Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

dani kinga banner3„Én mozgásra születtem, s ez irányú igényemet csak egy pálya elégítheti ki, az pedig a testnevelő tanári. Mindig szerettem az egészséges életmódot..., korán észrevettem, tapasztaltam, hogy az életre való felkészülés nélkülözhetetlen része a testnevelés és a sport.

Túl azon, hogy kihasználom ezt a végletekig, boldogan vállalom, hogy testnevelő tanári munkámmal másokat segíthessek a jó, a helyes út,megtalálásában" – vallotta Dani Kinga egy vele készített interjúban. Valóban mások segítésének, elsősorban gyermekek tanításának szentelte életét.

Most nekünk kell rajta segítenünk.

További információ az adakózás módjáról:
http://www.sepsiszentgyorgy.info/danikinga/


A 37 éves, megyénkben és országosan is számon tartott sportoló szeptember 30-tól kórházban fekszik és reménykedve várja életmentő gyógykezelése megkezdését.

1974. november 25-én született Kovásznán, de Sepsiszentgyörgyön nevelkedett. Az 1 - 12. osztályt a Székely Mikó Kollégiumban végezte.

A brassói George Baritiu Egyetemen szerzett testnevelő tanári oklevelet 1997-ben, majd két évvel később a fővárosi ANEFS-en licencezett. Úszásra szakosodott.

Tanári pályafutását a sepsiszentgyörgyi Kereskedelmi Iskolaközpontban kezdte 1998-ban, 1999 őszétől az előpataki általános iskolában tanított, a városi fedett uszoda átadása után úszóedzőként vált ismertté és elismertté. Tanítani, versenyezni, újra tanítani ez jellemezte Dani Kinga tanárnő mindennapi életét. Ahhoz, hogy pályafutása gazdaggá teljesedjék, a rátermettségén túl kellett a rendkívüli kitartása, türelme is. Csodálatos türelme elkísérte a tornaórákra, az edzésekre. Emberszeretete és önzetlensége mellett ennek köszönhette kimagasló oktatói eredményeit.

Sportolói pályafutását a sokoldalúság jellemezte: diákkorában remek alpesi síelő volt, rendszeresen részt vett az országos gyerek- és ifjúsági országos bajnokságokon. Mint triatlonista több versenyen szerzett ezüst- és bronzérmeket. Teljesítette a hosszú távú, más szóval: az Ironman triatlont (3800 m úszás, 180 km kerékpározás és 42,195 m futás). Lefutotta a Kaizer plussz maraton 42,195 méteres távját. Korosztályos csapatával megnyerte az Arad-Békéscsaba szupermaratoni vetélkedőt. Síalpinizmusban országos bajnoki cím védője egyéniben és csapatban

.„Pedagógusok, nevelők, sikerkovácsok, műhelyvezetők, nevezhetjük bárminek őket, tény, hogy ők állnak sportmozgalmunk kevésbé napos, inkább árnyékos oldalán. Ott, ahol a munka dandárja zajlik, ott, ahol megtervezik a jövőt, ott, ahol millió verejtékcseppel áztatják a kivitelezés, a beteljesülés útját, ott, ahol a munka fáradalmait nyugtázó zokszó veri fel a csendet. Testnevelők ők, sportéletünk szürke eminenciásai" – írta Áros Károly a vele készített interjúban.

Dani Kinga betegségét, a melanomát 2010 januárjában diagnosztizálták.

Bátorsággal vágott bele a kezelésbe, s úgy tűnt, az ő páratlan ereje és keménysége előtt a betegség is meghátrált: 2012 májusáig tünetmentes volt. Akkor újból kemoterápiára kellett jelentkeznie, az elmúlt napokban sugárkezelést kapott.

Az életmentő gyógyszer, amelyre most vár, nem támogatott, havonta több tízezer lejt igényel.

A családja beleegyezésével barátai, sportoló társai, volt tanítványai gyűjtést kezdeményeznek a kezeléséhez szükséges pénz előteremtéséhez.

Hiszünk az emberek segítőkészségében, a közösségi összefogás erejében, az Önök támogatásában.

Hisszük, hogy sikerül megmentenünk a Kinga életét!Adományokat a következő bankszámlára küldhetnek:

Crucea Rosie Romana, Filiala Judetul Covasna
BCR - Sfantu Gheorghe
RO55 RNCB 0124 0380 2054 0039 - ,,Sponsorizare pentru Dani Kinga" - megjegyzéssel

Pénzadományt személyesen, a Vöröskereszt sepsiszentgyörgyi székházában, hétfő és péntek között, 9-15 óra között lehet leadni.
(Kós Károly u. 7. sz. Tel: 0367-802185)

További információk:
http://www.sepsiszentgyorgy.info/danikinga/


Az alábbi rendezvényeken a Vöröskereszt önkéntesei jelen lesznek, hogy átvegyék az Önök adományait.

2012. októbert 12. péntek, 21 óra, Sárik Péter Trió koncertje (Budapest)
Helyszín: Sepsiszentgyörgy, Park Vendéglő, Di Stefano Bár

2012. október 13. illetve 14-én, mindkét nap 18 és 20 órától a Huszárik filmklub rendezvényén.
Filmvetítés: Tudor Giurgiu – Emberekről és csigákról (Despre oameni si melci) című, második nagyjátékfilmje
Helyszín: Sepsiszentgyörgy, Kónya Ádám Művelődési Ház

2012. október 17. szerda, Nyílt Sportnap a Szabó Kati Sportcsarnokban, a rendezvényen ott lesz Ottye, a Sepsiszentgyörgyi Sportiskola, Bball. (a kezdés időpontját mégkérdéses)

2012. október 17-19. - A Háromszéki Közösségi Alapítvány kezdeményezésére gyűjtóakcióra kerül sor Sepsiszentgyörgyön a központi parkban, az erre a célra felállított asztalnál október 17-19. között, szerdán, csütörtökön és pénteken, 12-18 óra között.

Ugyanakkor egyéni adományokra a Háromszék lapárusító standjainál elhelyezett dobozoknál is van lehetõség. Ezeket az adományokat a HKA összegyűjti és Dani Kingának személyesen átadja.

2012. október 19. péntek 21 óra, Grencsó Kollektív Kifőzde (Budapest)
Helyszín: Sepsiszentgyörgy, Park Vendéglő, Di Stefano Bár

2012. október 26. péntek, 18.30 – Bike Walk október – biciklis felvonulás

2012. október 27. szombat, 21 óra, ISTMUSH Trio (USA-Ausztria-Magyarország)
Helyszín: Sepsiszentgyörgy, Kónya Ádám Művelődési Ház


Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.