadásokat, melyeket eleinte csak néhány tucat érdeklődő látogatott, mára azonban személye minden kedden megtölt egy ezerfős színháztermet Budapesten, és számos érdeklődő hely hiányában még ebből az óriási térből is kiszorul. Ami pedig a legérdekesebb: a hallgatóságnak csupán a fele vallásos ember.

Előadásainak rövidített változatát hétről hétre a Mária Rádió is közvetíti – a Székelyföldön sokan innen ismerik a nevét. Ám a közvetítés távolról sem jelent akkora élményt, mint élőben látni-hallani őt, akinek minden gesztusa eleven és kifejező, aki lényével, jelenlétével egészen különleges atmoszférát képes teremteni.

Vajon mi lehet Pál Ferenc kirobbanó népszerűségének titka? Bár ezt a SOTE Mentálhigiéné Intézete szociológiai vizsgálat keretében is kutatta, tisztelői a kérdésre tudományos elemzés nélkül is képesek válaszolni.

Pál Ferenc tiszta forrás. A legegyszerűbb szavakkal képes mély spirituális összefüggéseket megvilágítani, és azokat nemcsak érthetővé, de átélhetővé tenni. Sosem elégszik meg olcsó, közhelyszerű magyarázatokkal – ha valamivel foglalkozni kezd, annak a mélyére ás. Nagy hatású, rendkívül karizmatikus előadó, ezért nem ritka, hogy előadásai után sokan meg szeretnék ölelni, vagy legalább megfogni a kezét. Egyébiránt, ha nem volna pap és lélektani szakember, stand up komikusként is megkereshetné a kenyerét, olyan fergeteges humora van.

Lelki egészséget fejlesztő tevékenységéért a magyar állam tavaly Köztársasági Arany Érdemkereszttel tüntette ki.

Idei előadásának címe: A szorongástól az önbecsülésig. Felmérések szerint a magyar társadalomban tömegeket érintő probléma az önbecsülés, az önbizalom hiánya, ami a kapcsolatainkra, a munkánkra, a boldogságra való készségünkre, egy szóval az egész életünkre negatív hatással van. Noha ez sokszor nem látszik rajtunk, mert minden lehetséges eszközzel igyekszünk leplezni, a legtöbben a lelkünk mélyén nem hiszünk abban, hogy értékesek és szerethetők vagyunk. Jó hír azonban, hogy ezen a téren viszonylag kevés munkával igen jelentős változásokat tudunk elérni - már csak azért is, mert az alacsony önbecsüléssel rendelkező ember minden esetben sokkal értékesebb, mint ahogyan önmagát látja. Ha a személyiségünknek eléggé szilárdan a részévé tud válni az a meggyőződés, hogy alkalmasak vagyunk az életre, képesek vagyunk szeretni, és biztos, hogy az élet jó dolgokat is tartogat számunkra, akkor ez minden helyzetben hihetetlenül sokat segíthet nekünk. Idáig pedig el lehet jutni. Hogy miként, azt november 30-án a sepsiszentgyörgyi unitárius templomban hallgathatjuk meg Pál Ferenctől.

A Nyitott Akadémia helyszínen felállított standján számos pszichológiai témájú újdonság mellett meg lehet vásárolni Pál Ferenc könyveit is, melyeket a szerző kérésre szívesen dedikál.

A november 30-i előadásra jegyek elővételben kaphatók a Városi Szervezőirodában.

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.