Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

A3 hangv szatm webplakat2015. október 23. / Tamási Áron Színház

A hangversenyévad idei első koncertjét a Szatmárnémeti Dinu Lipatti Filhar­mónia Consonantia Kamarazenekara adja október 23-án, pénteken 20 órától a Tamási Áron Színház nagytermében. 

A szatmárnémeti kamarazenekar visszatérő vendége a sepsiszentgyörgyi hangversenyévadnak. A világszerte ismert hegedűművész, dr. Fátyol Rudolf a filharmónia igazgatója kiemelten fontosnak tartja, hogy a zenekedvelő közönség számára élményt adó esteket nyújtsanak fellépéseikkel, koncertjeikkel. Dr. Fátyol Rudolf Bartók Béla emlékdíjas és a Román Kulturális Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett alkotó, az együttest 2000 óta irányítja szakmai útján és emeli nemzetközi színvonalra  Franz Lamprechttel, a zenekar németországi állandó karmesterével közösen. Számos nagyszabású európai fellépés, nívós koncertek rádiós felvétele gazdagítja munkásságuk, a szatmárnémeti hivatásos muzsikusok évadonként több mint 80 koncertet tartanak.

A sepsiszentgyörgyi hangversenyévad nyitókoncertjén, a Consonantia Kamarazenekar műsorát J. S. Bach a-moll hegedűversenye indítja, majd az osztrák klasszicista Joseph Haydn ritkán játszott remeke, a hegedűre és zenekarra írt G-dúr hangversenyt, és Felix Mendelsson-Bartholdy d-moll vonós zenekari koncertjét hallhatjuk.

Az idei zenei évad nyolc koncertet kínál – decemberig a Bras­sói Fil­har­mónia, a Georgius és a Csíki Kama­raze­nekar tart hangversenyt. A bérletárusítás megkezdődött, de lehet jegyet is vásárolni a hangversenyekre a városi kulturális szervezőirodában illetve a jegymester.ro oldalon.

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.