Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

sznt2013. október 8.

A Székelyek Nagy Menetelésére készülve a Székely Nemzeti Tanács, a Sepsireform és a Siculitas Egyesület révén a Bereck-Kökös útszakaszon fekvő minden egyes önkormányzatnál – törvényes kötelezettségének eleget téve – bejelentette az október 27-i rendezvényt. A Kovászna megyei Rendőr- és Csendőrparancsnokság augusztus 20-án iktatta a rendezvény megszervezéséről szóló átiratot. Ezt egy hónap múlva – az intézmény kérésére, bár erre törvényes kötelezettség nincsen – tudomásulvétel érdekében elküldtük az Országos Rendőr- és Csendőrparancsnokság, valamint a Nemzeti Autópálya és Útkezelő Részvénytársaságnak. Ez utóbbi válaszlevelében bizonyos feltételekhez kívánja kötni a rendezvény engedélyeztetését.

A Székely Nemzeti Tanács válaszlevelében leszögezte, a gyülekezési jog gyakorlása alapvető emberi jog, nem köthető semmilyen feltételhez. Legkevésbé anyagi juttatáshoz. Annál is inkább, mert a vállalat által megnevezett 290-es miniszteri rendelet kulturális, művészeti és sportrendezvényekre vonatkozik.

Sepsiszentgyörgy, 2013. október 8.

A Székely Nemzeti Tanács Sajtóirodája

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.