Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

plakat KANYADI 2015 12015. február 15. / Bábszínház stúdióterme

Kányádi Sándor versei, gyermekkorának udvarhelyszéki légköréből merítkeznek, az akkori falusi környezetet idézik, ahol a székelyföldi népszokások hangsúlyosan megjelennek.

A Cimborák Bábszínház új előadása hasonlóképpen visszanyúl a hagyományokhoz, használja a néptánc  és  a népzene elemeit, maszkos játéka a felnagyított és eltúlzott farsangi alakoskodást idézi. Az előadás sajátos látványvilágához és a megteremtett hangulatához szervesen kapcsolódnak a Kányádi Sándor versek, amelyekben a metaforák különleges természetességgel nőnek ki a tárgyi világból és térnek oda vissza. Verstől versig hajt a csordás, lépésről-lépésre pengeti lelkünk húrjait, lehetőséget kínál, hogy visszataláljunk a gyermekkori tisztaságunkhoz, életörömünk forrásához, ahol érezzük, értjük és elfogadjuk a természet rendjét és képessé válhatunk teljességként megélni életünket.

A Cimborák Bábszínház új előadásának bemutatóját 2015. február 15-én, 18 órától játsszák a bábszínház stúdiótermében. Kányádi Sándor: Verstől versig hajt a csordás című maszkos játékot minden 5 év fölötti nézőnek szeretettel ajánlják az alkotók.

Játsszák: Dávid Gulácsi Zsuzsa, Lukács Emőke, Péntek Zsuzsa, Demeter Ferenc, Horváth Tas, Nagy K. Kálmán, Nagy Lázár József, Páll Gecse Ákos

Díszítő: Aulich Attila, Kellékes, öltöztető: Kis Vizoli Mónika
Technikusok: Nagy Szilárd, Sala Szabolcs
Kivitelezők: Zayzon Ádám, László Attila (Jazz)
Adminisztrációs munkatárs: Péter Orsolya

Asztalosok: Molnár Tibor, Péterffy Csaba
Lakatosok: Kovács Gábor, Kovács Lehel
Szervező: Urbanovici-Nagy Zsuzsa
Fényképész:  Barabás Zsolt
Díszletfestő: Boda László
Ötletgazda: Demeter Ferenc
Művészeti tanácsadó: Nemes Levente
Szakmai tanácsadó: Dávid Gulácsi Péter
Maszkok: Zayzon Ádám
Plakát: Kolumbán Hanna
Látványterv: Simó Enikő
Koreográfus: Horváth Tas
Zene: Csibi Szabolcs, Kelemen István
Rendező: Nagy Kopeczky Kálmán

Jegyek előfoglalását a 0740-095234-es (Urbanovici-Nagy Zsuzsa) telefonszámra várjuk. Jegyeket váltani, a helyszínen, az előadások előtt fél órával lehet. Egy jegy ára: 5 ron/gyerek, 10 ron/felnőtt. A családi jegyek ára: 15 ron/3 fő, 20 ron/4 fő, 25 ron/5 fő.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.