Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Bank132012. november 7.

November 7-én este 7 órától újra műsorra kerül a Bocsárdi László által rendezett Bánk bán című előadás a Tamási Áron Színház Nagytermében. Az előadás a bemutatója óta nagyon sokat változott, végső formáját csak az elmúlt évad végén, a kisvárdai színházi fesztiválon nyerte el, ezért a színház vezetősége újra figyelmébe ajánlja a szentgyörgyi közönségnek.

Bocsárdi László rendező nyilatkozta a felújítás kapcsán: „Mindenkor nagy kihívás és kényes feladat a magyar színházak számára Katona József klasszikusának színrevitele. Mi tavaly éreztük úgy, hogy beérett a társulat ennek a műnek az újrafelfedezéséhez, és azzal a merész elhatározással vágtunk bele a munkába, hogy egy valóban kortárs, a mai kor szellemében fogant előadást fogunk létrehozni. Ez a kísérlet hosszú időszakra szóló kemény munkát jelentett a társulatnak, míg végül kialakult az előadás mostani változata, mely sokkal tömörebb, feszesebb, és félórával rövidebb, mint amit a bemutató alkalmával láthatott a közönség..."

Az előadást eddig húsz alkalommal játszotta a társulat, ezek között volt négy marosvásárhelyi, és egy kisvárdai vendégjáték. A produkció a Magyar Színházak XXIV. Kisvárdai Fesztiválján elnyerte a Budapest Főpolgármesteri Hivatal által felajánlott fődíjat (amely egy budapesti vendégszereplés és egyúttal televíziós felvétel megvalósításának költségeit tartalmazza); az előadásban nyújtott Bánk-alakításáért Mátray László elnyerte az Emberi Erőforrások Minisztériuma által felajánlott különdíjat; Biberach szerepének alakításáért pedig Pálffy Tibor elnyerte Leleszi Tibor, Kisvárda város polgármestere által felajánlott díjat.

A november 7-ei szentgyörgyi előadás után Nagyváradon is bemutatja a Bánk bán című produkciót a Tamási Áron Színház társulata. November 11-én, Katona József születésnapján, stílszerűen ezzel az előadással indul az idén Nagyváradon szervezett Interetnikai Színházi Fesztivál.

 Bank03  Bank03  Bank03
 Bank03  Bank03  Bank03

fotó: Barabás Zsolt

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.