Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

foto peterfi sandor 01Sepsiszentgyörgy, 2015. február 20-22.

Az unitárius ifjúság és más felekezetű, szabadelvűen vallásos fiatalok szervezeteként működő Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (ODFIE) karöltve a Sepsiszentgyörgyi Unitárius Egyházközséggel február 20-22. között közel százhúsz résztvevővel Sepsiszentgyörgyön szervezte meg a XVIII. ODFIE Versmondó és népdaléneklő versenyt.

 foto peterfi sandor 02  foto peterfi sandor 02  foto peterfi sandor 02


A rendezvény helyszínéül a település unitárius temploma és a Mikes Kelemen Elméleti Líceum szolgált. A péntek délutáni beiratkozást követően beszélgetős műsorra került sor Mesterek társaságában címmel. Meghívottaink voltak István Ildikó népdalénekes és Farkas Wellmann Endre költő. A műsorvezető Veres Lehel színművészeti hallgató volt. Vacsora után gitárestre került sor.

A tulajdonképpeni verseny szombat délelőtt kezdődött egy alkalmi áhítat után, melyet Dénes Erzsébet, Gáspár Mónika, Magyari Zita és Szabó Zsolt elsőéves teológiai hallgatók tartottak. Az idei versenyre 42 fiatal jelentkezett be Erdély különböző településeiről: Árkos, Bardoc, Barót, Bencéd, Bölön, Csekefalva, Gyergyószárhegy, Gyergyószentmiklós, Kálnok, Kisbacon, Kissolymos, Kolozsvár, Korond, Koronka, Kovászna, Magyarandrásfalva, Marosvásárhely, Olasztelek, Sepsiszentgyörgy, Sepsiszentkirály, Sékelyszáldobos, Szentábrahám, Szentgerice, Szentgháromság, Szőrcse, Tamásfalva, Telek, Ürmös, Vargyas.

A versenyzők két szakaszban, délelőtt és délután léptek fel. Közben a sepsiszentgyörgyi Százlábú néptánccsoport fellépésére, majd a kézdivásárhelyi Macskakő diákszínjátszó csoport A kis herceg című előadására került sor. Ezután  a gálaműsor keretén belül a bírálóbizottság tagjai is megmutatták előadói képességüket.

A versmondó verseny első díját Sánta Orsolya vihette haza Kolozsvárra. A dobogó második lépcsőfokára Isztojka Máté (Berde Mózes Unitárius Gimnázium képviseletében) lépett, a harmadik díjat pedig Vincze Csenge (Kolozsvár) és Tatár Ágnes Tekla (Ürmös) érdemelte ki. Különdíjban részesültek: Farkas Anna (Kolozsvár) és Román Sarolta (Kolozsvár).

A népdaléneklő versenyen a bírálóbizottság első díját Borbáth Szilveszter (Vargyas) és Lakatos Ágnes (Kisbacon) nyerte. A második helyezés a gyergyószentmiklósi Balázs Helgát illette. A harmadik díjat Tusa Lehel (Tamásfalva) vitte haza. Különdíjat kaptak: Kisgyörgy Helga (Bölön) és Sükei Katalin (Olasztelek). A háromszék-felsőfehéri egyházkör két különdíjat ajánlott fel, amit a vargyasi Borbáth Szilveszter és az ürmösi Tatár Ágnes Tekla érdemelt ki ugyan úgy, mint a közönség díját is.

Vasárnap a sepsiszentgyörgyi unitárius templomban Demény Zita Ágnes, VI. éves teológiai hallgató alkalmi szolgálatával zártuk a rendezvényt.

A rendezvény főtámogatói a Magyar Unitárius Egyház, a Bethlen Gábor Alap és a Nemzeti Együttműködési Alap.

(ODFIE közlemény, fotó: Péterfi Sándor, Szekeres Rita)

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.