Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

slamnyitoSzeptember 29-én, vasárnap 19 órától kezdődik a Tein Teaházban a 2013/14-es évad nyitó szavalóestje. A Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa, a Kónya et Kónya Ponopol és a Tein Teaház szervezésében tartják Simon Márton: Polaroidok - Az elejétől a végéig című zen- és felolvasóestet.

A magyarországi fiatal slammer a Gourmand két tagjával – Gyarmati Gábor "basszusúristennel" és Dr. Táborszky Bence "szívsebésszel" – érkezik Sepsiszentgyörgyre. Az est középpontjában a jazz-soul-funky vonal és az élő szó/élő beszéd fúziója áll majd, ezúttal a szöveg a Polaroidok című verseskötet anyaga lesz.

Simon Márton új verseskötete a nagyvárosi szorongás szótára. Szélesvásznú történeteket mesél el néhány szóban vagy egy-egy mondatban, a félig kihunyt fényreklámok tömörségével. Baltával és körömollóval esik neki a nyelvnek, mintha mindig azt az egyetlen elrugaszkodási pontot keresné, ahol költészet és valóság egymásba zuhan. De miután megtalálta és megmutatta, udvariasan hátralép, és csak annyit mond: Uram, íme, a szakadék, amit rendelt – írja róla a Libri kiadó, amelynél idén jelent meg a kötet. Simon Márton 1984-ben született Kalocsán. Verseket 2004-óta publikál, első kötete Dalok a magasföldszintről címmel jelent meg 2010-ben. Fordítóként és szerkesztőként dolgozik. A József Attila Kör és a Slam Poetry Budapest egyesület tagja, zenei programszervező, szövegíró és aktív slammer.

A KultúrTeaház védnökei:
Farkas Kinga - a Cimbora folyóirat főszerkesztője
Szonda Szabolcs - a Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatója

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.