Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

civek logo2015. február 11-án közel húsz háromszéki civil szervezet képviselőinek részvételével zajlott a CIVEK (Civilek Háromszékért Szövetség) éves közgyűlése. A szervezet kilencedik éve működik, és elsősorban a civil érdekérvényesítésért, a civil szervezetek megerősítéséért cselekszik. Jelenleg 39 aktív civil szervezet tagja van. A tavalyi sikeres megvalósítások között szerepelt a Sepsi Zöldút felújítása, a  Nyelv Napja programsorozat szervezése elméleti liceumokban és iskolákban, a Civil Sétány bonyolítása Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen, 2%-os kampány, valamint számos civil fórum megyeszerte. A CIVEK markánsan kiállt a sepsiszentgyörgyi közös temetőben található háborús emlékmű megváltoztatása ellen is.

A közgyűlés új elnökséget választott, elnök: Bereczki Kinga, az Amőba alapítvány igazgatója, alelnökök: Tulit Zsombor (Alpinsport Egyesület) és Sütő Mária-Rita (Pro Pectus Egyesület, Kézdivásárhely). Az elnökség munkáját héttagú vezetőtanács segíti, biztosítva a reprezentatív képviseletet úgy földrajzi, mint tevékenységi szempontból. A közgyűlés szavazott az ügyvezető elnöki tisztség bevezetéséről, amely lehetővé teszi a tagszervezetek aktív bekapcsolódását a szövetség vezetésébe. Ennek megfelelően 2015-ben Ráduly Attila, a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület elnöke egyben a CIVEK ügyvezető elnöke is. Feladata: a CIVEK éves programtervének meghatározása, a megvalósulások figyelemmel követése és az eredmények bemutatása az év végén.

A Civilek Háromszékért Szövetség székhelye Sepsiszentgyörgyön, a Templom utca 1 szám alatt található, egy állandó alkalmazott végzi a napi tevékenységeket irodavezetői beosztásban. Bármely civil szervezet csatlakozhat, amely Háromszéken tevékenykedik és egyetért a szövetség célkitűzéseivel. A csatlakozáshoz egy szándéknyilatkozat és egy formanyomtatvány kitöltése szükséges, amelyet a CIVEK irodában kell leadni. A tagságot a közgyűlés érvényesíti.

Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.