Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

VAR 7639 cimborak babszinhaz verstol versig hajt a csordas vargyasi2015. október 16. / Közlemény

A Cimborák Bábszínház „Verstől versig hajt a csordás" c. előadása az elmúlt 5 napban két jelentős díjat nyert, két teljesen különböző szakmai zsűritől!
A nagyváradi II. FUX Feszt - Erdélyi Magyar Hivatásos Bábszínházak Fesztiválján a legjobb alakításért járó, avagy „a legtöbb, egy négyzetméterre eső legjobb alakítások” díját nyerte el.
A kolozsvári XIV. Puck Nemzetközi Báb-és Marionettszínházak Fesztiválján a zsűri különdíját, Kányádi Sándor költői világának művészi látvánnyá formálásáért.

 VAR 7409 cimborak babszinhaz verstol versig hajt a csordas vargyasi  VAR 7409 cimborak babszinhaz verstol versig hajt a csordas vargyasi  VAR 7409 cimborak babszinhaz verstol versig hajt a csordas vargyasi

Fotó: Vargyasi Levente

Kányádi Sándor: Verstől versig hajt a csordás

Kányádi Sándor versei, gyermekkorának udvarhelyszéki légköréből merítkeznek, az akkori falusi környezetet idézik, ahol a székelyföldi népszokások hangsúlyosan megjelennek.
A Cimborák Bábszínház előadása hasonlóképpen visszanyúl a hagyományokhoz, használja a néptánc  és  a népzene elemeit, maszkos játéka a felnagyított és eltúlzott farsangi alakoskodást idézi. Az előadás sajátos látványvilágához és a megteremtett hangulatához szervesen kapcsolódnak a Kányádi Sándor versek, amelyekben a metaforák különleges természetességgel nőnek ki a tárgyi világból és térnek oda vissza. Verstől versig hajt a csordás, lépésről-lépésre pengeti lelkünk húrjait, lehetőséget kínál, hogy visszataláljunk a gyermekkori tisztaságunkhoz, életörömünk forrásához, ahol érezzük, értjük és elfogadjuk a természet rendjét és képessé válhatunk teljességként megélni életünket.

Játsszák:  Gulácsi Zsuzsanna, Lukács Emőke, Péntek Zsuzsa,  Demeter Ferenc, Horváth Tas, Nagy K. Kálmán, Nagy Lázár József, Páll Gecse Ákos.
Technikusok: Nagy Nándor-Zoltán és Péter Előd
Kivitelezők: Zayzon Ádám, László Attila (Jazz)
Ötletgazda: Demeter Ferenc
Művészeti tanácsadó: Nemes Levente
Szakmai tanácsadó: Dávid Péter
Maszkok: Zayzon Ádám
Plakát: Kolumbán Hanna
Látványterv: Simó Enikő
Koreográfus: Horváth Tas
Zene: Csibi Szabolcs, Kelemen István
Rendező: Nagy Kopeczky Kálmán

(Sajtóközlemény: Cimborák Bábszínház)

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.