Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

lackfi 2 8002013. június 12.

Lackfi János magyarországi költő lesz a vendége a június 12-én, szerdán 18 órától a KultúrTeaháznak. A Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa, a Kónya et Kónya Ponopol és a Tein Teaház közös szervezésében sorra kerülő Amikor a költészet kiölti anyanyelvét című szerzői esten a már megszokott módon nemcsak irodalomról lesz szó, hanem az írás folyamatáról is.

Farkas Kinga, a Cimbora főszerkesztője és Szonda Szabolcs, a Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatója kérdezi a kortárs magyar irodalom egyik legfoglalkoztatottabb szerzőjét. Hogy mire számíthatunk? Lackfi János egy, a Cimborában megjelent interjújában így fogalmazott: "irodalmilag "halmozottan hátrányos helyzetű" családba születtem: édesapám író, költő, műfordító, édesanyám író, költő, műfordító. Mifelénk az írás és az olvasás is teljesen normális tevékenységnek tűnt, semmi lila gőz vagy művészi fetrengés (...) Szerencsére nem voltak illúzióim az írókkal kapcsolatban. Tudtam, hogy nincsenek itt félistenek, ez is csak egy szakma, tele tehetséges és kevésbé tehetséges, rendes és kevésbé rendes emberekkel".

 Lackfi sepsiszentgyorgy 01  Lackfi sepsiszentgyorgy 01  Lackfi sepsiszentgyorgy 01
 Lackfi sepsiszentgyorgy 01  Lackfi sepsiszentgyorgy 01  Lackfi sepsiszentgyorgy 01
 Lackfi sepsiszentgyorgy 01  Lackfi sepsiszentgyorgy 01  Lackfi sepsiszentgyorgy 01

Fotó: Toró Attila

 
0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.