Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

602042 10151797841404828 45482784 n2013. augusztus 16-17. között kerül sor az  első Székelyföldi Blues Fesztiválra.  A helyszín a  Székely Nemzeti Múzeum kertje.

A fesztivál a SEPSISZENTGYÖRGY SZÉKELYFÖLD KULTURÁLIS FŐVÁROSA rendezvénysorozat része, szervezők a Kónya Ádám Művelődési Ház és a MUKKK Kulturális és Ifjúsági Egyesület, főtámogatók a Székely Nemzeti Múzeum, Sepsiszentgyörgy Város Tanácsa, Kovászna Megye Tanácsa.

A jazz és blues zenei élet kifejezetten fejlett és pezsgő Sepsiszentgyörgyön, ahol a sok ilyen jellegű koncert kialakított egy népes, értő közönséget, mely egyre gyarapodik és ami örvendetes, főleg sok fiatal csatlakozik ehhez a táborhoz. És ez a tendencia kihatással van az egész régióra, ilyen jellegű értő közönség kialakulása folyamatban van más székelyföldi városokban is – említésre méltóak Kézdivásárhely, Székelyudvarhely, Gyergyószentmiklós, Csíkszereda – ugyanis a sepsiszentgyörgyre meghívott illetve a helyi zenekarok koncerteznek ezekben a városokban is, ha pedig nem sikerül őket ezekre a helyekre beszervezni, akkor a nyitottabb zeneszeretők jönnek el a sepsiszentgyörgyi koncertekre.

A ma sokszínű és pezsgő zenei életnek egyik fontos katalizátora a sepsiszentgyörgyi MUKKK Kulturális és Ifjúsági Egyesület, amely 2007 -től tudatosan és kitartóan szervezi a a jazz és blues zenei életet a más műfajú zenei koncertek és workshopok mellett, nagyban hozzájárulva ezzel a helyi zenekarok fennmaradásához és fejlődéséhez is. Az egyesület által szervezett zenei események között nagy fontossággal bír a Szent György Napokon a már régi hagyománnyal rendelkező Jazz Kocsma mellett a Blues Klub keretében szervezett koncertek, ahol a helyi zenekarok mellett neves Magyarországi és Romániai blues zeneklarok léptek fel: - Blues Progressive, Hats Off, Muddy Shoes, Someday Baby, Radio Blues Budapest, Fekete Jenő Jam, Borsodi Blue, illetve Bega Blues Band, George Baicea Trio és Steve Clarke (USA), Vali Răcilă „Sir Blues", Marcian Petrescu şi Trenul de Noapte, Rareş Totu Blues Trio.

A Blues Klubnak a továbfejlesztéseként szervezi meg a Mukkk Kulturális és Egyesület a Blúz Bend zenekarral közösen az idén első alkalommal a SZÉKELYFÖLDI BLUES FESZTIVÁLT augusztus 16-17 időszakban, a Székely Nemzeti Múzeum kertjében, amely helyszín az utóbbi években a nyári Múzeumkerti koncertek által egy jól bejáratott helyszín lett, ahová a vonzó, szabadtéri környezet, illetve a műfaj és az ismert zenekarok népszerűsége által 300-400 ember is képes összegyűlni (sok kisgyerekes család is!), és így egy igazi fesztivál hangulatot teremteni.

Tervezett program:

Augusztus 16. péntek

18.30 Kiss, Nagy, Veress Blues Trio  / Temesvár – Marosvásárhely - Csíkszereda

20.00 Black Betty  / Sepsiszentgyörgy

21.30 Fernet Happy Blues Company / Brassó

23.00 Jam session a Tein teázóban

Augusztus 17. szombat

19.30 Blúz Bend  / Sepsiszentgyörgy

20.00 Borsodi Blue Trio / Gyula

21.30 Mircea Tiberian Group feat. John Betsch  /Bukarest-SUA

23.00 Jam session a Tein teázóban


BOR ÉS SAJT KÓSTOLÓ ÉS VÁSÁR:

- 7773 Borászat (Villány)
- Juhász Testvérek Pincészete (Egerszalók)
- Varga Pincészet (Badacsonyörs)
- Tringa Pincészet (Szekszárd)
- Kézműves Érlelt Sajtok (Homoródalmás)

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.