Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

hans mattis teutsch -sepsi 20122012. május 10.

A brassói Hans Mattis Teutsch művészeti liceum újabb tanulmány utat szervezett május 1o-én Sepsiszetgyörgyre ahol a helyi galériákat, köztéri szobrokat, képzőművészeti kiállítótermeket látogatta sorra. Így került a listára, a Magma Kortárs kiállítótér, a Lábas ház pincegalériája és kiállítóterme, és végül a napokban felavatott Szentgyörgy szobor másolat megtekintése is.

hmt magma art spaceA közel negyven tagot számláló művészetis diákcsoport első állomása a főtéri Magma kiállítótér volt ahol Vetró Barnabás az eddigi megvalósított eseményekről adott tájékoztatást, felvázolta a futó projektjeiket és a közeljövő tervekől is beszélt, majd a jelenlegi kiállításról ejtett néhány szót. A művészeti liceum három vezetőtanára, Tudor Anamaria, Vetró B. Sebestyén András és Timar Adrian sorban elemezték a látott instalációkat, míg az arhitektúra és belső tervező szakos diákjaik szorgosan jegyzeteltek, és fotóztak. Ezt követte a Lábas házban kiállított projektek megtekintése, elemzése. Délután rövid szabad program következet, amely időben a csapat egyik fele megtekintette a Székely Nemzeti Múzeumot míg mások inkább a városnézést választották és a Szentgyörgy szobor felé vették az irányt. (közlemény)


 DSC 0051  DSC 0051  DSC 0051
 DSC 0051  DSC 0051  DSC 0051

Fotó: Vetró Barnabás

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.