Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

hka logo2015. április 3. / Közlemény

Hét benevezés futott be a Háromszéki Közösségi Alapítvány által szervezett, áprilisban sorra kerülő Civil Licitre. A benevezések között szerepel: közösségi akció arculattervezése, idősek gyerekotthon programba vonása, szervezeti honlap fejlesztése, közszállítási járművezetők képzése, Székelyföldi Legényesverseny megszervezése, szabadidős program jó tanuló, hátrányos helyzetű  gyermekek számára és csemetekert létrehozása. A benevezett projektek közül az alapítvány hármat kiválaszt, és ezekre lehet licitálni április 23-án a színház új studió termében.

A licitálási összeg alsó szintje 50 lej, nincs felső korlátozás, ki-ki lehetősége és szíve szerint támogathatja a bemutatott projektet vagy projekteket (többet is lehet egyszerre). Az eseményen bárki érdeklődő résztvehet.

A Civil Licit az angliai The Funding Network nevű szervezet által kidolgozott gyűjtési mechanizmus, lényege: támogatást szerezni közösségi projektekre, a megszokottól eltérő, érdekes és hangulatos módon, az adományozó és a támogatott közvetlen kapcsolatteremtésével. Sepsiszentgyögy volt a harmadik romániai város Bukarest és Kolozsvár után, ahol ezt a módszert bemutatták. Az első Civil Licitre tavaly került sor, három projekt támogatására közel 50 személy közreműködésével 9 300 lej sikerült gyűjteni egy félóra leforgása alatt.

A programmal kapcsolatban részletesen a www.hka.ro oldalon lehet tájékozódni.
(HKA hírszolgálat). / Közlemény

Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.