Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

2012. december 2. a december 2-án 18 órától a Kónya Ádám Művelődési Házba kerül sor a Mácsafej zenekar Álmodj, kis galambom (Zajzoni Rab István emlékére) című lemezbemutató koncertjére

Ajánlás

Van, hogy az idő átléphető, mert örök, mi mozgatja a szellemet. Örök a szenvedés, örök a szerelem, örök az öröm, és örök a vigasztalás és a vigasztalódás, az egyetemes üdvösség-keresés. Az örök emberi kérdések hajszálgyökerei kötik össze a belső és külső, egykori és mai világot, idő és tér megszűnik, ölelkezve hullámzik vers és zene. Zajzoni Rab István másfél évszázaddal ezelőtti vívódásai, a lét és a nemlét között átszüremkedő érzéshullámai, a szülőföld igézete, a barcasági népdalok tömör balladássága, az akusztikus hangzások, a fel-fel bukkanó többszólamúság, improvizatív készség, a nagyvilágból érkező zenei hatások, a ma hangzásvilága találkozik a tizenkét dalban. Gyökér és korona, törzsében pedig – hisszük – ott lüktet az egymásra találás öröme. Hogy álmodni tudjon a jámbor lányka, a zajzonfalvi elmúlás, a csángó sóhaj keserűségét az édesatya iránti hűség tegye elviselhetővé, hogy a pásztor lányka elutasítása a megtestesült égi alak utáni vágyban nyerjen vigasztalást, a szenvedő, kételkedő szerelmet pedig a bor oltsa liliom köntösbe, rózsa illatába.

Sajátos világok találkozásánál született a lemez zenei anyaga, amely – reméljük - legalább annyi érzelmi-szellemi táplálékot ad hallgatóinak, mint amennyit alkotóinak nyújtott.

Ferencz Csaba, MÁCSAFEJ


A MÁCSAFEJ zenekar tagjai:
Márk Attila – gitár, ének
Ferencz Csaba – gitár, ének
Ticuşan János – gitár
Ségercz Ferenc – furulyák
Ferencz Áron – ütős hangszerek

Közreműködik:
Gábor Szabolcs – szopránszaxafon
Lőrinczi Zsolt – brácsa

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.