Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

ezredik3Október 28-án (vasárnap) este 7 órától újra műsorra kerül a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházban Az ezredik éjszaka című előadás. Đorđe Lebović mesejátékát Zakariás Zalán rendezésében láthatják az érdeklődők a színház Kamaratermében, az előadás 5 éves kortól 105 éves korig mindenkinek ajánlott.

Hap és Hep két egyszerű ember, két jóbarát, akik minden péntek éjszaka gyalog teszik meg az utat a vasútállomástól hazáig, mert a vonat késése miatt lekésik az autóbuszt. Ugyanez ismétlődik minden héten, tíz, száz, ezer péntek éjszakán keresztül, ők pedig hazafelé bandukolva mindig arról ábrándoznak, hogy milyen jó volna fontos embernek lenni. Aztán egyszer csak, váratlanul, velük is történik valami...

Đorđe Lebović vajdasági szerb író, aki műveiben sokat foglalkozik a sorsszerűség és egyéni felelősség kérdéseivel. Az ezredik éjszaka a moralitások műfaját idézi, az ember jó és rossz döntéseiről szól, arra a kérdésre keresi a választ, hogy hogyan lehet jobbá tenni a világot. A történet egyszerű és vidám, de ezzel együtt már-már bántóan tiszta tükröt tart az emberi létezés alapvető ellentmondásosságának.

 ezredik 1  ezredik 1  ezredik 1
 ezredik 1  ezredik 1  ezredik 1

fotó: Barabás Zsolt

 

Đorđe Lebović
Az ezredik éjszaka
Mai tündérmese 5 éves kortól 105 éves korig

Fordította Tóth Loon

SZEREPLŐK:
MESÉLŐ - KOLCSÁR JÓZSEF
HAP - NAGY ALFRÉD
HEP - ERDEI GÁBOR
VARÁZSLÓ - PÁLFFY TIBOR
NAP - SZALMA HAJNALKA

Rendező: Zakariás Zalán
Jelmeztervező: György Eszter
Szakmai tanácsadó: Nagy Lázár József

Ügyelő: Veress Zsóka
Súgó: Dobra Mária Magdolna
Hangosító: Józsi Szabolcs
Világosító: Horváth Csaba, Vargha Zsolt

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.