Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

orult52012. október 26-án és 27-én új bemutatóra várja közönségét a Tamási Áron Színház. A Ny. V. Gogol Egy örült naplója című elbeszélése nyomán készült előadás rendezője és előadója Mátray László, a bemutató előadásokra a színház Kamaratermében kerül sor, mindkét nap este 7 órától. Mivel a produkciót eredetileg a múlt évadra hirdette a színház, a bemutatóra csak a tavalyi bemutató-bérletek, és a Mecénás-bérletek érvényesek.

A Ny. V. Gogol Egy örült naplója

Egyszerű a történet: kisszerű létezésének és elérhetetlen vágyainak szorításában egy ember megőrül. Akár mi is lehetnénk, ha nem óvakodnánk talán túlságosan is attól, hogy a normális és az abnormális között húzódó vékony határ közelébe merészkedjünk. Gogol klasszikusa a világirodalom egyik legmegrendítőbb vallomása az emberről, aki a társadalmi kötöttségek és a személyiség ellenőrizhetetlen vágyainak harcában alulmarad.

Mátray László így vall előadása kapcsán: „Sétálva az utcán, sokszor megakad a tekintetem egy-egy arcon... Minden városban vannak ilyen közismert "félkegyelmű" emberek, akik valahogy annyi mélységet hordoznak magukban. Vajon milyen élet van mögöttük? Tudom, hogy soha nem fogok megtudni róla semmit, de elmegy mellettem, és nyomot hagy az életemben... Ezeknek az egyszerű embereknek a lelkivilágából próbálok megragadni valamit Gogol szövege által."

Az előadás elkészítésében Mátray László munkatársai voltak: Bocsárdi László (művészeti tanácsadó), Márton Imola és Nagy B. Sándor (dramaturgiai munkatársak), Barabás Zsolt (fotó- és videómunkák), Dobra Mária Magdolna (súgó) Veress Zsóka (ügyelő), Vargha Zsolt (világosító) és Bitai Csanád (hangosító).

További előadások:
- november 3-án, szombaton 19 órától
- november 16-án, pénteken 19 órától
- november 23-án, pénteken 19 órától
- november 24-én, szombaton 19 órától

 

Az Egy örült naplója című produkció bemutató előadásaira október 26-án és 27-én este 7 órától kerül sor a színház Kamaratermében. Mivel az előadást eredetileg a múlt évadra hirdette a színház, a bemutatóra csak a tavalyi bemutató-bérletek, és a Mecénás-bérletek érvényesek. Helyigénylés a szervezőirodában és előadás előtt a helyszínen. Az üresen maradt helyek függvényében jegyek is válthatók a bemutatóra 30 lejes egységáron.

 orult1  orult1  orult1
 orult1  orult1  

fotó: Barabás Zsolt

Tamási Áron Színház, 2012/2013

Ny. V. Gogol:
Egy őrült naplója

Rendezte és előadja:
Mátray László

Művészeti tanácsadó: Bocsárdi László

Dramaturgiai munkatársak: Márton Imola és Nagy B. Sándor

Fotó- és videómunkák: Barabás Zsolt

Súgó: Dobra Mária Magdolna

Ügyelő: Veress Zsóka

Az előadás készítésében közreműködtek: Vargha Zsolt (világosító), Bitai Csanád (hangosító), Veres János (színpadmester), Barti István, Kecskés István, Lupu János, Madarász Árpád, Orbán István, Farkas Csaba (díszítők), Nyisztor Angéla, Bartha Judit (öltöztetők), Kovács Ibolya, Kocsis Olga (kellékesek), Győri Andrea (fodrász).

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2021 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.