Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

2013 12 03 gyurgyalagrgb2013. december 11.

Egyik legszebb vándormadarunkról, a gyurgyalagokról készült fotókból állított össze egy kiállítást a Camera Club Siculorum. A 2013 - A Gyurgyalag Éve című szabadtéri fotókiállítás megnyitójára december 11­-én, szerdán 18 órától kerül sor az Erzsébet park előtti sétányon. A vetített képes előadással összekötött szabadtéri kiállítást megnyitja Kovács László Attila, a Camera Club Siculorum elnöke és Gaál Zsuzsánna biológus. A rendezvény Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa program része.

2013-at a Gyurgyalag Évének nyilvánította a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület. Ezért a Camera Club Siculorum Egyesület, a fotóművészeti értékeket szem előtt tartva, ugyanakkor tanuló, illetve ismeretterjesztő célzattal köztéri fotókiállítással tiszteleg a színpompás vándormadár előtt. Az alkotók képeikkel erre a kevésbé ismert, védett madárfajra szeretnék felhívni Háromszék lakóinak figyelmét szeretnék. A fotóművészek többéves és több száz órás munkájuk eredményeképpen összesen 42 fényképen, 21 pannón mutatják be a gyönyörű madarak életképeit, szokásait. A kiállított fotók művészeti szempontból is jelentősek, hiszen közülük több már nemzetközi kiállításokon is szerepelt, sőt jelentős díjakat is hozott alkotóiknak. A képek mind háromszéki gyurgyalag fészkek körül készültek, legtöbbjük a Rétyi Nyírben.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.