Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

2013. december 10.

Befejezte székelyföldi körútját a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács. A két hónap alatt összesen nyolc székelyföldi városban szervezett kerekasztal megbeszéléseken közel százötven személy vett részt, zömében pedagógusok, de civil szervezeti képviselők, vállalkozók és közintézményi vezetők is érdeklődtek a tehetséggondozás téma iránt.

A körút eredményeképpen az áprilisban, háromszéki kezdeményezésből alakult tanács bázisa földrajzi értelemben is megerősödött. Jelenleg 27 tagot számlál, székelyföldi iskolák, liceumok, óvodák, egyetem, egyesületek és alapítványok képviseltetik magukat a szervezett tehetséggondozás kialakítását megvalósítani hivatott szakmai testületben. Ugyancsak a körút eredményeképpen stratégiai partnerségek körvonalazódnak: a tanfelügyelőségek valamint a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége lényeges szakmai segítséget jelent a tehetségpontok hálózat kialakításában Székelyföldön.

A szervezett tehetséggondozás megerősíti az oktatást a magyar tannyelvű iskolákban, többlet lehetőségekhez juttatja a tehetséges gyermekeket és fiatalokat, és biztosítja a teheségek valamint mentoraik társadalmi elismerését. A Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács a Kolozsvár központú Erdélyi Tehetségsegítő Tanáccsal közösen, ketten képviselik a szervezett tehetséggondozást Erdélyben, összesen öt regionális tehetségtanács szerepel a magyarországi tehetségprogram nyilvántartásában. A tanácsok szakmai és anyagi támogatást nyújtanak, elsősorban tehetségpontoknak, tehetséggondozói tevékenységek működtetésére és fejlesztésére.

A Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács elkezdte tevékenységét. Nemsokára elkészül a tanács honlapja, irodát tervez működtetni jövő év elejétől, hogy a hálózatépítő munkát napi rendszerességgel tudja biztosítani. A jövő évi tervek között szerepel: 100 új tehetségpont regisztrálása Székelyföldön, 50 szakember kiképzése tehetséggondozásban, 800 tehetséges gyermek és fiatal bevonása tehetséggondozói programokba, Székelyföldi Tehetségnap megszervezése júniusban. Alakulóban vannak a szakmai testületek, amelyek tehetségterületenként dolgozzák ki a fejlesztési terveket.

SzTT hírszolgálat

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.