Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

2013. április 26.

A kezdeményezés hátterében olyan személyek állnak, pedagógusok, vállalkozók és civil szervezeti vezetők, akik tehetséggondozói tevékenységeket folytatnak és kapcsolatban állnak a magyarországi és erdélyi folyamatokkal. Ez tette szükségessé, hogy Székelyföldön is, ahol tömbben él 600 ezer magyar, létrejöjjön a szervezett tehetséggondozás intézményes kerete. A tanács elsődleges feladata a tehetségpontok hálózatának kiépítése és koordinálása Székelyföldön.

A Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács tíz alapítótaggal és egy háromtagú elnökséggel kezdi meg a tevékenységét Sepsiszentgyörgyön.

Elnök: Bereczki Kinga tanár, a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács tagja, alelnökei: Tulit Ilona nyugalmazott pedagógus, magyar nyelvű tankönyvek és oktatási anyagok szerzője és szerkesztője valamint Kósa István, a Sapientia EMTE Műszaki és Társadalomtuományi Kar dékánja.

Az SzTT az Erdélyi Tehetségsegítő Tanáccsal partnerségben végzi tevékenységét. Májusban együttműködési megállapodást ír alá a Nyíregyházi Konszonancia Regionális Zenei Tehetségsegítő Tanáccsal és benyújtja felvételi kérelmét a magyarországi Nemzeti Tehetségsegítő Tanácshoz. (közlemény)

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.