Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

2012. október 13., 14.

Október 13-án szombaton és 14-én vasárnap 18 és 20 órától a Kónya Ádám Művelődési Házban vetítik Tudor Giurgiu EMBEREKRŐL ÉS CSIGÁKRÓL című 2012-ben készült nagyjátékfilmjét. Ennek a filmnek a vetítésével nyílt meg a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál az idén június 1-jén, Kolozsvár főterén, amelyet azóta töb mint 20.000 néztek meg.

A valós eseményeken alapuló humoros történet egy csoport munkásról szól, akiknek a gyára éppen csődbe ment. Az események valamikor a 90-es évek elején játszódnak. Az életük akkor változik meg, amikor egyikük kitalál egy megoldást, ami mindannyiukat megmentené a munkanélküliek sanyarú sorsától, és a gyárat is kirántaná a csődből.

A román–francia koprodukcióban olyan elismert román színészek játszanak, mint Andi Vasluianu, Dorel Vişan, Monica Bîrlădeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crişan, Ion Grosu és mások. A forgatókönyvet az 1991 óta Franciaországban élő Ionuț Teianu írta, az operatőr Vivi Drăgan Vasile, a filmzenét pedig Vlaicu Golcea jegyzi.

A Huszárik filmklub filmvetítései része a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális és Ifjúsági Fővárosa rendezvénysorozatnak.

Belépő: 5 lej

Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.