Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

lajko-FB1A hegedűvirtuóz Lajkó először 2012-ben a Budapest Folk Fest nyitókoncertjén játszott nagyközönség előtt gyermekkori, legkedvesebb hangszerén, a citerán. Majd egy évvel később 2013 áprilisában – számos külföldi és hazai siker után – ugyanezen a fesztiválon bemutatta első, csak citerás lemezét. A Mező a Fonó gondozásában jelent meg. Ebből az albumból is játszik Lajkó Félix és zenekara, a pulzArt kortárs összművészeti fesztivál meghívottjaként, szeptember 7-én, szombaton este nyolc órától a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház nagytermében.

Évtizedek óta nem szerepelt magyar lemez a WMCE (World Music Chart Europe) világzenei toplistájának első helyén. Legutóbb a 90-es években Sebestyén Mártának egy felvétele kapott ilyen elismerést. Lajkó Félix első citerás lemezét, a Fonó gondozásában idén áprilisban megjelent Mező című albumot augusztusban a szakemberek szavazatai alapján a nemzetközi világzenei toplista élére választották.

Havonta egyszer választják ki a legfrissebb világzenei lemezek közül az első 10-et a World Music Charts Europe 24 különböző európai országból származó világzenei szakemberei. A Top 10-es listát ezután minden hónapban közzé teszik a WMCE weboldalán (http://www.wmce.de).

A szeptember 5-8. között sorra kerülő pulzArt kortárs összművészeti fesztivál a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa program központi eseménye, a négy tematikus év találkozási pontja.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.