Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

A6-UJSAGBA-UTAZO-LOGOKNELKULAhol megérintheted a tudományt

A Kovászna Megyei Művelődési Központ, Kovászna Megye Tanácsa és a Fundamentum Egyesület szervezésében, október 8 – 12 között Sepsiszentgyörgyre látogat a budapesti Csodák Palotája.

Öveges József professzor úr, a legendás fizikatanár régi álma volt egy olyan hely, „tudományos játszóterem" megnyitása, ahol kíváncsi gyerekek és felnőttek szabadon kísérletezhetnek, kedvükre ismerkedhetnek a tudomány izgalmas világával. „Én a megszállottja vagyok annak, hogy másoknak szellemi örömöt okozzak. A meglátás, a tudásgyarapítás örömét és boldogságát akarom egyszerű kísérleteimmel mindenkinek megszerezni" - vallotta.

A CSOPA küldetése, hogy megbecsülje és közel hozza az emberekhez a tudományt, élménnyé tegye a tanulást és kitárja a kaput a világ felfedezéséhez.

A Székely Mikó Kollégium konferenciatermében lesz látogatható a Nagy utazó kiállítás, amely a CSOPA legnépszerűbb eszközei közül mintegy húszat foglal magában. Naponta 10.00 – 15.00 és 16.00 – 19.00 tart nyitva és 45 – 60 perces szórakozást kínál egyszerre 50 látogatónak.

De nemcsak a kiállítást láthatják a háromszékiek, hanem érdekes fizikai kísérleteket is, amelyeket Kovásznán, Baróton és Kézdivásárhelyen is bemutatnak.

Az eseményről további részletek olvashatók a www.kultkov.ro honlapon és a Kovászna Megyei Művelődési Központ facebook oldalán.

Partnerek: Sepsisznetgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa, Székely Mikó Kollégium, Vigadó Művelődési Ház, Baróti Művelődési Ház, Kovásznai Művelődési Ház.

Médiapartnerek: Háromszék Független Napilap, Székely Hirmondó, Friss Fm, Sepsi Rádió, Sláger Rádió, sepsiszentgyorgy.info.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.