Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács szervezésében november 22-én, pénteken 19 órától a Bástya vendéglőben (Olt utca 6. szám) bemutatják Borbély Zsolt Attila A Neptun-gate című könyvét. A könyvbemutató házigazdája Sánta Imre, az EMNT sepsiszéki elnöke.

A kötet lényegében egy olyan szöveggyűjtemény, amely dokumentumok egész sorát bemutatva rávilágít arra, hogy 1993-ban az RMDSZ három élvonalbeli politikusa a román hatalommal való Neptun-fürdői tárgyaláson engedmények ígéretének fejében miképpen adta fel az autonómiaprogram képviseletét.

Idézet a könyv előszavából: „A Neptun-logika volt az, melynek jegyében 1996-ban úgy vett részt az RMDSZ a kormányban, hogy még ígéretet sem kapott arra, hogy programjának lényege, az autonómia beépül a román jogrendszerbe, a Neptun-logika mentén állt le a nemzeti önkormányzat építése, vált az RMDSZ sokszínű magyar szövetségből a román hatalmat kiszolgáló, pozíciókkal kifizethető versenypárttá." (Borbély Zsolt Attila)

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.