Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

banner UJSAG netre2015. október 1.

A Magyar Népmese Napján útjára indul a Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsa által kezdeményezett megyei vetélkedő, amely háromszéki falusi környezetben élő és dolgozó non-formális csoportoknak, közösségeknek, civil szervezeteknek és alapítványoknak volt meghirdetve.

A megyei vetélkedőre 5 csapat jelentkezett a sepsibodoki Kincsás Óriásai, Zabola községhez tartozó Páváról, a Színestollú Páva csapata, Zágon települését képviselő mesecsapat, Kilyén nevében a Szent Kilián kőkeresztes lovagok játszanak a következő hét hónapban a kihirdetett nyereményekért. A Brassó megyei Alsórákos, Szerencsepróbáló csapata pedig versenyen kívül szeretné a vetélkedő hét próbáját kiállni és Király Őfelségével találkozni.

A vetélkedő célja a települések közösségformálása, -építése, ezáltal a helyi identitástudat megerősítése,  a tárgyi és szellemi örökségünk, hagyományaink felkutatása, megélése, beépítése a hétköznapokba és ezek népszerűsítése minél szélesebb körben.

A két kategóriában meghirdetett vetélkedő nyereményei egy-egy mesekunyhó teljes felszerelése, egységesre tervezett, helyi mesterek által készített bútorok (polcok, asztalok, székek, fogas, stb.), kellékek (meseszőnyegek, függöny, falvédő, bábparaván stb.), játékok és különböző foglalkozásokhoz szükséges felszerelések.

A vetélkedő alatt 7 próbát kell kiállni/megoldani a benevezett csapatoknak: ezek közül egyik állandó próba (ez a vetélkedő teljes időtartama alatt végzendő), a többit  3-4 hetenként kerülnek közlésre. A megoldásokat írásos, képes, digitális dokumentációk formájában kell a szakmai zsűrihez továbbítani a e-mailcímre.

Annak érdekében, hogy élvezhető és hiteles legyen a vetélkedő, egy mesekeretet használunk és a próbatételek és az értékelések is meseszerűen lesznek közé téve.

A vetélkedő ötletgazdája és lebonyolítója a Kovászna Megyei Művelődési Központ, amelynek fenntartója Kovászna Megye Tanácsa.

Médiapartnerek: a Sláger Rádió, a Háromszék napilap és a MÁS Rádió.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.