Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Fekete Zsolt2 800x602

2012. július 17. / MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér

A sepsiszentgyörgyi MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér tisztelettel meghívja Önt FEKETE Zsolt, marosvásárhelyi fotóművész NEM FÉLEK című kiállításának megnyitójára 2012. július 17-én, kedden, 19 órára.

A kiállítást BOGDÁN László, író nyitja meg.

A kiállítás 2012. július 29-ig látogatható, hétfő kivételével, naponta 11-19 óra között.

Bővebb információ: www.magmacm.ro, www.fotof.hu, lovacska.blogspot.ro

„Ezt a sorozatot azzal a céllal kezdtem el fényképezni, hogy megmutassam: a válság ellenére a mindennapi élet többnyire nyugodt, szorongás nélküli felszabadult pillanatokból áll. Jobbára közvetlen környezetemben fényképeztem embereket, derűs helyzetekben, mintegy ráhangolódva a valóság kimért ritmusára, távol a látszatvilág nyüzsgésétől. Igyekeztem ennek megfelelő háttérbe helyezni őket. Hamarosan rájöttem, hogy saját szorongásom elől menekülök, és ennek halvány fátyla lengi be a fényképeimet (...) Végül számos tájkép is született (...) Ezek tulajdonképpen az én belső képeim, amelyeket különleges fényképezési módszerrel hívok elő a körülöttem látható világból: nagy gyújtótávolságú objektívvel, több felvételből készített fényképek (...) Személyábrázolásaimnál úgy is elképzelhetjük a folyamatot, hogy készítek egy portrét, utána pedig hozzáfényképezem a hátteret. Ez a festés módszeréhez hasonlatos, főleg azért, mivel időben is hosszabb folyamat, mint a hagyományos fényképezés."

Marosvásárhely, 2012. február 17.
FEKETE Zsolt

 fekete zsolt 01  fekete zsolt 01  fekete zsolt 01
 fekete zsolt 01  fekete zsolt 01  fekete zsolt 01
 fekete zsolt 01  fekete zsolt 01  fekete zsolt 01
 fekete zsolt 01  fekete zsolt 01  fekete zsolt 01

Fotó: Toró Attila

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.