Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

2015. október 30., 19 óra / Unitárius templom

Három hosszú év után október 30-án ismét a Székelyföldön üdvözölhetjük Magyarország kedvencét, a nálunk is méltán népszerű Pál Ferencet. A neves pap és lélektani szakember ezúttal legújabb könyvéhez kapcsolódó előadását hozza el nekünk, A magánytól az összetartozásig címmel. Garantáltan élvezetes és tartalmas estére számíthatunk, hiszen a fergeteges humorú estet eddig minden magyar városban hosszú vastapssal köszönte meg a közönség.  

Érdemes végre leszámolni azzal az illúzióval, hogy egy párkapcsolat akkor jó, akkor „az igazi”, ha nem kell érte semmit tenni, mert „magától működik". Ebbe az illúzióba rengeteg kapcsolat belebukott már, magától ugyanis nem működik semmi - még a testünk sem. Ha elhanyagoljuk, akkor legyengül, sebezhetővé válik, megbetegszik. Miért gondoljuk, hogy a szerelemmel, a párkapcsolattal máshogy van ez?

A legmélyebb szereteten alapuló kapcsolatért is folyamatosan dolgozni kell, ha nem akarjuk egyszer csak azon kapni magunkat, hogy valami megváltozott, elromlott, kiüresedett. De hogyan lehet egy kapcsolaton "dolgozni"? Melyek azok a területek, amelyekre különösen figyelnünk kell, és mit tehetünk, ha baj van? Mik azok a korai figyelmeztető jelek, amelyek távolodásra, elsodródásra utalnak, és milyen eszközökkel lehet aktívan tenni azért, hogy nehézségek idején is meg tudjuk őrizni az összetartozásunkat? Hogyan tarthatunk ki egymás mellett hűségben és elégedettségben?

Ma már a kutatásoknak köszönhetően rengeteg információ áll rendelkezésünkre minderről. Jóval több, mint amennyi benne van a köztudatban. Gazdag tudásanyag és praktikus eszközök sokasága kínálja magát, melyekből a még egyedülállók és a már kapcsolatban élők egyaránt profitálhatnak. Ezekből ad ízelítőt Sepsiszentgyörgyön Pál Feri, a tőle megszokott élményszerű stílusban.

Az előadót ma már talán senkinek sem kell bemutatni, hiszen neve az elmúlt évek során fogalommá vált. Híres „keddi alkalmaira” minden héten több mint ezren zarándokolnak el Budapesten, és Magyarország minden pontján különleges eseménynek számít, ha előadást tart. (2013-ban az emberek szeretetének, tiszteletének hála, elnyerte a Prima Primissima közönségdíját.) Őt meghallgatni, élőben találkozni vele, valóban óriási élményt jelent. Azokról a kérdésekről beszél, amelyek a legjobban foglalkoztatnak minket, és egyszerű szavakkal képes bonyolult összefüggéseket megvilágítani. Sosem elégszik meg olcsó, közhelyes magyarázatokkal - ha valamivel foglalkozni kezd, annak a mélyére ás. Ugyanakkor akár stand up komikusként is megkereshetné a kenyerét, olyan fantasztikus humora van.

Sepsiszentgyörgyön október 30-án találkozhatunk vele, az előadás este hét órakor kezdődik az Unitárius templomban. Jegyek még kaphatók a Városi Szervezőirodában.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.