Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

BoldizsarBela-konyvbemutato plakat2015. október 7. / Bod Péter Megyei Könyvtár

Szerdán, 2015. október 7-én, 18 órától a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében kerül sor B. Kovács András Vándorszékely hazatalál. Egy ragaszkodás története című könyvének bemutatójára. Az idén megjelent, népi emlékiratként meghatározott kötet a kézdivásárhelyi születésű, Bélafalván élő, Sepsiszentgyörgyön dolgozó Boldizsár Béla élettörténetét foglalja magába. A bemutatón Boldizsár Béla beszélgetőtársa a könyv szerzője.

BoldizsarB-konyvboritoA könyvről:

Egy közéletileg tevékeny, eléggé mégsem ismert székely ember, Boldizsár Béla életpályájának fordulataiba és dolgos mindennapjainak történetébe avatja be az olvasót, a személyes vallomás hitelének erejével. A szerző, B. Kovács András a sokakéval közös népi élettapasztalat élményszerű visszaadására törekedett benne, műfajilag munkáját a tény- és a szociográfiai irodalom ihlette, az elbeszélés sodrában kirajzolódik egyúttal az elbeszélő erkölcsi portréja és emberi példája, amelyet kitüntetéssel méltányoltak nemrég a legmagasabb állami fórumok. A kötetből fény derül egy nagycsalád eltartásának gondjaira, a még nagyobb család, a székelység közelmúltjának nem egy, személyesen megélt megpróbáltatására is.

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2021 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.