Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

3times7 sepsiszentgyorgy2015. augusztus 6. / Erdélyi Művészeti Központ, Tein Teaház

Zenés tárlatvezetés, fotókiállítás és beszélgetés szegénységről, gazdagságról, Horváth Benji könyvbemutató és jazzkoncert - mindez egy tartalmas kultúrest keretében, a Háromszéki Mikes Kelemen Egyesület és a Tein Teaház szervezésében a Sepsiszentgyörgy - Székelyföld Kulturális Fővárosa programsorozat részeként 2015. augusztus 6-án, csütörtökön.

Első megálló az Erdélyi Művészeti Központ (EMŰK) földszinti kiállítóterme, ahol 18 órától az Élő Terek című perzsa kortárs művészeti kiállítás alkotásaira rögtönöz zenét a Groningenből (Hollandia) érkező 3times7 jazz trió. A zenekar - Marko Ćurčić, Aleksandar Škorić, valamint Jorrit Westerhof balkán-blues-pszichedelikus alapokra építkezik. Házigazda: Péter Alpár.

Második megálló a beszélgetésre is provokáló fotókiállítás, amely 19 órakor nyílik a Tein Teaházban. A kiállított képek a „Szegény gazdagok, gazdag szegények" címmel meghirdetett fotópályázat legsikeresebbjei, amelyet a marosvásárhelyi Fókusz Öko Központ, a győri Reflex Környezetvédő Egyesület és a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség írt ki. A fotópályázatra 37 pályázó összesen 223 pályaművel jelentkezett. Házigazda: Dr. Hajdú Zoltán, a marosvásárhelyi Fókusz Öko Központ elnöke, beszélgetőtársa: Bakó Mihály.

Harmadik megálló a 20 órakor kezdődő Horváth Benji Beatcore című kötetének bemutatója. Házigazda: Szonda Szabolcs, a Kovászna Megyei Könyvtár igazgatója, beszélgetőtársai: Dimény H. Árpád és Kali Ágnes.

3times7 zenekari fotoNegyedik és egyben utolsó megálló a 21 órakor kezdődő 3times7 jazzkoncert. A koncertre jegyet a helyszínen lehet váltani, ára 10 lej. A triót a matakwane szellemisége járja át. Ennek fontos szerepe van abban is, hogy zenéjük a mindennapoktól elszakadó, transzcendens hangulatot áraszt. A nemzetköziség és a műfajbeli sokszínűség jellemzi ezt a zenét: a bluestól a balkán és pszichedelikus műfajok keverésével olyan álomszerű hangulatot teremt, melyre a lélek lebegése, az éber álmodozás és az erőteljes energiakitörések egyszerre jellemzőek..

Az esemény partnere: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala.

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2021 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.