Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Csajok plakatValami csaj(ok) várják a nézőket a Kamaraterembe

Március 7-én és 8-án a Tamási Áron Színház Kamaratermében kerül bemutatásra Neil LaBute Valami csaj(ok) című kortárs amerikai darabja. Az előadást Radu Alexandru Nica rendezésében viszi színre a társulat, aki a temesvári német színház művészeti vezetője, és a fiatal román rendező-korosztály egyik legkiemelkedőbb, UNITER-díjas művésze.

Neil LaBute darabja a főszereplő érzelmes, csalódásokkal teli, visszás vagy épp komikus élményein át tapint rá férfi és nő kapcsolatának problematikus pontjaira. A főhős, házassága előtti utolsó kalandként végigjárja eseménydús legény-életének színhelyeit, sorra felkeresve egykori szerelmeit. Célja: lezárni a múltat, hogy új lapokkal indulhasson a felelősségteljes jövő felé. A múlttal való szembesülés fontos azok számára, akik előre akarnak lépni az életükben, de vajon jóvátehető-e utólagos beszélgetések során az a sok hiba, amit az ember fiatal korában felelőtlenségből, hiúságból, tetszelgési vágyból vagy akár csak figyelmetlenségből elkövetett?

A Pasiban (a főszereplő neve Guy) mindenki magára találhat, aki valaha is nosztalgikus érdeklődéssel fordult a múlt felé, aki valaha is megpróbálta átmenteni múló fiatalságának kalandos, sokszínű világát az egyre szürkülő jelenbe. Biztonságos menedékünk a múlt, pedig örök talányok birodalma. Vajon hol lennénk, hogyan élnénk ma, ha bizonyos múltbeli dolgaink másképp alakultak volna? Vajon hogyan viselkednénk most, ha újra kettesben lennénk azzal a bizonyos régi szerelmünkkel? Egyesek örülnek az ilyen helyzeteknek, mások inkább elkerülik ezeket, mert a múltbéli szerelmekkel való találkozások általában meglepetéseket tartogatnak.

A darab szövegét az angol eredetiből Ungvári-Zrínyi Ildikó fordította. Az előadás elkészítésében közreműködtek: Cristina Milea díszlet- és jelmeztervező, Vlaicu Golcea zeneszerző, Nagy B. Sándor dramaturg, Veress Zsóka ügyelő és Dobra Mária Magdolna súgó. Szereplők: Mátray László, Tulit Éva, Pál-Ferenczi Gyöngyi, D. Albu Annamária és Fekete Mária.

 Valami 1  Valami 1  Valami 1
 Valami 1  Valami 1  Valami 1
 Valami 1  Valami 1  

Fotó: Barabás Zsolt

Szereposztás:

Neil LaBute
Valami csaj(ok)

Fordította: Ungvári-Zrínyi Ildikó
Szereplők: GUY - Mátray László; SAM - Tulit Éva; TYLER - Pál-Ferenczi Gyöngyi; LINDSAY - D. Albu Annamária; BOBBI - Fekete Mária;

Rendező:
Radu-Alexandru Nica
Díszlet- és jelmeztervező: Cristina Milea
Zeneszerző: Vlaicu Golcea
Rendezőasszisztens, dalszövegek: Andrei Măjeri
Dramaturgiai munkatárs: Nagy B. Sándor

Ügyelő: Veress Zsóka
Súgó: Dobra Mária Magdolna

Az előadás 15 éven felülieknek ajánlott!

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.