Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

AlbertKinga-eloadas plakat2015. október 27. / Bod Péter Megyei Könyvtár

2015. október 27-én, kedden 17 órától a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében dr. Albert Kinga allergológus és klinikai immunológus szakorvos (Sepsiszentgyörgy) tart vetített képes, ismeretterjesztő előadást, Immunrendszerünk és az allergiák. Hogyan küzdjünk a szénanátha, asztma, csalánkiütés, táplálék-érzékenység és hasonlók ellen? címmel.

Az előadásról:  Az allergiás megbetegedések egyidősek az emberiséggel. Az allergia immunrendszerünk tévedéseként is felfogható folyamat. Civilizációnk fejlődésével az elmúlt száz évben számos új, az immunválaszt befolyásoló szennyező és allergizáló anyag került környezetünkbe, ami az allergiás betegek számának robbanásszerű emelkedését eredményezte.
Az előadáson szó lesz az allergiás, atópiás hajlamról, mint genetikai tényezőről, a konkrét allergiás folyamat kialakulásáról és természetes lefolyásáról, a gyermekeket és felnőtteket érintő főbb kórképekről, iparosodott világunk egyik leggyakoribb krónikus megbetegedéséről, a szénanátháról. Szó lesz az asztma kérdésköréről, a kiváltó és fenntartó, súlyosbító tényezőkről, a megelőzési módokról. Az előadó beszél a rovarcsípések okozta allergiás reakciókról, csalánkiütésekről, a gyermekkori atópiás dermatitiszről, táplálék-allergiákról, illetve a tejfehérje- és tejcukor-érzékenység közti különbségekről. Ismerteti a jelenleg rendelkezésünkre álló modern diagnosztizáló eszközöket és a leggyakoribb környezeti (házon belül előforduló poratka, penészgomba, rovarok, állatok, illetve házon kívüli pollenek) és élelmiszerekben előforduló allergéneket.

Az előadóról: Dr. Albert Kinga szatmárnémeti születésű allergológus és klinikai immunológus szakorvos. Egyetemi tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen végezte, majd szakirányú képzést folytatott Bukarestben, ahol idén tavasszal tett szakvizsgát. Augusztustól dolgozik magánrendelőben mint allergológus szakorvos.

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.