Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

magytudnap2013-plakat2013. november 6.

A Magyar Tudomány Napja tiszteletére könyvtárunk Gábor Áron terme lesz a helyszíne 2013. november 6-án, szerdán 17 órától a  Kísérletek emberközelben című rendezvénynek, amely előadások és bemutatók révén hozza a közönség elé egy, városunkban működő tudományos műhely munkáját.

A rendezvény első részében Robot és műhold a kólásdobozban címmel a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium Tudósklubjának tagjai, Kovács Gellért Pál, Krecht Rudolf, Popescu Andrea, Pünkösti Zsolt, Rosu Kriszta beszélnek nagy visszhangot kiváltó kísérleteikről, méréseikről, eredményeikről. Szó lesz a norvég NAROM űrkutatási oktatóközpont által diákok számára kiírt kutatási programről és az Andoya Rocket Rangen fellőtt mini-műholdas mérésről, de arról is, hogy hogyan lesz egy ötletből, a barkácsolásból működő robot vagy versenydíjas autó.

Ezt követően, CERN avagy Nobel-díjas részecskék a gyorsítóban címmel,  Pető Mária fizikatanár, a Tudósklub irányítója tart előadást a genfi részecskegyorsítóval kapcsolatos helyszíni tapasztalatairól. Az előadó beszélni fog arról, hogy mi is zajlik a CERN-ben, hogyan lesz egy kutatásból Nobel-díjas eredmény, megalapozott-e vagy sem a félelem a részecskegyorsítóban kialakuló fekete lyukaktól, illetve, egyáltalán, vannak-e "angyalok és démonok" tudományos környezetben.

A Tudás - Élmény - Tapasztalat mottóval létrejött, Háromszéki TÉT-estek című sorozatba illeszkedő rendezvényen az előadók szívesen fogadják a közönség kérdéseit, alkalom nyílik a témára vonatkozó beszélgetésre.

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.