Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

kapocs2012. június 22-24. / Csernáton, Haszmann Pál Múzeum

A KaPoCs, amely összeköt – Élő népművészet a Kárpát-medencében programunk pénteken 11 órakor a részt vevő kézművesek, alkotók munkáiból rendezett kiállítás megnyitójával kezdődik.

A megnyitót a Folker együttes Kecsketánca követi, melyre szeretettel hívjuk, és várjuk az ovisokat, iskolásokat Csernátonból és a környékről.

Zárjuk együtt vidáman, énekkel, tánccal, játékkal a tanévet!

Pénteken 14 órától a szakmát – néprajzosokat, kézműveseket, népművészeket szólítjuk meg, és várjuk őket előadásokra, szakmai tanácskozásra, műhelymegbeszélésre. Természetesen az előadások nyitottak minden érdeklődő számára!

Szombaton 14 órakor nyitunk, a kézműves műhelyekbe és családos programra várunk mindenkit!

Az alkotás, játék 18 óráig tart, majd rövid vacsoraszünet után táncházzal folytatjuk a napot, egészen 10 óráig, amikor Mánfai György pécsi fotóművész diaporáma előadását tekinthetjük meg.

Mánfai György egy világkörüli utazásra hív bennünket, elvisz azokra a csodás helyekre, ahol fényképezőgépjével megfordult. A képzeletbeli képes utazás után a felnőtteknek folytatódik tovább a táncház.

A délután folyamán lesz közös kürtőskalács-sütés, és azoknak, akik távolabb laknak és nem tudnak hazaugrani vacsorázni, estefelé kenünk zsíros kenyeret hagymával. Ezért drukkoljatok, hogy a délelőttre betervezett kenyérsütés sikeres legyen! A tésztában, ha minden igaz az én verítékem is benne lesz, fel fogjuk avatni az új kemencénket.

A vasárnap délelőtt a templomozásé, de 14 órakor ismét nyit a KaPoCs, folytatjuk a szombati műhelymunkát, kézműveskedünk, játsszunk, majd 18 órakor a kicsiket meglepi Zorkóczy Zenóbia színművész Rosszcsont Zénó jó szeretne lenni... című gyerekelőadásával.

Ez még mindig nem a teljes, részletes program, dióhéjban mára ennyit, azért, hogy tudjatok válogatni, tervezni a hétvégére.

A programba bármikor be lehet kapcsolódni, nem kötött, hacsak egy órára is, ugorjatok, ugorjanak be a hétvégén a csernátoni Haszmann Pál Múzeumba!

Mi gondoskodunk arról, hogy mindenki jól érezze magát!

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.