Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Poster The CollectorAz M Studio Mozgásszínház ismét műsorra tűzi az Uray Péter által írt és rendezett A behajtó című darabját. Az előadást legközelebb szerdán, november 6-án este 7 órás kezdettel tekinthetik meg az érdeklődők az Új Stúdióban.

Az előadás a 2011/2012-es évadban nagy sikerrel vendégszerepelt a macedóniai „PANPHYS" Nemzetközi Pantomim és Fizikai Színházi Fesztivál 5. kiadásán Szkopjéban, mint egyetlen romániai meghívott. Ugyanabban az évadban A behajtót a IX. Nemzetiségi Színházak Kollokviumának a szakmai zsűrije különdíjban részesítette. „Gyönyörűség volt látni, hogy milyen hitelességgel, odaadással dolgoztak." – mondta Sebestyén Rita, dramaturg az előadás másnapján sorra kerülő szakmai beszélgetésen. A behajtót a társulat legutóbb a 2012-es Félsziget fesztiválon mutatta be, ahol a produkció számtalan érdeklődőt vonzott a színházi sátorhoz.

a behajto15A behajtó nyelvezetében is megújítja az M Studio stílusvilágát. A három színészre épülő kamaradarab (Veres Nagy Attila, Polgár Emília, Bajkó László) a fizikai helyzetek különleges értelmezésével teremt megrázó, vagy épp örömteli pillanatokat. A szocio-dokumentarista fizikai színházi előadás határoktól és beszélt nyelvtől függetlenül játszik el az összeomlás utolsó napjainak történetével. Egy nő és egy férfi egy élettérnek aligha nevezhető, ablaktalan bérházban, kilátástalan körülmények között járja tehetetlen kis köreit, amikor csönget a Behajtó. A történet a résztvevők mindegyikének bonyolult játszma-technikáját, túlélési reakcióit követi végig. Tartózkodás, provokációk, a megértés érzelmi rohamai s alkudozás az agónia küszöbén „hogy maradnánk még, ha lehetne!"

Az előadásra érvényesek a Tamási Áron Színház bérletei. Jegyeket a Városi Szervezőirodában vásárolhatnak hétfőtől csütörtökig 11–16 óra között, illetve a kezdési időpont előtt egy órán át. Érdeklődni a 0267-312 104, 0728 083 336 és 0746 208 811 telefonszámokon lehet.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.