Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

PallasAkademia-Meszaros konyvbemutato2013. április 9.

A csíkszeredai Pallas-Akadémia Könyvkiadó közönségtalálkozójának helyszíne lesz a Bod Péter Megyei Könyvtár olvasóterme 2013. április 9-én, kedden, 18 órai kezdettel.

A rendezvény meghívottja Mészáros Sándor magyarországi diplomata, aki az elmúlt évtizedekben három alkalommal dolgozott kiküldöttként a pekingi magyar nagykövetségen. Ebből az élmányanyagból született A pekingi követség című könyve (Pallas-Akadémia, 2012), amely rendezvényünkön bemutatásra kerül.

Kozma Mária írja a könyvről annak fülszövegében: „Az olvasó dönthet: tényirodalomba ágyazott krimi-fikciót olvas, vagy ez utóbbinak kerettörténetébe foglalt oral history-t. A diplomata negyed csöndjét a pekingi magyar nagykövetségen történt gyilkosság zavarja meg. A klasszikus detektívregényekre emlékeztető oknyomozást fordulatos, igencsak életszagú, igaz történetek színesítik, a Hosszú Menetelés, a kulturális forradalom, a négyek pere, illetve a kínai mindennapok hiteles rajzával."

A kötetet ismerteti és a szerzővel beszélget: Sarány István szerkesztő. Házigazda: Szonda Szabolcs könyvtárigazgató.

Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.