Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

emuk kiallitas2012. november 24.

Helyszín: Székely Nemzeti Múzeum - Lovagterem
2012. november 24. - december 12.
Megnyitó: 2012. november 24., szombat, 18 óra

Az Erdélyi Művészeti Központot létrehozó adminisztratív döntések után elérkezett a szakmai bemutatkozás pillanata is: melyek a közgyűjtemény legfontosabb darabjai, milyen munkák érkeztek adományként, melyek a hangsúlyok, a fehér foltok ?

Ez a kiállítás egy látlelet, amely az EmüK gyűjteményében lévő, 1945 után kiemelkedőt alkotó erdélyi művészek egy-egy munkáját mutatja be, festészet, szobrászat, grafika és textil műfajban. Olyan fontos alkotókét mint: Nagy Albert, Mattis-Teutsch János, Baász Imre,  Plugor Sándor, Gergely István, Jecza Péter, Nagy Pál, Sükösd Ferenc, Gazdáné Olosz Ella, Hervai Zoltán, Bocz Borbála, Román Viktor, Pallos Sch. Jutta, Tornay Endre András, Erdei Gy. Zoltán, Kós András.

A kiállítást szakmai fórum előzi meg, az Erdélyi Művészet Központ kuratóriuma a jövő évi cselekvési tervet vitatja meg és fogadja el, amelyben előkelő helyen szerepel mind egy önálló székház és kiállítótér beindítása a Székely Nemzeti Múzeum szomszédságában megvásárolt telken, mind pedig egy tudományos kutatáson alapuló összegző kiállítás és konferencia megszervezése.

A vendégeket köszönti Vargha Mihály igazgató.

Az eseményt méltatja:
Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke,
Zsigmond Barna Pál, Magyarország csíkszeredai főkonzulja és
Kósa László András, a bukaresti Magyar Kulturális Központ igazgatója

A kiállítást megnyítja:
Kántor Lajos műkritikus, a Kolozsvár Társaság elnöke.
A tárlatrendezés Vinczeffy László és Sántha Imre Géza munkája.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.