Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

japan est 15A Japán kulturális esten bemutatott ikebana kiállítás megtekinthető a hét végén (2013. szept. 29-ig) a könyvtár nyitvatartási ideje alatt.

 japan est 15  japan est 15  japan est 15

Szerdán, a japán hagyományok napján lelkesítő érzés volt újra átélni az ikebana rendezésének örömét. Hálás vagyok érte a szervezőknek, Tanizaki Szeikónak és Seres Bálintnak, és hálás vagyok a házigazda Megyei Könyvtárnak is a lehetőségért. De mindenekfölött veterán ikebanás társaimnak szeretnék köszönetet mondani, akik lelkesen vettek részt a kiállítás előkészítésében, és üdítő szépségű virágkölteményekkel gazdagították azt: Bajka Máriának, Benedek Csillának és Zajzon Ádámnak, és azoknak is, akik névtelenül loptak még kedves virágajándékot az asztalokra. És azoknak is köszönöm, akik ott voltak lélekben és bátorítottak – reményt adtak, hogy van még élő mag a vastagodó avar alatt. Kikelhet újra, kirügyezhet a Kiss Béla hajdani Ikebana Köre. Keressük meg egymást, indítsuk el! Hívjuk meg a régieket, akikről már csak néhányan tudnak közülünk és hívjuk meg a fiatalokat!

Az érdeklődőknek pedig jó hírrel szolgálok: az ikebana kiállítás még megtekinthető a hét végén a könyvtár nyitvatartási ideje alatt. És a szemlélődők közt hátha kedvet kap valaki, hogy maga is megpróbálkozzon vele, és – ki tudja – csatlakozzon is egy talán újraszerveződő szép hagyományú ikebana körhöz. Tegyünk róla, hogy így legyen.

Hubbes László Attila

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.