Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

2015. június 30. / Közlemény

A Fedezd fel az önkéntesség világát! elnevezésű projekt 2015. május 1-jén indult, én ennek keretében több program is megvalósult az elmúlt 14 hónap folyamán, a Norvég Civil Alap Románia támogatásával. A projekt fő célja: non-formális oktatás fejlesztése és bővítése szociális problémákkal küszködő fiatalok és gyermekek körében, egy olyan társadalom fejlesztése, amely az aktivizmuson és önkéntességen alapul. Specifikus cél, az önkéntesség fejlesztése és népszerűsítése a gyermekek és fiatalok körében. A projekt összértéke 23.977 EURÓ, amelyből a támogatás mértéke, 88,98%, azaz 21.335,29 EURÓ volt.


A projekt megvalósítása két fontos területre osztható: gyermekek és fiatalok. Ennek során a következők valósultak meg:
Gyermekek: Berde Mózsa kör délutáni gyermekfoglalkozás fejlesztése, amelynek keretében öt új önkéntes oktató csatlakozott a csapathoz, új gyermekekkel bővült a csapat, összesen 69 gyermek vett részt a programban. A program keretében fejlesztő és oktató tevékenységek valósultak meg, a gyermekek könyvtárat látogattak, voltak külső foglalkozások a parkban, és ünnepségekhez kapcsolódó szokásokat és hagyományokat is megismerhettek. Szintén a program keretében valósult meg az első tábor gyermekek számára, amelyre a sepsibesenyői tábori komplexumban került sor áprilisban. Júniusban a gyermekek egy tanulmányi kiránduláson vettek részt. Ennek során Felső-Háromszéket ismerték meg, ellátogatva a Perkőre, a lemhényi szent Mihály templomba, Ojtozba és a csernátoni Haszmann Pál Múzeumba. A foglalkozássorozatot egy évadzáró ünnepség zárta a Lábas Házban.

A program további támogatói: Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács, Bethlen Gábor Alap, Kovászna Megye Tanácsa, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala.

Fiatalok: egy képzéssorozat a fiatalok számára kommunikáció témakörben. Egy önkéntes útmutató kiadása és egy ehhez kapcsolódó önkéntes kampány megvalósulása. Összesen 413 fiatalnak tartottunk előadást az önkéntességről Kézdivásárhelyen, Baróton és Sepsiszentgyörgyön. Online kampányunkban összesen 7399 személy olvasta el bejegyzéseinket. Megvalósult az első Önkéntes Keret program, amelyet szeretnénk tovább bővíteni, és még zajlik önkéntes játékunk, a tíz vendéglátóhelységekkel partnerségben.

A projekt számai:
egy saját arculat, amelyet a jövőben is használni fogunk önkéntes kampányainkhoz;

- 1000 darab szórólap, és 500 darab útmutató az önkéntességről, 10.000 kártya az önkéntesség témában;
- 2 szemináriumi hétvége;
- 2345 önkéntes munkaóra;
- 1 tábor;
- 1 tanulmányút;
- 20 önkéntes a projektben, ebből 10 professzionális önkéntes;
- 1 adománygyűjtő program megvalósulása;
- 69 gyermek a projektben;
- 80 foglalkozás összesen a projektben;
- 204 óra foglalkozás összesen a projektben;
- egy önkéntes kampány;
- 24 önkéntes óra iskolákban;
- 7399 elért személy online;
- 413 fiatal megszólítása iskolákban;
- 13 találkozó fiatalokkal kommunikáció témakörében.

A projekt 2014. május 01. – 2015. június 30. között valósult meg.

A program az Önkéntes Közösség című projekttel folyatódik 2015 április és 2016 március között, amely szintén a Norvég Civil Alap Románia támogatásával valósul meg.

(Turulmadár Ifjúsági Iroda)

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2021 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.