Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

2015. szeptember 29. / Kovászna
KOBAK facebook esemeny kocka kep2015. szeptember 30. / Sepsiszentgyörgy

A sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház 2015/2016-os évadot, a júniusban bemutatott Hervay Gizella Kobak meséi alapján készült Kobak és Kati (rendező: Lukács Emőke) előadásával kezdi, majd Kisbaconban vendégszerepel Benedek Elek: A szegény ember királysága (rendező: Nagy Kopeczky Kálmán) című produkcióval. Szeptember 29-én, kedden Kovásznán szabadtéri interaktív mesebarangolást szervez a kovásznai óvodásoknak és kisiskolásoknak és szeptember 30-án, a Magyar Népmese Napján sepsiszentgyörgyi flash-mobra készül.

kobak kati cimborak 1kobak kati cimborak 2A Cimborák október folyamán két nemzetközi fesztiválon, a nagyváradi FUXFEST-en Mátyás királlyá koronázása és Kányádi Sándor: Verstől versig hajt a csordás (rendező: Nagy Kopeczky Kálmán)  című előadásokkal szerepelnek, az utóbbi látható lesz a kolozsvári PUCK Fesztiválon is.

A fesztiválokat követően Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen játsszák a Kányádi előadást és a megyében több helyen fellépnek a Lázár Ervin: Szegény Dzsoni és Árnika (közreműködtek: Páll Gecse Ákos, Nagy Kopeczky Kálmán és Nagy Lázár József) és a Mátyás királlyá koronázása (rendező: Nagy Kopeczky Kálmán) című előadásaikkal. Ez idő alatt készül Arany János: A fülemüle új előadás, Nagy Kopeczky Kálmán rendezésében. A bemutató várható időpontja november 8.

December folyamán műsoron lesz a „Az Ég ím akkor ölelkezett a Földdel” (rendező: Nagy Lázár József) című betlehemes előadás és a előző évek folyamán a Gyulafehérvári Caritasszal közösen szervezett Adventi hétvégék című rendezvénysorozat.
Az évad második felében, 2016 januárjában elsődlegesen középiskolásoknak készítik Tasnádi István: Cyber Cyrano (rendező: Nagy Lázár József) című darabot, majd ezt követően egy népmese feldolgozás is színpadra kerül.

A sepsiszentgyörgyi bábszínház célja, hogy a város és a megye gyermekközönségét művészi igénnyel készülő bábelőadásokkal lássa el, így az évadtervek megalkotásában is lényeges szempont, hogy óvodásoknak, kisiskolásoknak illetve középiskolásoknak szóló előadások legyenek műsoron. Törekvéseik továbbá kiterjednek a népmesék, néphagyományok kiemelkedő jelentőségének, ezek identitásformáló tulajdonságának, kultúraépítő és –megőrző jellegének tudatosítására. Elek apó példáját követve, a Cimborák Bábszínház közössége számára kötelesség a népmesékkel való foglalkozás, ezek megismerése és megismertettetése a felnövekvő és felnőtt nemzedékekkel mindenkori feladat a társulat életében.

Hervay Gizella Kobak meséi nyomán készült Kobak és Kati évadkezdő előadást szeptember 20-án (vasárnap), 18 órától játsszák a bábszínház stúdiótermében.
A Cimborák Bábszínház előadásaira a jegyek előfoglalását a 0755-335400-as (Csüdöm Eszter) telefonszámra várjuk. Jegyeket váltani, a helyszínen, az előadások előtt fél órával lehet. Egy jegy ára: 7 ron/gyermek, felnőtt. A családi jegyek ára: 14 ron/3 fő, 21 ron/4 fő, 28 ron/5 fő.

További részletek a www.facebook.com/Cimborak oldalon olvashatók!

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2021 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.