Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

2015. június 30. / Közlemény

A Turulmadár Ifjúsági Iroda újabb projekttel büszkélkedhet, amelynek neve „Önkéntes Közösség”. A projekt támogatója a Romániai Civil Alap, amely norvégiai, izlandi és liechtensteini finanszírozással és a Civil Társadalom Fejlesztésért Alapítvány koordinálásával valósul meg Romániában. Jelen projekt, „Fedezd fel az önkéntesség világát” projekt folytatása. A projekt fő célja: önkéntes részvétel és lehetőségek bővítése a helyi közösség számára, egy olyan társadalom fejlesztése, amely az aktivizmuson és önkéntességen alapul. Specifikus cél az önkéntesség fejlesztése.


Célcsoport: gyermek, fiatalok, helyi közösség, civil szervezetek

A projekt összértéke 41.250,83 euró, amelyből a támogatás összértéke 34.940,00 euró, (84,75%).

A projekt tevékenységei:
- a projekt előkészítése, csapatfejlesztés, közbeszerzési eljárások elindítása;
egy önkéntes platform kifejlesztése, melynek révén önkéntesek kereshetnek önkéntes lehetőséget, programokat, szervezeteket, és csatlakozhatnak azokhoz, felvehetik a kapcsolatot a nekik tetsző szervezettel. A másik részről, szervezetek toborozhatnak önkénteseket különböző akcióikhoz, programjaikhoz. A honlap különlegességét az adja, hogy a szervezetek önkéntes órájukat pontokká alakíthatják a honlap felületén, amelynek révén a csapatuk számára különböző szolgáltatásokat kaphatnak. Olyan szolgáltatásokat kaphatnak, mint például ingyenes biciklikölcsönzés az irodától csapatépítés céljára;
- egy népszerűsítési kampány megszervezése az önkéntes platform számára a megye területén;
- a Berde Mózsa Kör bővítése, három új helyszín bevonása a programba. A programba való bekapcsolódás pályázati úton válik majd lehetségessé. Ennek dokumentációja augusztus közepétől lesz elérhető a honlapunkon.
- Berde Mózsa tábor megvalósulása és egy tanulmányi kirándulás megszervezése gyermekeknek;
- értékelés, zárás.

Az önkéntes platform partnere a Kovászna Megyei Ifjúsági és Sport Hatóság, aki az önrészt biztosítja a platform megvalósításához.
Megvalósítási időszak: 12 hónap, 2015. 04. 01. – 2016. 03. 31.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.