Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

purgatorium2013. június 28.

Miklóssi Szabó István fiatal író mutatkozik be június 28-án, pénteken 18 órától a KultúrTeaházban. A Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa, a Kónya et Kónya Ponopol és a Tein Teaház közös szervezésében sorra kerülő író-olvasó találkozón közreműködik Muszka Sándor. A KultúrTeaház védnökei: Farkas Kinga, a Cimbora főszerkesztője és Szonda Szabolcs, a Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatója.

Miklóssi Szabó István első kötetében az olykor groteszk, olykor humoros, történetekben újszerű, sajátos világot teremt. Hétköznapi, apokaliptikus, filozofikus megközelítésben mutat meg emberi sorsokat.

Sajátosan szemléli, és mutatja a világot, az embereket. Újszerűen mesél történeteket szélsőséges és mindennapi helyzetekről, emberekről. Szereplői a menekülési útvonalakat kutatják, melyek kivezethetnek kétségekkel teli jelenből. Elbeszéléseiben a szereplőknek, akár értelmiségiek, akár véglények, egy fétisük van: a könyv.

A szerző 1977-ben szültetett Sepsiszentgyörgyön. Gyermekkorát a diktatúrában töltötte, a vadkapitalista átmenet, az értékvesztés korszakában élte meg az ifjúságát. Ezeknek az időszakoknak a figurái, társadalmi kérdési jelennek meg az írásaiban. A Purgatórium című kötetet a humanizmus, az emberi szenvedések iránti együttérzés jellemzi.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.