Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

a Imposztor3Eseménydús időszaknak néz elébe a Tamási Áron Színház társulata. Szentgyörgyön a június 17-ei Valami csajokkal véget ért az évad, de a következő időszakban Kisvárdára, majd Gyulára utazik a társulat Az imposztor és a Bánk bán című előadásokkal, és ugyancsak Gyulán egy új produkció bemutatójára is sor kerül július 5-én: a Gyulai Várszínházzal együttműködésben Shakespeare Hamletjét viszi színre a sepsiszentgyörgyi társulat Bocsárdi László rendezésében.

Idén huszonötödik alkalommal kerül megrendezésre a kisvárdai színházi fesztivál. Spiró György Az imposztor című darabját a jubiláló fesztivál nyitóelőadásaként játssza a Tamási Áron Színház társulata, június 21-én délután 17 órától. Az előadást Keresztes Attila, a marosvásárhelyi színház Tompa Miklós Társulatának művészeti igazgatója rendezte, az előadás főszerepét pedig, ugyancsak meghívottként, Biró József Jászai Mari-díjas színművész alakítja.

 a Imposztor1  a Imposztor1  a Imposztor1

Fotó: Barabás Zsolt

Idén ötvenedik évadát tartja a Gyulai Várszínház, melynek keretében június 24-én a Bocsárdi László által rendezett Bánk bán előadást játssza a sepsiszentgyörgyi társulat. A produkció a Magyar Színházak XXIV. Kisvárdai Fesztiváljának fődíjas előadása volt, rendezéséért pedig Bocsárdi László elnyerte a Nagyváradon tartott 6. Interetnikai Színházi Fesztivál legjobb rendezőjének járó díjat. Az előadásban játszott szerepéért Mátray László és Pálffy Tibor Kisvárdán, Szakács László pedig Nagyváradon kapott alakításdíjat.

 a Bank03  a Bank03  a Bank03

Fotó: Barabás Zsolt

Az idén kilencedik alkalommal szervezett Gyulai Nemzetközi Shakespeare Fesztivál keretében július 5-én kerül bemutatásra Shakespeare Hamlet című közismert tragédiája a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház és a Gyulai Várszínház koprodukciójaként. Az előadás színrevitelét Bocsárdi László irányítja, akinek ez a tizedik Shakespeare-rendezése; a 2008-as bukaresti Metropolis Színház-beli munkája után másodszor rendez Hamletet, a 2003-ban színre vitt Titus Andronicus után pedig másodszor rendez Gyulán.

 

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2021 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.