Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

ESETLENSEGUNKKRONIKAJA-plakat2013. szeptember 27.

Az Esetlenségünk krónikája című bemutatóval nyitja az új évadot szeptember 27-én, pénteken este 7 órakor a sepsiszentgyörgyi M Studió Mozgásszínház.

A produkció rendezője a franciaországi Yves Marc, aki rendezői munkássága mellett nemzetközileg ismert színházpedagógiai tevékenységéről, emellett a Montreuil-i Théâtre du Mouvement társigazgatója.

 MG 8078  MG 8078  MG 8078

Fotó: M Studió

Az előadás az M Studio és az Andrei Mureşanu Színház közös produkciója, amelyben 11 színész hívja életre az eseményeket, hagyományos értelemben vett történet nélkül. A rendező elmondása szerint egy sokszínű krónikát láthatunk majd, amelyet lapozva mindig új dolgokra bukkanunk, minden oldal tartogat valami meglepetést. Yves Marc az előadást saját tapasztalataiból, illetve a színészek improvizációiból, ötleteiből építette fel, az esés motívuma köré. Az egymást követő jelenetek kollázsszerűen kapcsolódnak egymáshoz, a zuhanás, esés témájának lehetőségeit sorakoztatva fel. Az esést összefüggésbe hozhatjuk a gravitációval, de más szempontokat is figyelembe vehetünk. Milyen lehet egy esés pszichológiai, szociális, morális, esetleg neurológiai értelemben? Ennek a kérdésnek a körüljárása remek lehetőséget nyújt olyan képek feltárására, amelyek felett a hétköznapi életben átsiklottunk volna. Az előadás érzelmek és hangulatok széles skáláját járja be, komikus, másutt megdöbbentően drámai, abszurd, vagy éppenséggel lírai jeleneteken keresztül.

A gravitáció megtanított bennünket arra, hogy magától értetődőnek tartsuk eséseinket. Azt viszont, hogy mi késztet valakit a talpra állásra, kitartásra és honnan származhat a remény, saját magunknak kell megfejtenünk – állítja Yves Marc rendező.

Az előadás létrejöttét támogatta a Bethlen Gábor Alap és a romániai Nemzeti Kulturális Alap (Administrația Fondului Cultural Național). A bemutatóra érvényesek a Tamási Áron Színház Ábel-bérletei (5 lejes helyjeggyel), jegyek a Városi Kulturális Szervezőirodában kaphatók, hétfőtől csütörtökig 11-16 óra között, pénteken 11-13 között valamint előadás előtt egy órával a helyszínen.

Szereplők: Claudia Ardelean, Bajkó László, Gáll Katalin, Sebastian Marina, Fatma Mohamed, Nagy Eszter, Orbán Levente, Polgár Emília, Szekrényes László, Sânziana Tarța,Veres Nagy Attila
Rendező, koreográfus: Yves Marc
Dramaturg: Balázs Nóra
Jelmeztervező: Bocskai Gyopár

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.