Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

PLAKAT SZNT22015. október 24.

A Székelyek Nagy Meneteléséhez hasonló méretű és jelentőségű rendezvényre készülünk október 24-én, szombaton 17.30 órától: Székelyföld határának kivilágítására. A székely közösségi megnyilvánulás sikere attól függ, hogy mennyien leszünk jelen, milyen erőt tudunk felmutatni a román hatóságok és a nagyvilág előtt, jogos követeléseink érvényesítésére.

Bizonyítsuk be, hogy eltökélten hisszük és fenntartjuk, Székelyföld egy és oszthatatlan, határa számunkra szent, nem engedünk sem a feldarabolási szándéknak, sem egy nagyobb régióba való besorolásának.

Érezzük át azt a személyes felelősséget, amely a részvételre kötelez. Legyünk ott mindannyian az általunk kiválasztott határközségben, vigyük magunkkal gyermekeinket, unokáinkat, s az őrtüzek mellett éljük meg az együvé tartozás közösségi élményét. Világítsuk ki Székelyföld határát autók, motorkerékpárok, reflektorok fényét tükrözve az ég fele, elemlámpákkal és más világítási eszközökkel jelöljük meg Székelyföld határát a kijelölt időszakban, 18.45 és 19 óra között.
Bizonyítsuk be, hogy méltóságteljesen tudjuk kifejezni s közösségi akaratot, miként más megmozdulásokon is, őrizzük az őrtüzeket, szimbolikus üzenetükkel együtt.

A szervezők által meghirdetett rendezvények kizárólag a Székely Nemzeti Tanács honlapján feltüntetett helyszínekre korlátozódnak. (www.sznt.sic.hu). Minden más őrtűzért, vagy más a gyülekezési helyen történt bármely eseményért az egyéni kezdeményezőké a felelősség.

Mutassuk meg, hogy a Székely Nép erős, megvédi határát, miként történelme folyamán mindig.

Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke
Gazda Zoltán, megbízott főszervező

Sepsiszentgyörgy, 2015. október 22.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.